bihon.ro Web analytics

Reamenajarea Parcului Petofi, OK în CMUAT. Blocuri noi pe Bărnuțiu și lângă parcul Brătianu

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Reamenajarea Parcului Petofi, OK în CMUAT. Blocuri noi pe Bărnuțiu și lângă parcul Brătianu

Reactualizat la:
Comisia a avizat proiectul, Primăria Oradea, ca inițiator transmite că va trata locul ca pe un parc istoric și va reface o parte din activitățile interbelice care au funcționat în perimetrul său.
Scris de Cristina Ghilea - Comisia a avizat proiectul, Primăria Oradea, ca inițiator transmite că va trata locul ca pe un parc istoric și va reface o parte din activitățile interbelice care au funcționat în perimetrul său.

Comisia Municipală pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului a dat aviz favorabil pentru intervanția la Parcul Petofi, proiect depus de Primăria Oradea. Proiectul a trecut și de Comisia Zonală pentru Monumente Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Bihor.

„Prin proiect, parcul a fost tratat ca un parc istoric în care s-a păstrat traseul aleilor și caracterul amenajărilor moștenite de la ultima reconfigurare a parcului. Lucrările de modernizare vizează: refacerea şi uniformizarea întregii infrastructuri pe toată lățimea profilului aleilor pietonale existente, prin pavarea cu piatră cubică și pietriș; reabilitarea zonei centrale a parcului, prin dezafectarea fântânii decorative și amplasarea unei mici cafenele/cofetării care să aducă aminte de spațiul similar existent anterior în perioada interbelică; reabilitarea zidurilor din piatră, a iazului și a grădinii japoneze; reamenajarea locului de joacă pentru copii și introducerea de construcții utilitare și decorative – lampadare, mobilier urban, pergolă, sistem de irigație, toalete publice moderne cu sistem auto-curățare”, transmite municipalitatea.

Bloc pe Simion Bărnuțiu 31, colț cu Roșiorilor

Firma North Tower Residence SRL a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) și construire imobil de locuințe colective cu spații comerciale la parter, pe strada Simion Bărnuțiu 31, colț cu Roșiorilor.
În prezent, pe teren există o biserică baptistă care se va desființa și în locul acesteia se va edifica un imobil cu regim de înălțime P+4 etaje, cu 16 apartamente, spații comerciale la parter, 18 locuri de parcare cu dale înierbate în incintă și 18 locuri de staționare pentru biciclete, 200 mp spații verzi. Proiectul a primit aviz favorabil. Va urma procedura de consultare a publicului, după care aprobarea în Consiliul Local și obținerea autorizației de construire.

Blocuri lângă Parcul Brătianu

Firma Invest Sunrise Com SRL a primit OK în pocedura obșinerii avizului de oportunitate pentru reorganizarea incintei situate pe str. Parc I.C. Brătianu, colț cu Romaniței și Ion Heliade Rădulescu, respectiv Parc I.C. Brătianu nr. 36 și 38, str. Ion Heliade Rădulescu nr. 29 și 31 și str. Romaniței nr. 2 și 4. Proiectul propune demolarea unor corpuri de clădire din incintă, modernizarea, respectiv realizarea fațadelor corpurilor de clădire nefinalizate, extinderea acestora cu două corpuri noi de clădire, la aliniamentul străzilor Parc I.C. Brătianu și Ion Heliade Rădulescu.

Prin această investiție se vor realiza locuințe colective, cu spații comerciale la parter, cu parcare subterană, curte interioară, spații verzi. „Documentația se află la fază de oportunitate, urmând să se realizeze documentațiile tehnice pentru obținerea autorizației de construire”, a precizat Radu Fortiș, Arhitectul Șef al Primăriei Oradea.

Ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului a avut loc joi, 10 iunie, ocazie cu care au fost analizate 60 de lucrări, din care 27 în comisia mare CMUAT și 33 în subcomisia operativă.

 

16 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. betonu says:

  Acuma distrug si Parcul Petofi.

  Betonatoru nebun!

 2. adi says:

  Deci incepe betonarea parcurilor Petofi si 1 Decembrie, cam jumate din copaci vor fi taiati si inlocuiti cu beton.

 3. Viaţa unor amintiri se pierde în înnoiri says:

  Ady oare ce sounea când în Bratianu bloc vedea? Ioi că vine pachebotul sã mã ia tânăr cu totul.

 4. Voxx says:

  Toată Oradea e un beton! În afară de blocuri nimic nu știți să faceți lucruri de mântuială peste tot!

 5. Anonymous says:

  Extraordinar…
  dispar copacii care sunt bolnavi sau prea imbatriniti, dar nu se observa ca se planteaza alti copaci. Logic ca dobitocismu’ numa la taierea copaciilor si asa zisa ‘betonarea orasului’ este atenta si pune accent, dar la plantarea noilor copaci nu..
  Va plangeti si huiduti Primaria si Consiliul, dar cand e cazul va mandriti in ce oras frumos locuiti…

  • Komor Marcell says:

   Noi ne mandrim de un oras si cu centrul ei istoric construit de fratii nostri unguri acum 120-200 de ani, ne mandrim de capodoperele maestrilor arhitecti ca Rimanoczy Kalman,Vago Jozsef,Vago Laszlo, Sztarill Ferenc, Mende Valer, Komor Marcell, Szallerbeck Antal si nici decum de porcariile facute de PMO si de catre unii arhitecti dubiosi al casei.

   • Voxx says:

    Komor Marcell corect! Azi ce fac betonează tot spațiile verzi le distrug, piața unirii este distrusă, nimic nu știți să faceți și vă mândriți cu un oraș ce nu voi ați construit în afară de jegurile de blocuri!

 6. Cetățeanu' says:

  Sugestie pentru blocul care se va construi pe Bărnuțiu: apartamente de tip “D” ca acelea de pe Calea Aradului !!!

 7. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.