bihon.ro Web analytics

BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Aplicații
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
S-a aprobat plafonarea prețului la energie. Plafonul pentru energie electrică va fi de 1,3 lei/kwh

S-a aprobat plafonarea prețului la energie. Plafonul pentru energie electrică va fi de 1,3 lei/kwh

De Dan Birta
la 23 November 2022 20:14 Reactualizat la: 24 November 2022 08:12
5 Comentarii

S-a aprobat plafonarea prețului la energie. Plafonul pentru energie electrică va fi de 1,3 lei/kwh

23 November 2022 20:14 Reactualizat la: 24 November 2022 08:12
Camera Deputaților, for decizional, a adoptat miercuri, 23 noiembrie 2022, plafonarea prețului la energie până la 31 martie 2025.
Scris de Dan Birta - Camera Deputaților, for decizional, a adoptat miercuri, 23 noiembrie 2022, plafonarea prețului la energie până la 31 martie 2025.

Trimite articolul

X

Prețul maxim stabilit este de 1,3 lei/kwh pentru energie electrică.

Consumatori casnici

Pentru consumatorii casnici, plafonul este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0-100 kWh inclusiv.

Prețul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică este maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către urmatoarele categorii de clienţi:

– clientii casnici al căror consum lunar este cuprins între 0-100 kWh inclusiv;

– clienţii casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza unei cereri și a unei declaraţii pe propria răspundere; prețul final facturat plafonat se aplică de la data de întai a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate;

– clienţii casnici care au în întreţinere cel puţin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ, în baza unei cereri si a unei declaraţii pe propria răspundere; prețul final facturat plafonat se aplică de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate;

– clienții casnici familii monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 ani în cazul în care urmează o formă de învațământ, în baza unei cereri si a unei declaraţii pe propria răspundere; prețul final facturat plafonat se aplică de la data de întâi a lunii urmatoare celei in care s-au depus documentele menționate;

Plafonul este de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 – 300 kWh pentru un consum lunar care este de maximum 255 kWh;

Același plafon maxim de 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, se aplică și pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către clienţii casnici al căror consum lunar la locul de consum este cuprins între 100,01 si 255 kWh.

Consumul de energie electrică cuprins între 255 și 300 kWh/lună se facturează la prețul de maximum 1,3 lei kWh, cu TVA inclus

Dacă consumul depășește 300 kWh/luna întreg consumul se facturează la prețul de maximum 1,3 lei/kWh.

Pentru IMM-uri și alte entități

Pentru IMM-uri, plafonul este de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, diferenţa de consum lunar de energie electrică urmând a fi facturată la prețul de maximum 1,3 lei kWh, cu TVA inclus, în baza declaraţiei pe propria răspundere a reprezentatului legal pentru următoarele categorii de consumatori: IMM-ri, operatorii ce prestează serviciile de utilităţi publice, operatorii economici din domeniul industriei alimentare, precum şi cei din domeniul agriculturii şi pescuitului, autorităţile şi instituţiile publice locale, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiile şi societăţile comerciale de interes judeţean, municipal sau local, regiile autonome și toate entitățile publice și private care prestează un serviciu public, institutele naționale de cercetare-dezvoltare.

Plafonul va fi de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul integral al spitalelor publice şi private, al unităţilor de învăţământ publice şi private, al furnizorilor publici şi privaţi de servicii sociale. Plafonarea menționată în prezentul articol se aplică și pentru situațiile în care una dintre entitățile menționate anterior este beneficiarul final al consumului de energie electrică și/sau pentru toate clădirile care au fost construite și autorizate cu destinația de spitale.

Plafonul va fi de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar, realizat la locul de consum, pentru instituţiile publice, altele decât cele prevăzute anterior, precum şi pentru cele aparținând cultelor recunoscute oficial în România. Diferenţa de consum lunar de energie electrică se facturează la prețul de maximum 1,3 lei kWh, cu TVA inclus.

