bihon.ro Web analytics

S-a inaugurat Spitalul de recuperare President Medcenter

De Dan Birta
Reactualizat la:

S-a inaugurat Spitalul de recuperare President Medcenter

Reactualizat la:
Spitalul de recuperare President Medcenter este considerat unul dintre cele mai moderne spitale de recuperare din sud-estul Europei.
Scris de Dan Birta - Spitalul de recuperare President Medcenter este considerat unul dintre cele mai moderne spitale de recuperare din sud-estul Europei.

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, pe o vreme superbă de toamnă, a fost inaugurat oficial Spitalul de recuperare President Medcenter. Investiția, 100% românească, de circa 40 milioane lei, din surse private și fonduri guvernamentale nerambursabile, se află la ieșirea din Băile Felix spre Deva, în vecinătatea complexului President, pe drumul spre Cordău.

La inaugurare au fost prezenți numeroși invitați, cadre medicale, oameni de afaceri, parteneri și colaboratori ai investitorului Jean Podilă.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de cinci preoți, ulterior luând cuvântul Jean Podilă.

„Ideea acestui spital mi-a venit în urmă cu 10 ani la o discuție cu directorul meu de complex, Dumitru Fechete, când ne gândeam ce investiții majore se pot face în zona Felixului. Atunci ne-am gândit prima dată la aquaparkul pe care îl știți și după aceea, la ce poate să meargă în Băile Felix, folosind factorul termal. Acest proiect l-am început greu, dar l-am avut în program, și uite că am reușit să-l facem. Am muncit mult și sperăm să vină și rezultatele. Când am început să construim acest complex, ne-am gândit că este și pentru binefacere, și pentru odihnă, și pentru relaxare. Nu ne-am gândit numai la faptul că de aici vom scoate doar bani”, a mărturisit Jean Podilă în cuvântul său.

Primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, prezent la eveniment, l-a felicitat pe investitor, spunând că o investiție de o asemenea anvergură este fără precedent în comună, în ultimii 30 de ani.

Lucia Sîrb, directorul Diviziei Medici a Băncii Transilvania, partener în realizarea proiectului, l-a felicitat, de asemenea, pe investitor pentru proiectul finalizat.

După tăierea panglicii oficiale, cei prezenți, în grupuri de câte 20-25 de persoane au făcut un tur al spitalului.

Jean Podilă și Cristian Laza au tăiat panglica oficială

Spital modern

Spitalul de recuperare President Premium Medcenter are o capacitate de 144 de paturi, cu saloane de 1 sau 2 paturi, și următoarele compartimente: Compartiment de recuperare neurologică cu o capacitate de 74 de paturi; Compartiment de recuperare cardiovasculară cu o capacitate de 25 de paturi; Compartiment de recuperare respiratorie cu o capacitate de 10 paturi; Compartiment de recuperare stări posttraumatice, secție ortopedică cu o capacitate de 30 de paturi și Compartiment de reumatologie cu o capacitate de 5 paturi

De asemenea, este disponibil un segment de tratament ambulator, cu o capacitate de 300 de pacienți pe zi. Baza de tratament dispusă pe două nivele cuprinde: bazine de hidrokinetoterapie cu apă termală, săli de kinetoterapie, terapie robotică, masaj terapeutic, aerosoloterapie, electroterapie, împachetări cu parafină și nămol, dușuri subacvale și băi galvanice, laseroterapie, laborator pentru stimulare transcraniană cu impulsuri electrice/electromagnetice repetitive, săli de terapie ocupațională și ergoterapie, cabinete de psihologie, psihoterapie, logopedie, stomatologie, medicină sportivă și multe altele.

Spitalul beneficiază de o dotare de excepție, de la aparatură de diagnostic și explorări funcționale (CT, Rx, ecograf) până la aparatură de tratament medical de înaltă specialitate, cu componente unice sau foarte rare în România: sistem de evaluare a echilibrului static și dinamic, aparate computerizate de izokinezie și mobilizare a coloanei vertebrale, sistem de recuperare cu ajutorul realității virtuale VRRS, sistem robotizat de recuperare a mersului, etc.

Personalul President Premium Medcenter este în procent foarte mare format din tineri profesioniști, care vor beneficia pe parcusul timpului de traininguri medicale complexe, prezidate de profesori cu o experientă profesională internațională.

Directorul medical al spitalului este reputatul medic Marius Căprar.

 

9 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jimmy Latrina says:

  Iarăși betoane și numai betoane! Eu nu înțeleg de ce în locul Oradiei, nu exista un câmp. Înainte de anii 1200 era mult mai bine!

 2. Marcel says:

  Domnule Podila cum sa puneți manager sau director un om care 30 de ani a stat închis într-un cabinet și nu a condus nimic decât vre o asistenta și a dus toate ciurucurile din spitalul de recuperare.

 3. Cornel says:

  Poi si cum , unii dobitoci din poza au masca altii nu , iar e smecher covid ?

 4. Mihai says:

  Ce interesant sa primit bani de la stat pt acest spital privat,sper ca dna si diicot sa descopere ce trebe,si eu as vrea sa mi fac asa ceva ajutat de stat,dar in acelas timp a s dorii din tot sufletul sa am banii care sau dat spaga pe unde sa dat,nu se da bani pt astfel de proiecte dar smecherul de Podila a primit ,de ce din banii nostrii?rusine sa va fie coruptilor

 5. Anonimul says:

  Este de salutat inaugurarea unei noi capacitati medicale, de recuperare, insa privata. O strutocamila, ceva neclar o investitie cu bani din privat si bani de la guvern. Mai multa transparenta nu strica si cel mai important oamenii suferinzi platesc din buzunar sau se deconteaza de la Casa ?

 6. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.