bihon.ro Web analytics

RER anunță că e gata de deszăpezire. Au pregătit stocul de sare, nisip, clorură de calciu lichidă și clorură de magneziu fulgi

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

RER anunță că e gata de deszăpezire. Au pregătit stocul de sare, nisip, clorură de calciu lichidă și clorură de magneziu fulgi

Reactualizat la:
Conform tradiției vechi de câțiva ani, Primăria și RER au inspectat utilajele de deszăpezire înainte de sezonul de iarnă 2021-2022. 
Scris de Cristina Ghilea - Conform tradiției vechi de câțiva ani, Primăria și RER au inspectat utilajele de deszăpezire înainte de sezonul de iarnă 2021-2022. 

Viceprimarul Marcel Dragoș a participat la inspecția utilajelor de deszăpezire, în teren. Alături de Florin Gontariu, director general tehnic-investiții în cadrul RER Vest, vicele a prezentat condițiile deszăpeziri din acest an.

„Suprafața pe care o avem de curățat este de 3.200.000 de metri pătrați carosabil. Orașul este împărțit în 4 zone de urgențe. Prima zonă, în general, este zona intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun, străzilor către instituțiile publice, școli, spitale pentru a nu bulversa traficul către acestea, urmând ca după aceea utilajele să intervină pe străzile de urgență 2, urgență 3 și urgență 4. Anul trecut lucrurile au decurs normal, mici excepții făcând anumite străzi de pe zona de dealuri, unde s-a făcut intervenția, dar poate nu așa cum o doreau anumiți cetățeni. Din ceea ce am văzut, nu cred să ne creeze probleme acest sezon, depinde și de condițiile meteorologice pe care le vom avea în această iarnă”, consideră vicele.

Directorul Gontariu a trasmis că „numărul utilajelor este similar cu cel de anul trecut. Am făcut doar un schimb: am înlocuit un utilaj cu o capacitate medie de 4 metri cubi cu un utilaj nou, euro 6, cu o capacitate de 8 mc. În total, capacitatea de încărcare și intervenție pe o singură ieșire a ajuns la 99 de mc, respectiv echivalentul a 132 de tone de sare sau antiderapant solid. Asta ne asigură acoperirea întregii suprafețe de pe zona 1, dintr-o singură ieșire, dintr-o singură încărcare. În rest, avem cele 2 utilaje cu capacitate de 7.000 de litri de clorură de calciu lichidă pentru zonele centrale. Avem 8 utilaje 4×4. Din punctul acesta de vedere, putem asigura intervenția pe zonele de dealuri mult mai sigur”.

În ce privește stocul de material antiderapant acesta constă în 1.700 de tone de sare, 300 de tone de nisip, 25.000 de litri clorură de calciu lichidă și 3.5 tone clorură de magneziu fulgi. Operatorul de salubritate are încheiat un contract cu Salina Ocna Dej pentru 6.000 de tone aferente sezonului 2021-2022, cu aprovizionare în funcție de necesar.

Toate utilajele care vor ieși în oraş sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ghgtt says:

  Faceti ceva cu securitatea boxelor! Stim ca rromii (95%) fac un dezastru acolo!

  • Tractorist la RER says:

   Vrei sa arunce cu sare pe rromii care actioneaza pe la boxe??
   Ca sa fie in siguranta?
   Sau vrei sa-i dezmembreze cu plugurile?
   Ce are una cu cealalta?
   Traiesti in Romania, deci asta iti ocupa tot timpul.

 2. adi says:

  Cat timp nu va ninge e totul ok, sunt pregatiti

 3. România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.