bihon.ro Web analytics

RECORD decese COVID în Bihor, în valul IV: 17 persoane au pierdut lupta cu boala. Peste 300 cazuri noi confirmate

De Marius Sasu
Reactualizat la:

RECORD decese COVID în Bihor, în valul IV: 17 persoane au pierdut lupta cu boala. Peste 300 cazuri noi confirmate

Reactualizat la:
Conform datelor furnizate de către DSP Bihor, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat cel mai sumbru bilanț privind situația pandemică din județ. În ultimele 24 de ore au decedat 17 bihoreni infectați COVID-19, fiind cel mai mare număr de decese raportat într-o singură zi, de la începutul pandemiei.
Scris de Marius Sasu - Conform datelor furnizate de către DSP Bihor, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat cel mai sumbru bilanț privind situația pandemică din județ. În ultimele 24 de ore au decedat 17 bihoreni infectați COVID-19, fiind cel mai mare număr de decese raportat într-o singură zi, de la începutul pandemiei.

Bilanțul cazurilor active din județul Bihor a crescut luni la 4.435, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticați pozitiv 317 bihoreni, în urma prelucrării a 849 de teste. Șapte localități bihorene depășesc pragul de incidență de 10‰. Oradea înregistrează rata de infectare de 9.69‰ cu 2.183 de cazuri active.

Peste 300.000 doze administrate în Bihor

De duminică și până luni dimineață au fost imunizate cu ser anti-COVID 1.114 persoane. Totatul celor care au fost vaccinați cu schema completă a urcat la 152.087, iar cel al bihorenilor care au primit doza booster a urcat la 15.397. În total au fost administrate 300.837 doze de vaccin anti-COVID în județ.

Total reacții adverse: 72;

Total doze primite în județul Bihor: 331.133;

Total doze administrate în județul Bihor: 300.837;

Total pierderi: 3.685 doze.

Incidențe în creștere

Mai multe vindecări decât cazuri

Deși numărul deceselor raportate luni este cel mai mare din acest val pandemic, numărul pacienților internați în secțiile de ATI ale spitalelor bihorene a rămas constant. Pe de altă parte, numărul vindecărilor raportate este mai mare față de cel al cazurilor noi identificate.

Persoane internate ATI la zi: 66 (-)

Total cazuri de la începutul pandemiei: 37.384 (+317)

Total vindecări de la începutul pandemiei: 31.183 (+322)

Total decese de la începutul pandemiei: 1.766 (+17)

Știre în curs de actualizare…

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tatiana says:

  Daca persoanele care au decedat ar fi fost vaccinate ar fi scapat si faceau forma usoara de boala, unii oameni si in special cei mai in varsta se expun la infectare cazuri grave care le este fatal pentru ca nu au ascultat de sfaturile medicilor si autoritatilor luandu-se dupa prostiile antivaccinistilor , sosoci si prosti care demonstreaza impotriva vaccinarii.

  • stefaniosia2021 says:

   Te rog să citești știri financiare așa cum o fac oamenii care doresc să afle informații concrete și nu propagandă politică.
   Pe mine ca investitor în bursă mă interesează clar ca tu să mergi să te vaccinezi, ca om cu studii îți spun că nu este nimic ilegal ca acele injecții să conțină substanțe ce pe viitor pot ajuta apariția unor boli de care nu ai mai avut în familie. Această metodă de evitare a responsabilităților se numește „ risc statistic estimat ”. Un risc teoretic de 1 la 1000 pentru companiile de medicamente este un număr de vis. Fiecare 1 din 1000 de persoane își va cheltui averea personală pe tratamente de cancer și boli ale organelor interne. Nu poți să îi iei la răspundere, tu te-ai înțepat de bună voie și ți-ai făcut și programare.

   • fgh says:

    la ce iti mai foloseste averea daca esti la 2m ?

   • tautu says:

    In timp ce nevaccinatii nu mai cheltuiesc nimic pt ca nu mai au ce trata. Dar un sosoc cu plamanii mancati in proportie de 80% cat cheltuie? Nimic in mod direct, cheltuie bugetul asigurarilor de sanatate.

