bihon.ro Web analytics

BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Aplicații
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
SĂNĂTATEA AUZULUI CONTEAZĂ. Soluții gratuite pentru reabilitare auditivă, recomandate de Audiolux

SĂNĂTATEA AUZULUI CONTEAZĂ. Soluții gratuite pentru reabilitare auditivă, recomandate de Audiolux

la 19 September 2023 14:09
1 Comentarii
19 September 2023 14:09
Cum funcționează auzul și ce se întâmplă când avem deficiență de auz?
Cum funcționează auzul și ce se întâmplă când avem deficiență de auz?

Trimite articolul

X

 

Auzul este unul dintre cele 5 simțuri, cu care percepem vocea caldă a celor dragi, auzim sunetele miraculoase ale naturii și care lucrează neîncetat zilnic, 24 de ore, pentru a ne feri de pericole. Organul care captează și transferă sunetele pentru procesare este urechea. Urechea este alcătuită din trei părți: urechea externă, urechea medie și urechea internă. Undele sonore

parcurg un traseu complex, captate de pavilionul urechii sunt direcționate către canalul auditiv pentru a pune în mișcare membrana timpanică. Timpanul face ca cele 3 oscioare: ciocănașul, scărița și nicovala să vibreze. Vibrațiile se transmit prin oscioare în urechea internă. Odată ajunse în cohlee ating celule ciliate, de forma unor mici firișoare de păr. Aceste firișoare transformă vibrațiile în impulsuri nervoase. Ultimul pas este transmiterea impulsurilor la nivelul creierului, cu ajutorul nervului auditiv, unde sunt interpretate ca sunete, așa cum le cunoaștem.

De ce nu mai auzim? Tipuri și severitatea hipoacuziei

Pentru că auzul implică o structură complexă și un proces în pași, pot interveni mai multe probleme. Dar, cel mai adesea se întâmplă o deteriorare naturală a celulelor ciliate care se degradează, ca urmare creierul nu mai primește parte din informații pentru procesare. Acest tip de pierdere a auzului se numește hipoacuzie neurosenzorială.

Există și numeroase cazuri de pierderi auditive instalate imediat după naștere, ca urmare a unor medicamente ototoxice de exemplu, sau cauzate de afecțiuni: virale, otite, afecțiuni autoimune, tumori ale urechii sau nervului auditiv, diabet, și altele. Hipoacuzia este prezentă la orice vârstă.

În afara hipoacuziei neurosenzoriale întâlnim hipoacuzie de transmisie, care este în multe cazuri temporară sau complet vindecabilă, se produce când sunetul nu poate parcurge traseul natural, din motive variate: infecții, cerumen, timpan afectat, blocaj cu diferite obiecte, etc.

Hipoacuzia mixtă reprezintă o combinație între hipoacuzia neurosenzorială și de transmisie.

Severitatea hipoacuziei se definește în grade și pornește de la hipoacuzie ușoară, la medie, severă și hipoacuzie profundă, iar numele este explicit în ceea ce privește gradul de afectare a auzului.

Soluții personalizate pentru copii și adulți

Pentru că hipoacuzia de transmisie este tratabilă medical, în multe cazuri iar tratamentul este specific la fiecare caz, ne vom îndrepta atenția exclusiv asupra hipoacuziei neurosenzoriale, pentru care există doar 2 tipuri de tratament. Principala soluție pentru hipoacuzia neurosenzorială este protezarea auditivă cu aparate auditive – recomandată în majoritatea cazurilor. A doua soluție este tratament chirurgical pentru situații severe, foarte specifice la recomandarea medicului.

Din fericire, majoritatea hipoacuziilor au soluții personalizate, accesibile, inclusiv gratuite. Atunci când vederea noastră se deteriorează urmăm pașii necesari pentru a purta ochelari de vedere și a ne restabili vederea. Din păcate, în comparație cu văzul o deficiență de auz este mai greu de acceptat sau chiar de conștientizat. Auzul se degradează treptat, în cele mai multe cazuri, ceea ce înseamnă că la început pierdem din vedere sunete discrete sau chiar insesizabile, cântecul păsărilor, sunetul frigiderului, picăturile de la robinet, etc. În acest stadiu ne confruntăm cu o hipoacuzie ușoară, dar greu de observat, pentru că aceste sunete nu sunt percepute conștient. Astfel, ușor începem să pierdem din vedere și alte sunete, care de această dată sunt printre cele

conștientizate, de exemplu nu mai putem percepe cu ușurință vocea suavă a copiilor sau vocea mai delicată a femeilor, până la dificultăți sesizabile de conversație sau atenție scăzută. Din nefericire, în multe dintre cazuri se așteaptă în medie 5-7 ani până când pacienții hipoacuzici caută soluții. O soluție universal valabilă și recomandată este protezarea cu aparate auditive. În prezent, există o gamă variată de aparate auditive special create să acopere cu succes orice nevoie de auz. Mai mult, aceste soluții acoperă multiple nevoi: bugetul disponibil, preferințe de înfățișare, confort la purtare și utilizare, nevoia de conexiune la tehnogiile pe care le folosim curent, etc.

Care sunt pașii pentru a beneficia de o soluție personalizată pentru reabilitarea auzului?

