bihon.ro Web analytics

S-a deschis Muzeul Art Nouveau

Pe harta obiectivelor turistice ale Oradiei a apărut un nou obiectiv. Vila Darvas - La Roche mai face un pas spre muzeu Art Nouveau.
Scris de Patricia Herlas - Pe harta obiectivelor turistice ale Oradiei a apărut un nou obiectiv. Vila Darvas - La Roche mai face un pas spre muzeu Art Nouveau.

Tavanele decorate cu stucaturi , vitraliile colorate, un dormitor Rococo vienez, picturi Art Nouveau vechi de mai bine de un secol. Sunt doar câteva dintre atracţiile imobilului care găzduieşte expoziţia itinerantă “Art Nouveau şi Natura”, o expoziţie care e purtată în Europa de Reţeaua Oraşelor Art Nouveau, reţea din care face parte şi Oradea.

În acest fel s-a marcat încheierea primei etape care transformă Vila Darvas în Muzeu Art Nouveau. Ideea unui muzeu Art Nouveau este veche de cinci ani. În ultimele două luni, clădirea a fost doar salubrizată şi împrospătată, însă necesită o reabilitare completă. La eveniment a fost prezentă şi Iudith Simon, moştenitoarea ultimei familii care a deţinut casa construită în perioada 1911-1912 pentru Darvas Imre, un mare întreprinzător evreu în domeniul exploatării lemnului. O dată pe lună, chiar Iudith Simon le va fi ghid vizitatorilor.

Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 12 şi 19. Vizitarea expoziţiei este gratuită, pentru accesul la etaj biletul costă 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.