bihon.ro Web analytics

Recensământul Populației și al Locuințelor 2021: Vineri, 27 mai, ultima zi pentru autorecenzare

De Georgiana Anghel

Recensământul Populației și al Locuințelor 2021: Vineri, 27 mai, ultima zi pentru autorecenzare

Cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3000 de lei.
Scris de Georgiana Anghel - Cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3000 de lei.

Bihorenii care nu s-au autorecenzat o mai pot face până vineri, 27 mai, la ora 24:00, când se încheie perioada stabilită pentru autorecenzarea populației. Chestionarul poate fi completat accesând site-ul www.recensamantromania.ro.

Începând de sâmbătă, autoritățile încep pregătirile pentru interviurile față în față. „În perioada 28 – 30 mai vom prelua tabletele de la centrele de autorecenzare, le configurăm și le pregătim pentru predare recenzorilor CAPI. Ieșirea în teren începe cu data de 31 mai, zi rezervată strict pentru recunoașterea sectorului. Etapa de recenzare față în față se încheie pe 17 iulie”, a declarat Gabriel Borbandi, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Bihor, în urmă cu câteva zile.

Astfel, persoanele care nu au completat formularele online, vor fi vizitate la domiciliu de recenzori. „Recensământul urmează un calendar fix, așa că ar trebui să fii acasă în perioada respectivă, deoarece amânarea vizitei se face doar în cazuri excepționale. Recenzorul este ușor de recunoscut, întrucât are obligația de a prezenta legitimația cu însemnele recensământului (RPL2021)”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea. Sursa citată precizează că durata activității de recenzare față-în-față depinde de numărul de secțiuni ale chestionarului la care fiecare persoană trebuie să răspundă, iar în mod normal, aceasta poate varia între 3 și 10 minute per persoană. „În funcție de locația locuințelor pe care le deții, vei fi căutat de unul sau mai mulți recenzori. Asta pentru că fiecare localitate este împărțită în sectoare de recensământ, iar un recenzor efectuează recenzarea într-un singur sector. Acesta are datoria să viziteze fiecare locuință din sectorul de recensământ repartizat, nefiind nevoie de vreun demers din partea persoanei recenzate”, se mai arată în comunicat.

Fără informații confidențiale

Autoritățile atrag atenția că recensământul „este o îndatorire civică și o responsabilitate față de comunitatea în care trăim” și că oferirea de răspunsuri false „periclitează exactitatea datelor statistice și implicit contribuția celorlalți cetățeni de bună-credință”. „Toate întrebările cuprinse în RPL 2021 trebuie să fie completate corespunzător cu situația particulară a fiecărei persoane, deci nu puteți refuza să răspundeți la întrebările adresate. Acestea sunt concepute astfel încât să nu aducă atingere niciunei categorii de persoane”, subliniază sursa citată. Persoanele care vor participa la interviurile față în față trebuie să știe că în timpul recensământului nu se cer informații confidențiale, precum datele cardurilor bancare, averea sau veniturile realizate, istoric medical sau simpatii politice. Iar cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi.

„Reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică avertizează că persoanele care refuză sau completează greşit formularul de recensământ riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei”, a transmis Primăria Oradea.
Potrivit prefectului Dumitru Țiplea, în județul Bihor sunt 283.747 de locuințe de recenzat. Județul a fost împărțit în 580 de sectoare și 207 recenzori au fost distribuiți în teritoriu în funcție de numărul populației.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.