bihon.ro Web analytics

Recomandările pompierilor pentru un Revelion în siguranță

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă în spaţiile unde se organizează Revelionul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” al judeţului Bihor recomandă organizatorilor şi participanţilor la evenimentele desfăşurate cu această ocazie, să respecte măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.
Scris de demeter1 - Pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă în spaţiile unde se organizează Revelionul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” al judeţului Bihor recomandă organizatorilor şi participanţilor la evenimentele desfăşurate cu această ocazie, să respecte măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

Măsuri de prevenire a incendiilor pentru organizatori şi participanţi la evenimentele desfăşurate cu ocazia Revelionului:

– numărul persoanelor participante să nu depăşească capacitatea maxim admisă;
– să fie asigurate culoare şi căi de evacuare libere, marcate şi iluminate corespunzător;
– asigurarea bunei funcţionări a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;
– utilizarea corespunzătoare a instalaţiilor electrice de iluminat şi forţă aferente clădirilor, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranţelor fuzibile din tablourile electrice;
– întocmirea şi afişarea planurilor de evacuare a persoanelor şi bunurilor materiale;
– folosirea aparatelor electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se va face cu respectarea strictă a normelor de exploatare;
– amplasarea maşinilor de gătit, grătarelor, aragazurilor, cuptoarelor şi a celorlalte utilaje care degajă temperaturi ridicate, la o distanţă de cel puţin 1,5 metri faţă de elementele combustibile ale construcţiilor sau de materialele combustibile din încăperi;
– interzicerea utilizării mijloacelor pirotehnice în spaţii închise;
– asigurarea unei rezerve de hrană, apă, medicamente şi dotarea cu generatoare de curent şi carburant suficient în locaţiile izolate din zona montană.

Pentru turiștii cazați unde se organizează Revul

Recomandări pentru turiştii cazaţi în locaţiile unde se organizează mese festive de Revelion:
– din primele momente ale cazării, identificaţi căile de acces şi evacuare în caz de incendiu;
– în spaţiile de cazare, nu folosiţi consumatori electrici improvizaţi şi nu modificaţi destinaţia circuitelor electrice existente;
– nu fumaţi în spaţiile de cazare;
– supravegheaţi permanent copiii şi vorbiţi-le despre pericolul de incendiu;
– anunţaţi rapid incendiile pe care le observaţi prin sistemul unic de urgenţă 112.

0 Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La MedLife Oradea, serviciile de diabet, nutriție și boli metabolice sunt decontate prin CAS!
  Diabetul este o afecțiune cronică progresivă, caracterizată de tulburări ale întregului metabolism energetic al organismului și care prezintă un panou simptomatologic complex.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ștefan Hrușcă va colinda la Târgul de Crăciun din Oradea. Vezi aici programul concertelor din weekend
  Atracția principală a acestui weekend se anunță a fi concertul susținut de Ștefan Hrușcă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicament pentru copii, retras din farmacii
  Debridat, un medicament pentru copii, a fost retras din farmaciile românești.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  22 de ani cu Brumă, expert în scule de grădinărit, de construcții, agricole!
  Ne bucurăm să putem prezenta şi prin intermediul dumneavoastră viziunea şi puterea reală a companiei Motoutilaje – Brumă, pe piaţa de profil a judeţului Bihor şi sa facem cunoscute intenţiile şi strategiile noastre.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CT Mihai Viteazul în Rețeaua partenerială 9-Turism
  Începând cu anul şcolar 2019-2020, în cadrul Proiectului ERASMUS „Support to European Quality Assurance in Vocational Education and Training National reference points” au fost reorganizate 10 reţele parteneriale, cu câte 5-7 şcoli fiecare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.