bihon.ro Web analytics

Salariul mediu a crescut în luna iulie cu ... 4 lei

De Dan Birta

Salariul mediu a crescut în luna iulie cu ... 4 lei

Cele mai mari salarii s-au înregistrat în IT, iar cele mai mici în HoReCa.
Scris de Dan Birta - Cele mai mari salarii s-au înregistrat în IT, iar cele mai mici în HoReCa.

Ultimele date ale Institutului Naționala de Statistică (INS) arată că în luna iulie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.780 de lei, cu doar 1 leu mai mare decât în luna iunie 2021. Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.545 lei, în ușoară creștere faţă de luna precedentă, cu 4 lei (+0,1%). Comparativ cu luna iulie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,1%.

Salarii mari vs salarii mici

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (8.709 lei). Urmează sectorul extracției petrolului brut și al gazelor naturale (7.133 de lei), domeniul informații și comunicații (7.112 lei), fabricarea produselor de coccserie și a produselor obținute din fabricarea țițeiului (6.919 lei), intermedierile financiare, cu excepția activităților de asigurări și ale fondurilor de pensii (6.507 lei), activități și servicii anexe extracției (6.091 de lei), activități de editare (6.033 de lei).

Cele mai mici salarii au fost înregistrate în hoteluri și restaurante (1.914 lei), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (2.020 de lei), fabricarea mobilei (2.365 de lei), tăbăcirea și finisarea pieilor, fabricarea articolelor de voiaj și marochinărie (2.378 de lei), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută (2.421 de lei).

Potrivit INS, în luna iulie 2021, cele mai semnificative creșteri ale câştigului salarial mediu net la nivel de secţiuni CAEN Rev.2 s-au înregistrat după cum urmează: cu 21,7% în extracţia cărbunelui superior şi inferior; între 8% și 13% în transporturi aeriene, intermedieri financiare, fabricarea altor mijloace de transport, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transporturi, extracţia minereurilor metalifere; între 4% și 7% în fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, tranzacţii imobiliare, agricultură, vânătoare şi servicii anexe, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, activităţi de poștă şi de curier; între 2% și 3,5% în silvicultură şi exploatare forestieră.

Cele mai semnificative scăderi ale câștigului salarial mediu net la nivel de diviziuni CAEN Rev.2 s-au înregistrat după cum urmează: cu 13,6% în activităţi de editare; între 8,0% și 12,5% în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea țițeiului; între 4% și 8% în tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, fabricarea produselor din tutun, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută; între 1% și 2% în colectarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor; activităţi de recuperare a materialelor reciclabile, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ, colectarea şi epurarea apelor uzate, activităţi de spectacole, culturale şi recreative.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cititor says:

  E foarte mult, nu va ginditi la inflatie?

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.