bihon.ro Web analytics

UPDATE! Ambele reprezentații „Revizorul” au fost suspendate!

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

UPDATE! Ambele reprezentații „Revizorul” au fost suspendate!

Reactualizat la:
Primele reprezentaţii vor avea loc joi şi vineri, în 14 şi 15 octombrie.
Scris de Camelia Bușu - Primele reprezentaţii vor avea loc joi şi vineri, în 14 şi 15 octombrie.

UPDATE! Spectacole anulate!

„Cu părere de rău vă anunțăm că ambele reprezentații ale spectacolului REVIZORUL din datele de 14 și 15 octombrie 2021 se 𝗦𝗨𝗦𝗣𝗘𝗡𝗗𝗔̆ din motive medicale.

Spectatorii care și-au achiziționat bilete la una dintre cele două reprezentații pot:

1. să participe la spectacolele Arta adulterului (21 oct.), Tartuffe (31 oct.) sau oricare alt spectacol care va fi programat în lunile noiembrie și decembrie 2021 la Trupa Iosif Vulcan (exceptând premierele), cu condiția să confirme din timp prezența și cu mențiunea că există posibilitatea să le fie atribuit alt loc decât cel de pe bilet; în acest sens, vă rog să scrieți un e-mail la adresa: organizare.trm@gmail.com, la care să adăugați o fotografie cu biletele;

2. să participe la spectacolul REVIZORUL atunci când va fi reprogramat;

3. să solicite returnarea contravalorii biletelor printr-un e-mail la adresa teatrulreginamaria@yahoo.com.

Vă rugăm să ne acceptați scuzele pentru inconvenientele create și vă așteptăm cu drag la celelalte spectacole ale TRM”, transmit reprezentanții teatrului.


Teatrul Regina Maria din Oradea anunță reluarea spectacolului „Revizorul”, de Gogol, regia Petru Vutcărău, care va avea două reprezentații: în 14 și 15 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Spectacolul a fost montat pentru prima dată în repertoriul Trupei Iosif Vulcan și a avut premiera în 18 și 19 februarie 2020, dar din cauza condițiilor restrictive impuse de pandemie a avut doar patru reprezentații de atunci, urmate de o scurtă pauză. În acest timp a fost nominalizat și laureat la două categorii de premii la Gala Premiilor Uniter 2021: cel mai bun actor în rol principal, care i-a revenit lui Răzvan Vicoveanu și cea mai bună scenografie, care i-a revenit lui Adrian Damian.

Anecdota care stă la baza comediei „Revizorul” îi este inspirată lui N.V. Gogol de către Pușkin, măiestria lui Gogol fiind aceea de a reda o imagine satirică de sinteză a întregii burghezii a Rusiei imperiale, prin intermediul unui mic grup de funcționari corupți dintr-un orășel de provincie, care primesc o veste tulburătoare: un revizor va sosi incognito în orașul lor pentru a efectua câteva investigații. Activitățile de clică riscă să fie descoperite, astfel, fiecare dintre cei implicați își asumă propriile fapte corupte și încearcă să le dreagă după posibilități.

În plin proces de organizare a mușamalizării, aceștia primesc vestea că la han a ajuns un individ suspect, care prezintă semnalmentele comportamentale ale unui inspector… Se creează astfel o situație ce pare absurdă și exagerată, care reușește să zdruncine temeliile unei societăți. Limbajul universal al comediei lui Gogol face ca „Revizorul” să transcendă timpului său, devenind una dintre cele mai celebre și apreciate comedii la nivel mondial.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția teatrului (marți-vineri:10:00-14:00 sau începând cu o oră înainte de spectacole) și online de pe platforma Eventim.ro. Conform reglementărilor epidemiologice actuale, este permis accesul la spectacole doar persoanelor care prezintă certificat verde sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.