Câțiva pași simpli pentru un auz mai bun, de atât este nevoie! Când am identificat o pierdere de auz primul pas este să beneficiem de o testare auditivă completă, mai exact de o audiogramă tonală și vocală. Acest serviciu poate fi realizat în orice cabinet de protezare auditivă și poate fi contra cost sau gratuit.

În cabinetele Audiolux testarea auzului este 100% gratuită, fără obligații și fără să fie necesară o trimitere de la medicul de familie. Testarea poate fi realizată pentru copii sau adulți, în cazul copiilor vârsta împlinită trebuie să fie de 5 ani. Cu rezultatul specialiștii din cabinet oferă recomandările potrivite în baza compatibilății dintre audiogramă și aparatele auditive care acoperă pierderea de auz identificată. Indiferent de nevoile pacientului, fie că trebuie să te încadrezi într-un buget, te interesează ca dispozitivul să fie discret sau poate dorești să fie o tehnologie care se conectează ușor la telefonul tău, specialiștii au soluțiile potrivite pentru tine. Din acest punct poți explora opțiunile și sfatul specialiștilor este să analizezi cu atenție toate soluțiile și să întocmești o listă de avantaje și dezavantaje.

Cu cât mai cunoști multe detalii despre hipoacuzie și aparate auditive, cu atât mai ușor este să alegi cea mai bună variantă. În plus, fă tot posibilul să beneficiezi de o perioadă de probă cu aparatele auditive pe care vrei să le cumperi, să te convingi că achiziția este cu adevărat benefică pe termen lung. Aparatele auditive pe care le vei achiziționa trebuie purtate zilnic pentru o perioadă îndelungată, până când va fi momentul să actualizezi aparatele auditive la nevoile tale din viitor.

Servicii gratuite de reabilitare auditivă, pentru oricine

După cum ai aflat, cabinetele Audiolux oferă GRATUIT servicii de testare auditivă. Serviciile reprezintă audiogramă tonală și vocală, recomandate pentru diagnosticarea hipoacuziei neurosenzoriale. Acest serviciu se realizează în baza programării și durează aproximativ 30 de minute, fără să prezinte disconfort sau risc pentru pacient. Mai mult, în cabinetele Audiolux, prin C.A.S care oferă 1203 RON, în baza deciziei de protezare, poți beneficia de un aparat auditiv gratuit sau poți utiliza această sumă pentru achiziționarea unui aparat auditiv mai performant. Un alt serviciu gratuit în cabinetele Audiolux, foarte important, este testarea gratuită a aparatelor alese timp de 14 zile, fără obligații, timp în care să te convingi de beneficiile reale pe care aparatul ales ți le oferă. În pachetul de servicii este inclus reglajul aparatelor auditive realizat gratuit, primele baterii pentru aparate și oliva.

Unde se află în Oradea cabinetul Audiolux?

Cabinetul Audiolux din Oradea este localizat pe Bulevardul General Magheru, numărul 12 M, foarte aproape de centrul comercial Crișul Shopping Center. Cabinetul este amejat modern, dotat cu aparatură de ultimă generație, cu o ofertă foarte variată de aparate auditive potrivite pentru orice buzunar, inclusiv soluții gratuite, dar fără compromisul performanței.

Programul cabinetului este de luni-vineri, orele 08:00 – 16:30, iar programările se pot realiza telefonic la numărul 0756 061 270. Puteți vizita website-ul Audiolux la acest link www.audiolux.ro

Advertorial CH 20019

Trimite articolul

X
Taguri:
adudiolux ,
aparate auditive ,
consultatii ,
oradea
1 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. Ghiță Foica says:
    October 3, 2023 at 8:19 pm

    Felicitări și mulțumiri celor de la Audiolux pentru felul în care m-au textat.

    Reply
  2. powered by Surfing Waves

    Anunturi intreruperi energie electrica

    ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -IEE perioada 07.10.2023 - 13.10.2023-PL Salonta + Beius + Sacueni + Stei + Alesd + Marghita + Rural + Oradea

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Concert aniversar dedicat artistei Florica Bradu în fața a 500 de spectatori
    Teatrul de Stat din Oradea a fost marți seara, 3 octombrie, scena muzicii populare din județul nostru și din țară, cu artiști care i-au dedicat cântecele lor doamnei Florica Bradu, marea cântăreață de muzică populară din Bihor, în fața a peste 500 de spectatori.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Pagubă majoră după incendiul de la Sântion: au ars o tonă și jumătate de produse parafarmaceutice. Cauza incendiului(VIDEO)
    La intervenția de miercuri au fost mobilizați peste 20 de pompieri care au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD tip B2.

    BIHON CAO

    ANUNŢ Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea - avarie STAȚIA DE HIDROFOR 887

    BIHON CAO

    ANUNŢ Compania de Apă Oradea

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Cartierul Grigorescu are o nouă stradă asfaltată
    Constructorul a finalizat asfaltarea străzii Corneliu Zdrehuș.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    CAS Bihor, în vizorul DNA Oradea. Procurorii au ridicat mai multe documente
    Procurorii anticorupție bihoreni au ridicat mai multe documente de la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor. 1

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    O zi fără avocați. Procese amânate în instanțele din Oradea, în ziua protestului avocaților
    Atmosferă aparte, miercuri, în instanțele din Oradea, unde mai multe procese au fost amânate din cauza lipsei avocaților.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Vremea
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.