bihon.ro Web analytics

S-au întors din UK și au construit singurul dom din Bihor, la Câmp. E locul cel mai aproape de Cer

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

S-au întors din UK și au construit singurul dom din Bihor, la Câmp. E locul cel mai aproape de Cer

Reactualizat la:
Ioana Crișan și soțul ei și-au dorit să creeze un loc unic de relaxare, unul care să îți trezească senzații și amintiri de neuitat. Un loc care să-ți dea senzația de libertate fără granițe chiar dacă ești în interior.
Scris de Veronica Bursașiu - Ioana Crișan și soțul ei și-au dorit să creeze un loc unic de relaxare, unul care să îți trezească senzații și amintiri de neuitat. Un loc care să-ți dea senzația de libertate fără granițe chiar dacă ești în interior.

Iar pentru asta era nevoie de un loc special. Iar Ioana l-a ales pe cel despre care bunicul său i-a spus că e cel mai aproape de Cer.

„Locul în care am ridicat domul a fost ales dintr-un motiv special : este locul unde bunicul meu stătea la oi și eu cu el, iar în discuțiile noastre foarte lungi în copilărie el tot îmi spunea ca acolo e locul cel mai aproape de cer, locul unde poți să visezi orice dar stând și cu picioarele pe pământ. Fiindcă asta te va ajuta ca visele tale să se ancoreze și de realitate…Am ales numele Domeniul Roman fiindcă este un fel de a-i mulțumi bunicului pe nume Roman, e un omagiu pentru că a petrecut atâția ani frumoși în acel colț de Rai, dar mereu a fost modest, uman și mi-a oferit cu puțina școala șansa de a descoperi un om cu viziune și o imaginație extraordinară, cu capacitatea de a inventa povești pe loc”, ne-a introdus Ioana Crișan în povestea domului.

Ceea ce a inspirat familia Crișan au fost locurile descoperite în vacanțe în UK, un concept al unui hotel elvețian de lux, dar și faptul că Irina are expertiză în evaluarea și listarea proprietăților pe piață, deci o imagine bine conturată în domeniu.

„Suntem o familie tânără cu o micuță de aproape doi ani pe nume Zarra care a fost și inspirația noastră. Am locuit în ultimii 7 ani în UK, eu am ocupat un post de manager regional în Imobiliare, iar soțul meu a lucrat ca șofer de camion.
Domeniul în care am activat practic 5 ani, mai precis evaluarea și listarea proprietăților pe piață, m-a determinat să devin destul de selectivă în ceea ce privește estetica și acel sentiment special de libertate fără îngrădire într-un imobil.
Alegerea în ceea ce privește această construcție specială a fost făcută în urmă cu ceva timp când am urmărit îndeaproape evoluția unui complex elvețian numit «White Pods». Nu am ales acest proiect doar pentru frumoasa structură, cât și pentru încadrarea perfectă în mijlocul naturii dar și eficiență în a păstra căldura atât de bine datorită formei”, explică Ioana Crișan.

Tânăra și-a dorit să valorifice la maxim ceea ce cu generozitate oferă natura.

„În ceea ce privește interiorul, am lucrat la el oarecum având implementată în minte o vacanță petrecută în natură la un hotel din UK, foarte renumit- Crazy Bear, un hote cu elemente de decor foarte închise, însă, desigur, rezumându-ma la un buget pământean. Oarecum am vrut să creez două lumi cu acest mic proiect, cel spațiul interior să ofere calm, stare de relaxare, iar în exterior să las natura care își face treaba singură și îți pune la picioare un tablou unic, în fiecare anotimp”, spune Irina Crișan.

Investiția inițială în dom este de 15.000 euro.

 

„Ne dorim să creăm locuri cu teme speciale care să îți rămână în suflet, fiindcă în cele din urmă cu atât rămânem, cu memorii.Domul este situat în sat Câmp, dorim să ne extindem, cu siguranța, iar țelul nostru va fi acela de a avea cinci domuri care să ofere 10 locuri de cazare…Așa cum intuiți ceea ce am făcut noi aici nu aduce un câștig material enorm, ne-am dorit să avem un loc accesibil pentru oameni, și când spun asta e în adevăratul sens al cuvântului”. spune Ioana Crișan.

13 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. DOMn says:

  Aveti grija unde va extindeti. Primarul din Cou este intr-o vesnica relaxare si s-ar putea sa va ia toata karma, sa va deruteze chakrele si sa cumpere tot OSB ul de la Alin. Primarul Jidvei dezvolta deja un punct de atingere al absolutului undeva pe valea Varzariului, pe la cantonul silvic. Grija mare si daca va extindeti catre Campeneasa. Izbrucanii sunt precum talibanii, va curata cu tot cu Dom.

 2. dom says:

  Minunat, dar domul ala nu are autorizatie de construire.

 3. Cristi says:

  Ce dom,dom-le?
  10 placi de OSB si un pat.Incredibil.

 4. George "the fox "outside King Power Stadium says:

  Felicitări pentru inițiativă.

