bihon.ro Web analytics

RER, Salubri și AVE vor aduna gunoiul din tot județul Bihor

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

RER, Salubri și AVE vor aduna gunoiul din tot județul Bihor

Reactualizat la:
După deliberări prelungite, ADI Ecolect a stabili salubrizorii tuturor zonelor în care a fost împărțit județul. Primăria urmează să anunțe și câștigătorul pe Oradea.
Scris de Călin Corpaș - După deliberări prelungite, ADI Ecolect a stabili salubrizorii tuturor zonelor în care a fost împărțit județul. Primăria urmează să anunțe și câștigătorul pe Oradea.

Pentru cele 25 de comune din jurul Oradiei, denumită generic zona 1B (Zona Metropolitană), licitația privind salubrizarea a fost câștigată de RER Vest, chit că ofertă a depus și asocierea AVE – Reosal, transmite directorul ADI Ecolect, Bujor Chirilă, precizând că asocierea AVE – Reosal a omis să își asume redevența cerută. Pentru aceste localități, licitația a fost organizată separat de Municipiul Oradea, unde Primăria încă nu a desemnat câștigătorul. În ciuda acestui fapt, Primăria Oradea tocmai prelungit contractul cu RER Vest, cu clauză suspensivă, în situația puțin probabilă că ofertantul constănțean Polaris va lua fața operatorului stabilizat aici, RER Vest. De altfel, sunt informații că, deși doar pe Oradea încă nu este cunoscut rezultatul licitației, lucrurile sunt și aici ca și tranșate.

Operatori pe zonele județului

În ceea ce privește licitațiile derulate de ADI Ecolect (societate înființată de Consiliul Județean cu primăriile din județ) pentru celelalte zone din județ, rezultatele arată astfel:
Zona 2 Aleșd – contract atribuit către Salubri Aleșd. Mai depusese ofertă AVI.
Zona 3 Salonta – AVE. Zona 4 Beiuș – Ștei – AVE. Zona 5 Marghita AVE. Zona 6 Săcueni – Valea lui Mihai – AVE.
AVE nu a avut concurență pentru zonele 3, 4, 5 și 6.
“Criteriile de evaluare au fost conformitatea ofertei și prețul cel mai scăzut. S-au calificat toate din punct de vedere tehnic, dar diferența s-a făcut la capitolul financiar”, ne transmite directorul Chirilă.

Contracte pe 8 ani. Taxă sau tarif

Urmează perioada rezervată depunerii contestațiilor, după care semnarea contractelor, pe o perioadă de opt ani. Bujor Chirilă spune că ADI Ecolect își propune ca tot sistemul să devină funcțional, până în aprilie 2020.
“După semnarea contractelor, fiecare Consiliu Local va trebui să-și aprobe taxa specială sau tariful, varianta a doua prespunând încasarea sumelor de către operator, direct de la populație. Estimăm că 70% vor alege taxa, deoarece taxa oferă garanția continuității și a sustenabilității serviciului de salubrizare, minimalizând riscul ca operatorul să ajungă în situația de a nu încasa, fiind periclitată, atfel, continuitatea asigurării serviciului de salubrizare. Este și varianta pe care autoritatea de management o recomandă, tocmai din acest considerent. Este un serviciu de utilitate publică crucială, care necesită implicarea primăriilor”, ne declară Bujor Chirilă.
În ceea ce privește operatorul stației de tratare mecano-biologică de la Oradea (MBT), aici va fi reluată licitația, după ce oferta asocierii AVE – Eco Bihor a fost respinsă.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Fiecare şi fãrã centralizare says:

  Şi dacã primãria dã faliment din cauza unui val ipotetic de amenzi, creştere preţuri investiţii în curs, calamitãţi naturale, salubritatea de unde îşi ia banii, vezi Napoli sau Palermo, Italia.

 2. Florentin says:

  Asta este România Țara din care să pleci și să nu te mai întorci niciodată aceiași porcărie în continuare de exemplu în legătură cu societățile de salubrizare de a le îngrădi dreptul de participare la licitație pt că nu dețin mașini noi euro 6 dar nu se întreabă ce se va întâmpla cu societățile care au datorii investiții făcute cu împrumuturi de la banca le scot de pe piața doar sa facă monopolizare căci mașinile euro 5 nu pot circula pe sosele toți sunt o apă și un pământ indiferent de culoarea politica.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Testele rapide, livrate școlilor cu o întârziere de 4 săptămâni
  Ministerul Educației a distribuit în școli peste 10,5 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid 19. Acestea au fost distribuite deja școlilor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sărbătoare cu defilare, dar fără Hora Unirii
  Câteva sute de orădeni au participat ieri la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Omagiu adus eroilor din Apuseni, la 8 ani de la tragedia aviatică
  Membrii West Alpine Off Road au depus flori, au aprins lumânări și s-au rugat în locul în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Descoperire șocantă în Bihor: Bărbat dispărut în primăvara anului trecut, găsit spânzurat într-o pădure
  Cadavrul bărbatului a fost descoperit luni după-masă, într-o pădure de pe raza localității bihorene Butani, comuna Măgești. Doi săteni care treceau prin zonă l-au observat și au anunțat autoritățile. 1

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”
  Cu prilejul Zilei Unirii, în centrul Iașului s-au strâns sute de oameni - unii susținători AUR, alți contestatari ai Alianței pentru Unirea Românilor. Liderul formațiunii politice, George Simion, prezent la Iași, a fost stropit pe față și haine cu cerneală. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  13 din 17 bănci comerciale vând euro cu peste 5 lei
  Lovitură pentru români chiar în zi de sărbătoare. Treisprezece din cele șaptesprezece bănci comerciale vând euro cu peste 5 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.