bihon.ro Web analytics

Reprezentaţii cu public la Teatru şi Filarmonică: Sălile de spectacol se deschid la 30% capacitate. Ce se întâmplă cu cinematografele

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Reprezentaţii cu public la Teatru şi Filarmonică: Sălile de spectacol se deschid la 30% capacitate. Ce se întâmplă cu cinematografele

Actorul Eugen Ţugulea (stânga) | FOTO: TRM / „Variaţiuni enigmatice |” FOTO: Remus Toderici (dreapta sus) / Concert la Filarmonică FOTO: Ovi D. Pop (dreapta jos)
Reactualizat la:
Sălile de spectacol se deschid pentru public având în vedere Hotărârea nr. 36 din 3 mai a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor. Se vor putea vinde bilete până la 30% din capacitatea maximă a sălii.
Scris de Camelia Bușu - Sălile de spectacol se deschid pentru public având în vedere Hotărârea nr. 36 din 3 mai a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Bihor. Se vor putea vinde bilete până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

Miercuri, de la ora 19:00, se va putea vedea la Sala Arcadia spectacolul „Variaţiuni enigmatice” de Éric-Emmanuel Schmitt, în regia Elvirei Rîmbu. O întâlnire profesională dintre doi bărbați inteligenți, scriitorul Abel Znorko (Sebastian Lupu), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură și jurnalistul Erik Larsen (Petre Ghimbăşan), se transformă brusc într-o partidă antrenantă de șah verbal. Personalități puternice și dominante, ambii bărbați își joacă partida, alternând polul de putere în funcție de mutarea pe care celălalt o face, întrevederea intrând astfel într-un labirint sinuos, animat cu rafinament de o desăvârșită știință a suspansului.

Sub indicaţiile regizorale ale Elvirei Rîmbu, pe scenă se întâlnesc doi actori remarcabili, care au format mereu un duo puternic și efervescent, reușind să surprindă prin nuanțele fine și ingenioase cu care își construiesc fiecare personaj. Scenografia, complexă și complementară, este creată de Oana Cernea.
Tot în această săptămână veţi putea vedea joi, 6 mai, de la ora 19:00, tot la Sala Arcadia, Show cu ImProductivii, spectacol de improvizație.

Premieră, spectcol-recital

Vineri, 7 mai, ora 19:00, la Sala Arcadia va avea loc, în sfârşit, premiera „Cântarea pătimiii noastre”, spectacol-recital din lirica lui Octavian Goga susținut de actorul Eugen Țugulea. Alegerea unui poet transilvănean, și în special a lui Octavian Goga, nu este deloc întâmplătoare, anul acesta sărbătorindu-se 140 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga. În plus, Eugen Țugulea mărturisește că simte că are o datorie față de poezia transilvăneană deoarece „deși sunt de zeci de ani aici și m-am înrădăcinat în acest loc, am recitat poezii scrise de autori din toate provinciile istorice ale României, dar niciodată, în public cel puțin, poezii scrise de vreun poet transilvănean”.

În ceea ce privește alegerea creațiilor lirice din opera destul de bogată a lui Goga, Eugen Țugulea spune: „Am fost subiectiv în alegerea poeziilor pe care le voi recita. Am extras din opera lui Octavian Goga ceea ce am înțeles și mi-a plăcut din punct de vedere estetic, dar în primul rând emoțional, pentru că într-un recital de douăzeci de poezii nu poate fi cuprinsă totalitatea valorilor și ideilor unui poet important. Astfel, am ales această perspectivă subiectivă, care reprezintă și autorul, dar mă reprezintă și pe mine în felul în care privesc autorul”.

Tot în această săptămâna mai puteţi vedea spectacolele „Trei femei înalte” de Edward Albee, duminică, 9 mai, ora 19:00 la Sala Arcadia +16 iar Trupa Arcadia prezintă duminică, 9 mai, de la ora 10:00 şi de la ora 12:00, la Sala Arcadia +5, spectacolul „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu. Biletele pot fi achiziționate începând de astăzi, de pe site-ul Eventim.ro (https://www.eventim.ro/…/teatrul-regina…/profile.html), de la Agenția Teatrului și începând cu o oră înainte de fiecare spectacol, indiferent de zi.

Concert la Filarmonică

Joi, 6 mai , de la ora 19, Sala de concerte „Enescu-Bartók” va găzdui concertul susţinut de formaţiile camerale ale Filarmonicii de Stat Oradea. Prima compoziţie în program va fi Serenada nr. 12 în do minor pentru octet de suflători, K. 388 compusă de Mozart în 1782 (1783), uneori pomenită cu numele de „Nachtmusik”. Cea de a doua lucrare din program va fi cea compusă de compozitorul german Woldemar Bargiel: Octet pentru corzi în do minor, op. 15a. Bargiel a studiat la Conservatorul de la Leipzig (unde a fost scris Octetul de coarde) și a devenit compozitor și profesor la Berliner Musikhochschule de la Joseph Joachim (acum Universitatea de Arte din Berlin), unde a rămas până la moartea sa în 1897. Octetula fost publicat în 1877.

Sălile de cinema încă nu se redeschid

Şerban Pantea, general manager al Cinema Palace Oradea, spune că a vorbit cu distribuitorii şi furnizorii de filme dar încă nu a reuşit să obţină filme pentru a prezenta publicului un program, lucrurile fiind încă “amorţite” în acest sector. Cu siguranţă nu se vor deschide sălile de cinema de vineri, dar se speră ca acest lucru să se întâmple începând din 14 mai.

OFICIAL! Oradea intră în scenariul GALBEN. Localurile din municipiu pot primi clienți până la 30% din capacitate

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.