  Dar… sper să nu regretați destul de curând faptul că ați decis să vă deschideți acel mic bussines exact în țara lui Papură vodă…în România ! 😨😱

  După cum bine vedeți , complain-urile încep să curgă şi vor fi din ce în ce mai multe pe zi ce trece. Ba că nu aveți nu ştiu de care autorizație, ba că nu ați depus cutare formular (absolut nesemnificativ şi nerelevant) la nu ştiu care instituție de umplutură, ba că pământarele nu sunt ok, ba că vi-a expirat certicatul pentru protecția sulii calului şi multe alte mărunțişuri . Toate cu scopul să vă “tapeze” de bănuți.

  Că ați nimerit într-o țară falită şi datoare vândută pentru cel puțin 100 de ani. Dar care are de înteținut ,în continuare, două milioane de bugetari şi câteva sute de mii de pensionari cu pensii neruşinate la o populație de maxim 14 milioane (atâția mai trăiesc acum în Romania).🥶 Şi au nevoie şi de bănuții voştrii, ca de aer.

  In plus de asta, românul de rând, pârlit şi rupt în kur, nu digeră prea bine faptul că alt român se descurcă mai bine şi o duce mai bine decât el.
  Prin urmare, vă veți trezi cu reclamații şi cu bețe în roate, chiar din partea unor vecini şi “apropiați” de ai voştri.🤠

  Din țara din care veniți ,cred că ştiți că birocrația e cu muuult mai redusă, iar controale din partea instituțiilor statului aproape inexistente. Pentru că ei doresc să încurajeze inițiativa privată ,de orice fel, nu s-o “ucidă din faşă” ca în țara în care ați nimerit acum.

 5. Anonimul says:

  Super acest dom, insa un fost coleg de liceu a construit un dom in Alba, locuibil adica omu’ locuieste permanent, o locuinta “pe pamant” nu pe platforma de lemn si se numeste Moga. Oricum interesant si acest concept al d-lui Crisan si domeniul Roman pare unul de vis. N-ar strica o discutie cu dl. Moga cu siguranta aveti sa va impartasiti multe din experinta “imobiliara”.
  La mai multe si la mai mare.

 6. @George the fox" says:

  Du-te tot fuga si suge o “sula” de cacat iredentist hater,exact dupa chipul sinasemanarea ta.

 7. super says:

  Fantastic. Asa hotel, motel sau ce e nu am mai vazut!!!! Cred ca si din Dubai o sa vina arabii pt vizita. Miliardarii din Moscow din Abu Dhabi din Beverly hills. Super ideee. Inca o data felicitari!!!! Asa stil neo liberal cu putin rustic si eclectic este ceva de nedescris. Mii de multumiri. Deja si judetul asta super minunat este pe harta turismului.

 8. Laszlo Stanescu (Gonzo) says:

  Un cacat revizionist rautacos (pleonasm haha) face ce stie el’ adica intra cu o multime de comentarii defaimatoare cam la toate articolele. Fierbe de ciuda cacatul asta. Ma revizionistule du-te la partenerul tau de nebunii, si mai dati-va o mooie reciproc. Atunci sunteti voi cei mai tari. Atunci prindeti voi toata Europa, nu doar Ardealul, la fel ca si dementul de Otilla da hun. cel omorat de curva lui satula si ea de el, dornica sa se tavaleasca cu altii.

  • Un fost cetățean din Țigănica says:

   Nu te îmbăta cu apă rece, romulane. Că nu îi e ciudă nimănui pe sărăcia voastră de țară a țiganilor.
   Şi nu vrea nimeni să vi-o “revizionească” 😆

   Dacă mai avea o brumă de resurse naturale (cum credeţi voi, în prostia voastră că aveți) ar fi venit peste voi Ivan sau Unchiu Sam şi vi le-ar fi luat demult.
   Că sunteți prea proşti şi prea corupți ca să vi le puteți administra voi înşivă.

   Dar nu aveți nici resurse, nici economie, nici industrie poate mai aveți câteva pădurici, dar şi
   acelea vor fi ale austriecilor şi germanilor în maxim 20 de ani, bineînțeles cu concursul bulibaşilor voştri, care vă conduc din parlamentul de la Bucale.

   Dacă am mai postat aici, pe bihon, a fost doar pentru a convinge(prin orice mijloace) puținele rude de ale mele, care mai trăiesc în Ro, să vândă tot ce au şi să părăsească bletemata aia de țară şi să-şi investească banii în țări normale.

   Şi, da, am reuşit să-i conving, de aceea, fii pe pace, nu vei mai vedea prea des comentarii “revizioniste”😃 din partea mea.

   Până atunci, gypsane, îti urez tradiționalul “să te duci unde şi-o înțărcat mutu iapa” că nu vreau să-ți urez să te duci unde s-o dus zăpada de pe mormântul lui bună-ta (care-i moartă din ’85,nu?).

 9. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianistul orădean Thurzó Zoltán a fost nevoit să renunțe. A cântat peste 77 de ore!
  Tentativa pianistului orădean Thurzó Zoltán de doborâre a recordului mondial al celui mai lung concert-maraton de cântat la pian a eșuat din motive medicale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea a îmbrăcat straiele de sărbătoare. S-a făcut lumină în Târgul de Crăciun!
  Vineri, de la ora 18:00 a fost pornit iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci
  În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
  Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autobuz electric MAN, în teste la OTL
  OTL anunță că MAN LION`S CITY 12, un autobuz 100% electric se află în teste în aceste zile.

  România

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, Spania în zona galbenă
  Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, iar spania în zona galbenă, potrivit listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată vineri de CNSU. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.