  • Ioana says:

   In afară de vaccin experimental de care nu răspunde nimeni există tratament pentru covid dar Câțu a cumpărat 120 milioane doze in loc să investească în medicamente pentru tratarea covid .

  • Ion says:

   Ești sigură ?Mor și ce-i vaccinati și îs m-ai periculoși că ei transmit boala și nici nu ii testează nimeni.

   • Biggie says:

    Ioane,

    Pune mana pe carte. Se scrie CEI vaccinati si MAI periculosi.
    Dar de ce ai fi tu mai scolit decat ceilalti antivaxxeri.

    • dsasdsdadad says:

     Biggie draga, daca taceai filozoafa mare ramaneai, asa ai ajuns de cur in vale… si tu si vaccinistii astea spalati pe creier…

  • ma ta says:

   Dob17ocule, nici in lumea stiintifica nu e clar nimic, si ei se contrazic, je5ule!

 2. Ion says:

  Acum câteva săptămâni 1 din 10 teste au fost pozitive, ieri 1 din 5, astăzi peste 1 din 3. Se răspândește cu adevărat atât de repede?

  Văd că reacțiile adverse s-au mutat în sfârșit de la 71 la 72. Mă întreb ce se califică pentru a fi numărată o reacție adversă? Trebuie să fie mai mult decât un braț dureros …

  • 380 trilioane de viruși says:

   Testele astea se pot manipula.
   Inventatorul testului PCR, folosit azi pentru depistarea Covid19 spunea :
   “ Sunt zece mii de retrovirusi. Dacă interpretezi testul necorespunzator in cercetarea lor, poti obține ce rezultat vrei, chiar o iluzie !”
   https://m.youtube.com/watch?v=rXm9kAhNj-4

   • mamato says:

    Cine le manipulează și CUM? Tehnic … cum face?

    Ne poți explica?

    Dar pe cei din ATI și de pe holurile spitalelor, cei dependenți de oxigen,pe ei cine ii “MANIPULEAZA”? și cum????

    • tautu says:

     Un fleac! E o banala gripa de sezon. Trece cu vitamina C si….(completeaza fiecare cu “schema” de tratament gasita cine stie cum).

    • Biggie says:

     mamato,

     Nu stie cine si cum le manipuleaza. El doar repeta ca o moara stricata ce a primit de la sputnik.
     Iar cei de la ATI sunt o regie. La fel si cei dusi la spitalele din Ungaria.
     Pana unde poate merge prostia unora? Posibil pana ajung si ei la ATI.

     Hai cu injuraturile, pentru ca in afara de a posta linkuri dubioase, pe care nici macar nu le pricepeti, doar asta stiti.

     • Hoho says:

      Biggie de la buda, cunoscut si sub numele SileProstu si Gheorghe Oaie.
      Nu conteaza, e un pangolin carpatin nebun.
      Dupa comunism a devenit vaccinator spacialist.

     • Maimuța Carpatină says:

      E prea lung textul pentru tine Biggie.
      Câte clase ai?

     • walter says:

      Sau se trateaza cu sare de marar, in ungureste “Kaporsou” (coparseu)

     • dsasdsdadad says:

      Si tu repeti minciunile lui Arahat, Iohanis si Oms, care se contrazic in stiinta. Cunosc o gramada internati dupa vaccinuri, altii morti, unde erati vaccinistilor in vara, cand nu avea nimeni nici o treaba de covid? Dintr-o data v-ati vaccinat voi si a aparut pandemia innapoi peste tot..

    • Unu says:

     Unom zis și Mamato,ai auzit de STUDIUL Corman & DROSTER? Știi de ce este utilizat, testul Rt-PCR pt depistarea Sars Cov 2? Deoarece a fost recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în urma unui studiu (efectuat de Corman & Drosten niște neica nimeni de la o universitate din Berlin ) publicat în revista Eurosurveillance, care se prezintă drept “revista de specialitate a Europei pentru supravegherea, epidemiologia, prevenirea şi controlul bolilor infecţioase”.

