bihon.ro Web analytics

Româniii se pot angaja pe salarii bune în UE

Reactualizat la:
Un necalificat ce ştie engleză poate câştiga peste 11.000 lei brut pe lună în Marea Britanie.
Scris de Demian - Un necalificat ce ştie engleză poate câştiga peste 11.000 lei brut pe lună în Marea Britanie.

Românii care s-au săturat să câştige salariul minim pe economie, sau puţin mai mult, se pot angaja pe salarii mai mari în UE. Nu este neapărat nevoie de o calificare, ci de cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională la un nivel mediu. Oferta portalului mobilităţii europene, Eures, este foarte bogată, este sigură şi, cel mai important, nu se solicită bani la angajare.

Persoanele interesate de ofertele de muncă în spaţiul european se pot adresa consilierului Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.

Oferte

Măcelarii au 25 de oferte din Irlanda. Salariul oferit este de 9,25 de euro brut/oră, iar programul de lucru este de 40 de ore pe săptămână. Asta înseamnă circa 1.500 de euro brut/lună. Contractul este pe durată nedeterminată, iar candidaţii trebuie să aibă doi ani de experienţă în meserie şi să cunoască limba engleză la nivel de începător.

Tot din Irlanda provine o ofertă pentru 25 de lucrători în depozit. Condiţiile şi salariul sunt aceleaşi cu cele amintite anterior.

Din Republica Cehă este o ofertă pentru nouă operatori de producţie componente din plastic. Se oferă 95 – 104 CZK brut/oră (3,5 – 4 euro) şi se lucrează în trei schimburi. Este necesară cunoaşterea limbii cehe sau engleze.

Tot pentru operatori de producţie provine o ofertă de 40 de locuri de muncă din Slovacia. Se cere doar şcoala elementară şi constituie avantaj cunoaşterea limbii slovace, cehe sau engleze. Contractul este pe durată nedeterminată şi se oferă un salariu 2,70 de euro brut/oră, plus sporuri pentru timp de noapte şi munca suplimentară şi sporuri de producţie.

Ospătarii, bucătarii şi barmanii se pot angaja în Germania. Salariul oferit porneşte de la 9 euro brut/oră. Se cere cunoaşterea limbii germane şi engleze. Se oferă cazare contra cost şi masă gratuită în timpul programului de lucru.

Marea Britanie are oferte consistente pe Eures. Astfel, se cauză 75 de operatori producţie, 75 de măcelari şi 150 de operatori depozit. Pentru primele două oferte este necesară cunoaştera limbii engleze la nivel de începător, iar pentru cea de-a treia ofertă la nivel de bază. Salariul oferit pentru operatori producţie este de 7,50 – 9,38 lire brut/oră şi nu este necesară nici o calificare. Pentru măcelari se oferă 8,9 – 11 lire brut/oră, iar pentru operatorii depozit, 7,66 – 13,44 lire brut/oră. La un program de 168 de ore, asta înseamnă un salariu brut lunar cuprins între 1.276 şi 2.257 lire, exprimat în lei, un salariu cuprins între 6.372 şi 11.359 de lei. Contractele sunt pe durată nedeterminată.

Cine vrea o ofertă mai apropiată poate opta pentru unul dintre cele opt posturi de lucrător într-o fermă de flori în Italia. Se cere experienţă minimă şi cunoştinţe minime de limba italiană. Oferta salarială este de 700 – 750 de euro net/lună. Angajatorul oferă cazare şi masă gratuită.

Din Polonia există ofertă de 100 de posturi pentru electricieni. Este necesară cunoaşterea limbii ruse sau poloneze, salariul oferit fiind de 2.500 zloţi/lună, circa 2.680 de lei.

Pe Eures mai există şi alte oferte: magazineri, operator CNC, frezor, suodr, bucaătar pentru Belgia; infirmieri, asistenţi medicali pentru Italia (cu detaşare în Anglia); lucrători la conserve de peşte, personal de curăţenie, personal jocuri pentru Norvegia, etc.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ziua Eroilor, fără procesiune de comemorare
  Anul acesta, ziua de Înălțare a Domnului - Ziua Eroilor, a fost marcată discret, prin săvârșirea slujbelor de pomenire în lăcașurile de cult din cadrul unităților militare. Procesiunea de comemorare a eroilor din cimitirul municipal Rulikowski nu a mai avut loc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reîncep campionatele de minifotbal la Baza Tineretului
  Vești bune pentru sportivi, implicit pentru practicanții minifotbalului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Procurorul Gheorghe Berce, delegat la DNA Oradea
  Şeful Secţiei de Urmărire Penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Gheorghe Berce, a fost delegat la DNA Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul îi cere ministrului cursuri online la școlile de șoferi
  Așa cum le-a promis reprezentanților școlilor de șoferi, miercuri, prefectul Dumitru Țiplea i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să permită desfășurarea online a cursurilor teoretice din cadrul școlilor de șoferi din județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Al 21-lea deces de coronavirus din Bihor: o femeie de 69 de ani cu boli asociate
  Potrivit ultimului bilanț oficial, transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), joi după-masă a fost confirmat un nou deces de coronavirus, în județul Bihor.

  România

  Iohannis: de la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Fără declarație la deplasările în afara localității
  Președintele Klaus Iohannis a prezentat o serie de măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare începând de la 1 iunie. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.