O întâlnire de suflet a fost lansarea de carte şi spectacolul sonor în care protagonist a fost Sergiu CORBU Boldor. Volumul II a apărut la Editura Ordo Ab Chaos din Zalău, şi este un jurnal de călătorie a artistului într-o prezentare excepţională, însoţit de imagini expresive care întregest povestea „Dezleganie ’23”.
Evenimentul a debutat cu un moment din spectacolul sonor, o introducere în starea acestui ritual de deuleganie. Invitaţii artistului au fost Flavius Bunoiu, președinte la Cultura în mișcare, Camelia Bușu, jurnalist la Jurnal Bihorean şi Loredana Muntean, lector univ. dr. la Universitatea din Oradea. Moderatorul evenimentului a fost Luiza Matilda Mitu, managerul Proiectului CORBU.
Flavius Bunoiu a amintit de începuturile muzicale ale lui Sergiu cu trupa Ad Hoc, făcându-i surpriza de a-i dărui afişul Serbărilor Cetăţii Oradea din anul 2009, din vremea când Flavius Bunoiu era directorul Casei de Cultură a Municipiului Oradea. Atunci a avut curajul să treacă trupa lui Sergiu în programul serbărilor, pe acel afiş apărând pentru prima dată numele Ad Hoc. „Certificatul de naştere al unei trupe”, a apreciat cu bucurie Sergiu Corbu Boldor.
FOTO: DEFOTO
Camelia Buşu a apreciat faptul că în cartea artistului sunt surpinse opriri ale Dezleganiei, care „sunt văzute ca paşi de încercare, cu interacţiuni noi, cu provocări şi experienţe neaşteptate”. „Ritualul din Dezleganie trece prin forță, înţelepciune și iubire spre pendularea dintre zgomot şi linişte, dintre întuneric şi lumină, dintre viaţă şi moarte. Poţi să iei parte, să apuci calea alături de el, doar păstrând curăţenia sufletului. Numai aşa poţi să te deschizi, să te înalţi în lumină, să treci şi tu dincolo.”, spune jurnalista.
Lector univ. dr. Loredana Muntean l-a avut pe Sergiu ca student la Universitate. A analizat jurnalul artistului cu mintea cercetătorului în domeniul muzicii şi al pedagogiei, folosindu-se de repere, de cuvinte cheie, dar a mărturisit că i-a fost foarte greu să pătrună cartea cu creierul, pentru că această se adresează sufletului, fiind vorba în primul rând de emoţie.
„Nu e foarte uşor să pui pe tavă ce simţi în momentul în care eşti într-un act artistic şi momentul în care livrezi actul artistic către public, pentru că publicul este oglinda ta, iar ceea ce vezi în acea oglindă s-ar putea să îţi placă sau să nu îţi placă, şi să accepţi şi să asimilezi în tine însuţi. Asta se întâmplă cu Dezlegania”, a punctat Luiza Mitu amintind de necesitatea de a ne descoperi pe noi înşine. Întâlnirea s-a încheiat cu partea a doua a spectacolului sonor şi cu o sesiune de autografe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!