     Dar de STUDIUL “BORGER” ai auzit ??
     STUDIUL a fost efectuat de o echipa formata din 22 specialiști condusa deprofesorul Pieter Borger, specialist în genetică moleculară, de la organizaţia germană non-profit W & W Research.
     Echipa coordonată de profesorul Borger a fost formată din 22 de cercetători cu specializări în genetică moleculară, biochimişti, imunologi şi microbiologi din Europa, Statele Unite şi Japonia.
     Printre aceștia se află şi specialistul în genetică Kevin McKernan, director ştiinţific la Medicinal Genomics, cu o activitate îndelungată în cadrul Human Genome Project!!!!!
     În scrisoarea adresată conducerii editoriale a revistei Eurosurveillance, prin care se cere retragerea studiului Corman-Drosten, colectivul coordonat de Borger subliniază că “acesta este profund eronat din punct de vedere al construcţiei sale biomoleculare şi metodologice” şi nu a fost evaluat de experţi externi independenţi. Conducerea editorială a revistei Eurosurveillance nu a răspuns cererii pentru punerea la dispoziţie a raportului de evaluare externă.
     “Nu am crezut vreodată că munca mea în cadrul Human Genome Project va fi transformată într-o armă utilizată la carantinarea societăţii”, prof. Kevin McKernan.
     McKernan a mai observat o “curiozitate”: rezultatele studiului Corman-Drosten nu se puteau obţine doar într-o săptămână, ci a fost nevoie, probabil, de circa 2 luni, conform estimărilor sale. În aceste condiţii, directorul ştiinţific de la Medicinal Genomics se întreabă, probabil retoric, cine le-a oferit “pontul” pentru a începe cercetarea înainte ca răspândirea virusului să se transforme în pandemie.
     Despre lucrarea Corman-Drosten se afirmă apoi că este afectată de 10 probleme fatale.
     Prima apare chiar în etapele iniţiale de aplicare a testului, prin utilizarea unei concentraţii extrem de ridicate de “primeri”, care “face testul nepotrivit în calitate de instrument specific de diagnosticare pentru virusul SARS-CoV-2”. Conform definiţiei din Wikipedia, “un primer este un acid nucleic scurt-monocatenar utilizat de toate organismele vii în iniţierea sintezei ADN-ului”.

     O altă problemă majoră o reprezintă “variabilitatea enormă în implementarea testului la nivelul laboratoarelor” şi “lipsa specificării unui Protocol Operaţional Standard”.

     În al treilea rând, “testul nu poate discrimina între fragmentele virale şi virusul întreg”, adică “testul nu poate fi utilizat ca instrument de diagnosticare pentru identificarea virusului SARS-CoV-2 şi nu se pot face inferenţe referitoare la prezenţa unei infecţii”, după cum se mai arată în studiul Borger.
     O problemă majoră o reprezintă şi temperaturile la care este aplicat testul asupra probelor biologice prelevate, însă de o gravitate deosebită este “omisiunea de a prezenta valoarea Ct la care eşantionul analizat este considerat pozitiv sau negativ”.

     Valoarea Ct (Cycle threshold) reprezintă numărul de cicluri de amplificare a materialului viral necesare pentru depăşirea pragului de semnificaţie. După cum se arată în literatura de specialitate, numărul ciclurilor de amplificare este invers proporţional cu prezenţa materialului viral în eşantion, adică un număr mai mic Ct indică o prezenţă ridicată a virusului.

     În studiul Borger se arată că “aplicarea unui număr de cicluri mai mare de 35 detectează doar semnale care nu sunt corelate cu infecţia virală”, iar dacă testul PCR este pozitiv când se utilizează un număr Ct mai mare de 35, cum este cazul în Europa şi SUA după cum precizează autorii, atunci “probabilitatea ca persoana respectivă să fie infectată este mai mică de 3%”, adică “probabilitatea unui fals pozitiv este de 97%”.

