bihon.ro Web analytics

Salonta, oraș geotermal. Facturi mai mici la instituțiile de stat

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Salonta, oraș geotermal. Facturi mai mici la instituțiile de stat

Reactualizat la:
După cinci ani de muncă, Primăria Salonta a reușit să semneze contractul pentru a fora apa geotermală în oraș.
Scris de Veronica Bursașiu - După cinci ani de muncă, Primăria Salonta a reușit să semneze contractul pentru a fora apa geotermală în oraș.

Primarul Török László spune că a fost o zi importantă „în istoria recentă a orașului, deoarece instituțiile de stat, dar și alte entități private vor avea facturi mai mici. Noi sperăm că printre beneficiarii încălzirii pe apă geotermală să se afle și Spitalul și aquapark-ul, dacă la acest ultim obiectiv o va permite compoziția chimică a apei”, spune primarul municipiului.

 

Salonta a accesat 3 milioane de euro din fonduri europene pentru forare, injecție și reinjecția apei geotermale, iar „prin câștigarea proiectului vom fi printre acele puține urbe, unde unitatea administrativ locală are puț în proprietatea localității”, a adăugat Török László.

 

Puțul geotermal va fi forat la o adâncime de 1,7 km de către o firmă care a câștigat licitația internațională. Primarul Salontei spune că săptămâna viitoare se va afla la discuții la Ministerul Fondurilor Europene pentru a actualiza proiectul de distribuție al cărui studiu de fezabilitate nu mai corespunde realităților de azi. „Vom clarifica partea financiară pentru că nimeni nu vrea să mai lucreze în baza sumelor din urmă cu 5 ani. Este vorba de o rețea de distribuție formată din 6,2 km rețeaua principală și 2 kilometri rețea secundară prin care se vor alimenta instituțiile de stat din Salonta”, a precizat primarul Török László.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.