bihon.ro Web analytics

Salonta va fi dotată cu o salină artificială

Reactualizat la:

Salonta va fi dotată cu o salină artificială

Reactualizat la:
Conducerea municipiului Salonta subliniază că mereu a prioritizat sănătatea și siguranța cetățenilor.
Conducerea municipiului Salonta subliniază că mereu a prioritizat sănătatea și siguranța cetățenilor.

Ultimii ani au consemnat achiziția de echipamente medicale, Primăria și Consiliul Local dotând spitalul orașului cu aparatură modernă, corespunzătoare cu nevoile cetățenilor. Astfel, salontanii își pot efectua analizele în plan local, beneficiind de diverse tratamente, nefiind necesară călătoria până în Oradea pentru acestea.

Cel mai nou plan de investiție în acest domeniu este cabina de sare, care va face posibilă tratarea persoanelor cu boli specifice, prin inhalarea vaporilor sărați, chiar în Salonta. Proiectul a fost inițiat de către primarul Török László, iar cabina de sare va fi realizată și manageriată de către directoarea GPP „Toldi”, doamna Butca Lia, prin finanțarea Primăriei Municipiului Salonta.

Grădinița va găzdui această cabină, prin amenajarea unei săli care, momentan, nu este utilizată în scopuri didactice. De beneficiile tratamentului vor putea profita atât copiii cât și adulții, datorită programului care permite accesul în instituție și în timpul orelor de după-amiază.

Avantaje

Cabina de sare, numită și salină artificială, prezintă efecte benefice pentru oricine, indiferent de vârstă sau starea de sănătate. Salinele artificiale folosesc tot sarea naturală, însă în încăperi special amenajate care, transmite Primăria Salonta, prezintă o serie de avantaje: accesibilitatea, posibilitatea păstrării condițiilor de igienă, a controlului temperaturii aerului, a dezinfectării aerului din salină etc.

Datorită distanțelor mari, salontanilor le era grea și costisitoare accesarea tratamentelor naturale cu sare. Astfel, amenajarea unei asemenea cabine în Salonta reprezintă o oportunitate pentru localnici.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.