     Concluzia este evidentă. Creşterea puternică a numărului persoanelor testate, coroborată cu aplicarea unui prag Ct de peste 35 în cadrul testului RT-PCR va conduce la creşterea explozivă a numărului de infectări.
     După cum se mai subliniază în raportul Borger, protocolul Corman-Drosten, preluat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, recomandă 45 de cicluri de amplificare în cadrul testului PCR, însă acest nivel este “lipsit de orice semnificaţie din punct de vedere ştiinţific şi al diagnosticului”.
     Autorii studiului Borger mai arată că “produsele PCR nu au fost validate la nivel molecular”, iar “testul PCR nu conţine niciun element de control pozitiv pentru evaluarea specificităţii SARS-CoV-2 şi niciun element de control negativ, astfel încât să fie exclusă prezenţa altui coronavirus”.
     Am mai postat acest comentări, îl repostez din nou poate se prinde ceva de tine & comp.
     Te rog sa dai un singur exemplu de evaluare inter – pares, efectuata în legătură cu ce dorești tu legat de covid (testul PCR , vaccinuri), de catre specialiști independenti, alții decât cei aflați sub umbrela organizației teroriste oms. Mulțumesc .

    • 380 trilioane de viruși says:

     Alo mamato, vezi în link ce spune inventatorul testului, asta dacă cunoști engleza.
     Sau poate tu ești plătit să nu înțelegi ce spune.
     Atunci tunde iarba.

 3. Rad Traian says:

  Nu prea inteleg atitudinea unora care ,nu ai nici un fel de studii de medicina dar isi permit sa faca afirmatii despre virusologie,imunologie sau medicina interna ca si cand ei ar fi doctori ,desi nu sunt .Companiile farmaceutice care au dezvoltat aceste seruri ,nu castiga vreo avere colosala din aceste seruri care se administreaza odata pe an sau de doua x pe an ,se castiga din bolile cronice ,cancer ,boli autoimune unde traramwntele se iau zilnic ,luati in calcul ca nu voi le platiti ci statul le plateste pt fiecare .Uitati celebra propozitie ca statul il platim toti ,chiar daca ar fi asa ,oare statul nu si doreste ca cetatenii lui sa fie sanatosi ?Conspiratia criminalitatii la nivel global ai urmareste doar pe paranoici. Ganditi-va asa : daca aceste seruri au fost concepute tocmai pt a va proteja in viitor de alte virusuri mai mortale ? De ce nu ar fi bine ? Pt ca toata lumea vede doar raul din lumea asta ,binele mai putin .Fiecare face cum crede de cuviinta cu viata lui ,dar asta nu inseamna ca trebuie sa suferim toti pentru impotenta intelectuala si delasarea altora pt ca Nea’ Google stie mai bine ca un infectionist,virusolog ,medic de interne sau imagist pulmonar .Zic ca e mai bine sa fi pe picioarele tale ,decat intors cu fatza in jos pe pat de spital si intubat ,cu sanse minime de revenire la o viatza normala .The choice is your’s .

  • Iliescu says:

   În ’89 la revoluție nu aveam Google, aveam doar specialiștii lui Ion Iliescu care ne spuneau basme cu teroriști la singurul post de televiziune TVR1.
   Ai mai văzut vreun terorist după revoluție?
   Așa vrei să fie,doar o singură sursă de informație ca atunci la revoluție, controlată de o minoritate de specialiști ?

   • Rad Traian says:

    Draga Iliescu,as vrea sa te rog sa revii din ’89 suntem in 2021 ,si da teroristi exista doar ca azi nu i mai vezi si terorismul se face la un alt nivel,pe care nici tu si nici eu nu l am intelege la fel cum viitoarele razboaie nu se vor purta cu arme ,ci destabilizare economica,sociala ,etc ,la cat de mult a evoluat tehnologia ,trebuie sa fi chiar naiv ca daca cineva te vrea six feet under nu te are ,nu are nevoie sa te injecteze ,o poate face mult mai discret si neimvaziv.In 89 era ,foarte bine formulat ,tatucul Iliescu si gasca lui ,dar ei sunt istorii la fel cum vom fi si noi .Think about future, not for the past .

