bihon.ro Web analytics

RER, Salubri și AVE vor aduna gunoiul din tot județul Bihor

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

RER, Salubri și AVE vor aduna gunoiul din tot județul Bihor

Reactualizat la:
După deliberări prelungite, ADI Ecolect a stabili salubrizorii tuturor zonelor în care a fost împărțit județul. Primăria urmează să anunțe și câștigătorul pe Oradea.
Scris de Călin Corpaș - După deliberări prelungite, ADI Ecolect a stabili salubrizorii tuturor zonelor în care a fost împărțit județul. Primăria urmează să anunțe și câștigătorul pe Oradea.

Pentru cele 25 de comune din jurul Oradiei, denumită generic zona 1B (Zona Metropolitană), licitația privind salubrizarea a fost câștigată de RER Vest, chit că ofertă a depus și asocierea AVE – Reosal, transmite directorul ADI Ecolect, Bujor Chirilă, precizând că asocierea AVE – Reosal a omis să își asume redevența cerută. Pentru aceste localități, licitația a fost organizată separat de Municipiul Oradea, unde Primăria încă nu a desemnat câștigătorul. În ciuda acestui fapt, Primăria Oradea tocmai prelungit contractul cu RER Vest, cu clauză suspensivă, în situația puțin probabilă că ofertantul constănțean Polaris va lua fața operatorului stabilizat aici, RER Vest. De altfel, sunt informații că, deși doar pe Oradea încă nu este cunoscut rezultatul licitației, lucrurile sunt și aici ca și tranșate.

Operatori pe zonele județului

În ceea ce privește licitațiile derulate de ADI Ecolect (societate înființată de Consiliul Județean cu primăriile din județ) pentru celelalte zone din județ, rezultatele arată astfel:
Zona 2 Aleșd – contract atribuit către Salubri Aleșd. Mai depusese ofertă AVI.
Zona 3 Salonta – AVE. Zona 4 Beiuș – Ștei – AVE. Zona 5 Marghita AVE. Zona 6 Săcueni – Valea lui Mihai – AVE.
AVE nu a avut concurență pentru zonele 3, 4, 5 și 6.
“Criteriile de evaluare au fost conformitatea ofertei și prețul cel mai scăzut. S-au calificat toate din punct de vedere tehnic, dar diferența s-a făcut la capitolul financiar”, ne transmite directorul Chirilă.

Contracte pe 8 ani. Taxă sau tarif

Urmează perioada rezervată depunerii contestațiilor, după care semnarea contractelor, pe o perioadă de opt ani. Bujor Chirilă spune că ADI Ecolect își propune ca tot sistemul să devină funcțional, până în aprilie 2020.
“După semnarea contractelor, fiecare Consiliu Local va trebui să-și aprobe taxa specială sau tariful, varianta a doua prespunând încasarea sumelor de către operator, direct de la populație. Estimăm că 70% vor alege taxa, deoarece taxa oferă garanția continuității și a sustenabilității serviciului de salubrizare, minimalizând riscul ca operatorul să ajungă în situația de a nu încasa, fiind periclitată, atfel, continuitatea asigurării serviciului de salubrizare. Este și varianta pe care autoritatea de management o recomandă, tocmai din acest considerent. Este un serviciu de utilitate publică crucială, care necesită implicarea primăriilor”, ne declară Bujor Chirilă.
În ceea ce privește operatorul stației de tratare mecano-biologică de la Oradea (MBT), aici va fi reluată licitația, după ce oferta asocierii AVE – Eco Bihor a fost respinsă.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Fiecare şi fãrã centralizare says:

  Şi dacã primãria dã faliment din cauza unui val ipotetic de amenzi, creştere preţuri investiţii în curs, calamitãţi naturale, salubritatea de unde îşi ia banii, vezi Napoli sau Palermo, Italia.

 2. Florentin says:

  Asta este România Țara din care să pleci și să nu te mai întorci niciodată aceiași porcărie în continuare de exemplu în legătură cu societățile de salubrizare de a le îngrădi dreptul de participare la licitație pt că nu dețin mașini noi euro 6 dar nu se întreabă ce se va întâmpla cu societățile care au datorii investiții făcute cu împrumuturi de la banca le scot de pe piața doar sa facă monopolizare căci mașinile euro 5 nu pot circula pe sosele toți sunt o apă și un pământ indiferent de culoarea politica.

  • Vasile says:

   E împotriva oricărei logici antreprenoriale să te împrumuți de la bănci pentru a întreține contracte cu statul.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, șoferi! Joi seara se închide circulația pe traseul Cetatea Oradea – Piața Unirii
  Întreruperea circulației va avea loc în intervalul orar 20:00 - 21:30.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Strada Diasporei: 400 m și 2,5 milioane de lei
  Strada se află în zona Spitalului TBC, fiind mărginită la nord de str. Izvorului, iar la vest de str. Oituz.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Caz șocant în Bihor! Și-a înjunghiat fratele și și-a lovit mama, iar apoi a încercat să înjunghie un polițist
  Un bărbat de 27 de ani a fost reținut după ce a distrus mai multe mașini, și-a înjunghiat fratele și apoi a atacat un polițist. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Construcții Erbașu a început proiectarea centurii Sânmartin
  Constructorul are la dispoziție 14 luni pentru proiectare și execuție.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.