bihon.ro Web analytics

Sâmbătă stingem lumina, cu ocazia Orei Pământului

De Simona Drimbău

Sâmbătă stingem lumina, cu ocazia Orei Pământului

Natura este casa noastră și are nevoie de noi pentru a-și menține sănătatea și pentru a ne putea oferi echilibrul de care avem nevoie.
Scris de Simona Drimbău - Natura este casa noastră și are nevoie de noi pentru a-și menține sănătatea și pentru a ne putea oferi echilibrul de care avem nevoie.

Pe 26 martie 2022 va avea loc Earth Hour (Ora Pământului) – cea mai mare acţiune voluntară de mediu. Sâmbătă, 26 martie, între orele 20:30-21:30, oameni, instituţii și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile în peste 8.000 de oraşe, din 190 de țări.

În weekend trecem la ora de vară. Parlamentul European recomandă renunțarea la schimbarea orei

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment global, organizat și susținut de către WWF Internațional, în ultima sâmbătă a lunii martie din fiecare an. Această acțiune are ca scop sensibilizarea consumatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Grijulii

„În fiecare an, Ora Pământului oferă oamenilor din toată lumea oportunitatea de a-și arăta grija față de natură și de a-i ajuta pe alții să înțeleagă importanța vitală pe care o are în viața noastră. Natura este „Acasă” și este urgent pentru fiecare dintre noi să începem să îi acordăm mai multă atenție. Acum, mai mult ca niciodată, când asistăm la o criză climatică dublată de pierderea biodiversității, este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii și pentru a accelera refacerea ei până în 2030. De Ora Pământului, stingem lumina și transmitem un mesaj simplu: suntem împreună în această misiune și fiecare dintre noi are un rol important în crearea un viitor sustenabil pentru oameni și pentru planetă”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.

WWF România organizează, cu ocazia Orei Pământului, o serie de workshop-uri în săptămâna 21-25 martie 2022, pentru ca oamenii să învețe importanța implicării lor în restabilirea echilibrului naturii. În cadrul workshop-urilor se va vorbi despre importanța naturii în viața noastră, despre cum să fii echilibrat prin mișcare, despre cum se reconstruiește lumea, despre cum să oferi un viitor mai bun naturii prin reciclarea tehnologiei și despre cum să gătești sustenabil.

8 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Baba nebuna says:

  Sunteti prosti de tot. Aprind eu lumina daca voua nu va trebe.

 2. Platitudine și Poliliticã says:

  Pãmântul, planeta facturilor.

 3. Umbralaeriana bombgardpisant says:

  Dacă umplem marea neîntreagrã cu colosoflota internaţionalã ar fi ca și o umbrelaerianã. De acolo mitruciorchin dã bombgardpisant.

  • Argonauţii în Colchida sã sprijine cariatida (ieseu) says:

   Umplerea ar fi în tonul celor două războaie ale Crimeii, i s-ar amenința jucãria lui dragã, al treilea război al Crimeii, nu mondial, existenţa Rusiei nu ar fi ameninţatã de o jucãrie imperialistã, pe când orice acţiune pe pământ ar putea să o considere,, ameninţare “.
   Dar pe mare, nu, apele fiind internaţionale, ,, mare nostrum” cum ziceau primii imperialişti ai lumii, romanii, pe care goţii, hunii, gepizii, avarii, slavii, bulgarii,ungurii, pecenegii, cumanii, tãtarii, popoare migratoare care i-au copiat dar au reușit numai slavii, noi nu, niciodată, noi nu, dar sã vinã în Pontul Euxin iar uriaşii, după lâna de aur, peruca lui crimetin…

   • Insula o nu says:

    Şobulin nu va ataca mai departe pământul fiind acuzat de cotropism. Va face duş în mare, de probă? In aceastã probã la apă, ripostează ceilalţi?
    Japonezii ar puta sã creeze o insulă artificialã în mare? Pentru turism social cu pachebotul?

 4. Coco says:

  Abureli in casa mea nu-mi comanda nimeni .

 5. V says:

  Mă doare la pedală,stingeți-o voi.

 6. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Inspectoratul de Poliție Județean Bihor scoate la concurs, cu recrutare din sursă externă, 29 de posturi. Care sunt acestea
  Perioada de recrutare a început epe 29 iunie 2022 și se va încheia în ziua de 12 iulie 2022, (în ultima zi, doar până la orele 16:00).

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.