  • ProstVaccinat says:

   Tocmai aste e.
   Companiile farmaceutice câștiga foarte mulți bani.
   Într-un regim “Capitalist” companiile trebuie să crească încontinuu.

   Pot crește daca crește numărul de clienți, apar boli noi la care doar ei au tratament, tratament care e protejat de reguli capitaliste.
   Dacă companiile aste mari și binevoitoare ar lăsa la liber de azi ( cred ca și-au scos banii cheltuiți oe cercetare) vaccinul anti covid-19.
   E vorba în primul rând de bani.

   Vaccinul a apărut repede fiindcă omoară în preponderență pe cei mai bolnavi, relativ repede care sunt si consumatori de medicamente.
   Sunt convins că vaccinul , vaccinarea este un lucru bun, și ar fi bine dacă mai multă lume s-ar vaccina.

 4. Vaccinat că să câștig la loto says:

  Îs vaccinat dar am covid bine că nu ne testează nimeni așa că pot transmite covid peste tot

 5. injinerdepoli says:

  Noroc ca Bolojan et. co gestioneaza bine pandemia (asa scria pana nu demult bihorel, aka Chircea Mirila)…
  Ciudat totusi cum votantii dezvoltarii in beton nu au ascultat de fituica respectiva si nu s-au vaccinat, macar aia 70% din 30 % ca la alegeri…

  • Biggie says:

   injinerdepoli,

   Obsedatule de beton, ce-ar fi sa-ti pui obielele si opincile si sa te intorci in noroaiele de unde ai venit?
   Hai, injura!

   • you're still smaller biggie says:

    Ai tu o obsesie cu opincile…
    Sechele din copilarie, clar.
    Injuratul e specialitatea casei in satele din care provii tu si 99% din gasca. Din acest motiv ai iesit la cersit de injuraturi…Da’ din pacate n-am. Spor la betoane, demolari etc.

    PS: ce bun era acum spitalul ala de infectioase pe care l-ai demolat ca sa faci parcarea aia de langa tribunal…Mare vizionar, ca de obicei (vezi cet-ul exclusiv pe gaz ce idee mareata a fost, lol). Banuiesc ca urmeaza in curand noi cuceriri ale dezvoltarii, din aceeasi serie de succes, asa, ca sa nu ne plictisim.

   • @biggiedelaBUDA says:

    Biggie esti urmarit de cineva? De la buda?
    Bai cine te injura? Nu esti tu responsibil ca esti nebun, asa te-ai nascut.

 6. Ospătar says:

  Un apel către vaccinati am un prieten ospătar și să vaccinat că să poată lucra în continuare problema e că acum are palpitații și un tremur interior ați pățit cineva așa ceva am întrebat medicul de familie și a zis că trebuia să-și facă test de anticorpi și dacă are nu trebuia să facă vaccinul ….

 7. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Temperaturi extrem de scăzute: -11° la Oradea, -16° la Ștei și -20° la Arieșeni. Recomandările drumarilor

  Mapamond

  CEO Pfizer spune că vaccinul anual împotriva COVID este preferabil în locul dozelor booster frecvente
  Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. 3

  Mapamond

  Proteste masive în Bruxelles faţă de restricţiile antiepidemice, la care au participat şi cetăţeni români
  Zeci de mii de persoane, inclusiv cetăţeni români, au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles, faţă de restricţiile antiepidemice, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor. 2

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la Casa Maghiară din Palatul Sonnenfeld
  A fost primită autorizația de construcție, iar lucrările la viitorul centru cultural maghiar sunt gata să înceapă.

  Mapamond

  Incendiu la un spital din centrul Budapestei: O tânără a murit, alte trei persoane au fost rănite
  Incendiul a izbucnit duminică dimineață la parterul spitalului Szent Imre din Budapesta. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi controale în Bihor: Aproape 15.000 de bihoreni legitimați în ultimele 48 de ore. Amenzi de aproape 30.000 lei
  Vineri și sâmbătă, echipele mixte bihorene au acționat în sistem integrat în teren pentru a vedea dacă se respectă prevederile legale în vederea limitării răspândirii coronavirusului Bihor. 10

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.