Plafonul pentru gaze naturale

Potrivit actului normativ adoptat de Camera Deputaților, în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2025, preţul final facturat de către furnizorii de gaze naturale este 0,31 kWh/lună pentru clienții casnici.

Plafonul va fi de maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților noncasnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul anterior la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum și în cazul producătorilor de energie termică.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, de prețul de maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, beneficiază și clienții noncasnici din cadrul parcurilor industriale.

Trimite articolul

X
Taguri:
curent ,
decizie guvern ,
gaz ,
plafonare ,
preturi ,
romania
5 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. Oradean says:
    November 23, 2022 at 9:31 pm

    32 Martie?

    Reply
  2. 32 Martie says:
    November 23, 2022 at 11:27 pm

    E perfect . Am scapat de-un stres .
    Pe viata vom ramane cu preturile plafonate sau cel putin pana vom prinde vreodata 32 martie … :))
    @ps – frate voi chiar nu verificati ce postati ? Aruncam textu ala acolo doar sa fie ? ..

    Reply
  3. La noi preturi mai mari ca în Germania. says:
    November 24, 2022 at 6:41 am

    De ce naiba trebuie sa fie kw între 68-1.3 lei când prețul mediu de producție este de circa 20-30 bani, dar guvernanții și politrucii parveniți dau legi in favoarea furnizorilor tâlhari care au profituri de 2-3 ori mai mari decât acum un an înainte de liberalizare prețului care a fost de fapt scumpire și hoție , tâlhărirea consumatorilor după bunul lor plac, astfel de guvernanți nu mai au ce căuta la putere cu sa plece dracului acasă la munca de jos pentru că sunt șmecheri au tâlhari, incompetenți.

    Reply
    • Jimmy Latrina says:
      November 24, 2022 at 12:57 pm

      Exact. Capitalism e rău. Sa naționalizeze tat. Ce tre sa facă profituri ăștia și sa investească în dezvoltare, etc…sa dea la oameni domle

      Reply
  4. Andrei says:
    November 25, 2022 at 3:09 am

    Plafonul este de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 – 300 kWh pentru un consum lunar care este de maximum 255 kWh;Cititi cu mare atentie ! Daca in 2021 ai consumat mai mult decat plafonul lor platesti cu 1.3 lei/kWh !

    Reply
  5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Camion în flăcări pe drumul expres din Oradea, în zona gării
    Capul tractor al camionului s-a aprins, fiind nevoie de intervenția pompierilor.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    ADVERTORIAL
    Digitalizarea și resursele unei afaceri. Avantaje și dezavantaje
    Digitalizarea reprezintă procesul prin care o afacere adoptă tehnologii digitale și integrate pentru a-și îmbunătăți eficiența și eficacitatea în activitățile zilnice. Aceasta poate fi aplicată în toate aspectele afacerii, inclusiv în marketing, vânzări, administrare, contabilitate, resurse umane și multe altele.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Un incendiu puternic a distrus acoperișul unei case din Lunca. Vâlvătaia ar fi pornit de la coșul de fum
    Acoperișul unei case din Lunca a luat foc în noaptea de marți spre miercuri.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Compania de Apă anunță citirea contoarelor de apă rece în perioada 13-17 martie

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Lucrările la Grădinița 51 din Oradea au ajuns la peste 60%. Termenul de finalizare este luna decembrie a acestui an
    Familiile cu copii din în cartierul Tineretului, cartierul Tokay, dar și din comunele estice din Zona Metropolitană Oradea vor putea beneficia în curând de o grădiniță nouă și modernă.

    Bihon CSM Oradea

    Contre între CSM CSU și U BT pe tema Guzman: „Este recidivist” vs „Aleg să îl susțin”
    Incidentul de sâmbătă seara a mărit și mai mult falia dintre cele două cluburi care domină baschetul românesc în ultimii ani.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Conducerea interimară PSD Bihor a primit ok-ul de la centru
    Organizația județeană are o conducere interimară, până la noi alegeri.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Vremea
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.