bihon.ro Web analytics

Săptămână de aur pentru artista-fotograf Adela Rusu

De Camelia Bușu

Săptămână de aur pentru artista-fotograf Adela Rusu

Zece premii au fost atribuite artistei-fotograf Adela Rusu în această săptămână la diferite saloane internaţionale.
Scris de Camelia Bușu - Zece premii au fost atribuite artistei-fotograf Adela Rusu în această săptămână la diferite saloane internaţionale.

Fotografiile Adelei Rusu continuă să fie apreciate pe plan internaţional, la diferite saloane de artă fotografică din lume, imaginile aducându-i premii binemeritate. S-a încheiat o săptămână bogată, cu premii de excepţie pentru artista-fotograf: zece premii, din care trei medalii de aur, două medalii de argint, o medalie de bronz, două menţiuni, o diploma şi un certificat de merit.

La cea de a cincea ediţie a salonului Danube Digital Circuit Serbia – Belarus – Africa de Sud 2020, au fost înscrise 7000 de fotografii trimise de 388 autori din 54 ţări. Adela Rusu a câştigat Medalia de aur FIAP (Federatia Internationala de Arta Fotografica), cea mai valoroasa medalie din concurs, cu fotografia Alstroemeria.

De asemenea, a mai primit Medalia de Argint a Salonului, oferită de Serbia, cu fotografia Easter Lamb. Fotografia a fost realizată în judeţul Maramureş, în preajma sărbătorilor de Paşti, în anul 2018. O altă fotografie, Old Time, a primit Medalia de Argint a Salonului oferită de Belarus. Fotografia a fost realizată în Meseşenii de Sus cu ocazia Taberei Internaţionale de Fotografie „Sălaj- Frumuseţe, Tradiţie, Poveste”, în anul 2019.

La acelaşi salon, Adela Rusu a mai primit Menţiune BCAP (Belarusian Club of Art Photography) oferită de Serbia pentru fotografia Fragile şi Menţiune Mol (Master of Light) oferită de Africa de Sud pentru fotografia Alstroemeria. În expoziţia salonului au fost acceptate 26 de fotografii.

La a 2-a ediţie a Salonului Internaţional Narikala din Georgia Adela Rusu a fost acceptată în expoziţie cu şase fotografii. La salon au fost înregistrate 6231 fotografii trimise de 384 autori din 68 țări, au fost acceptate 1555 și au fost distribuite 187 premii. Adela Rusu a câştigat trei premii: Medalia de aur PSA ( Photographic Society of America) cu fotografia Alstroemeria, Medalia de Bronz a Salonului cu fotografia Old Time şi Diploma Photolife cu fotografia Near the clouds.

Câştigătoare a unei medalii de aur a fost şi la Salonul HotShot din India, unde i-au fost acceptate 12 fotografii în expoziţie. Adela Rusu a primit Medalia de Aur PSA (Photographic Society of America) cu fotografia Time Story şi Cerificat de Merit cu fotografia Letters.

Pentru numeroasele premii câştigate în timp, artista-fotograf Adela Rusu a primit invitaţia anul acesta de a face parte de cinci jurii internaţionale în: Romania, la două saloane în Serbia, în China şi în Bangladesh. „Fotografia pentru mine este hrana de zi cu zi, este universul în care mă cufund şi încep să creez, departe de toate ştirile negative. Pentru mine aceste premii sunt o mare bucurie, sunt acea satisfacţie deosebită că munca îmi este apreciată, că fotografiile mele au produs acel impact care te face să le analizezi mai bine şi în final să decizi că merită medalia de aur din mii de fotografii trimise la concurs! Când faci ceva cu pasiune şi consecvenţă se văd şi rezultatele. Îmi place mult acest citat: «A face ce îţi place înseamna libertate, a-ţi plăcea ceea ce faci înseamnă fericire» Frank Tyger”, mărturiseşte Adela Rusu.

Adela Rusu dă mai departe pasiunea pentru arta fotografică predând în cadrul şcolii înfiinţate de ea şi de artistul fotograf Ovi D. Pop, Varadinum Photo School Oradea. La cursurile de fotografie, Adela a avut până acum peste 400 de cursanţi. La cursul de avansaţi, în urma unui examen pe care îl dau cursanţii la final în faţa unei comisii li se oferă o diplomă acreditată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Autoritatea Naţională de Formare Profesională. Este o diplomă acreditată oriunde în Uniunea Europeană cu care aceştia se pot angaja ca fotografi.

Arta fotografică este viaţa ei, sufletul ei, imaginile surprinse de aparatul ei de fotografiat emoţionează şi se evidenţiază între mii de fotografii din totă lumea. Iar bucuria de a imortaliza o fărâmă de timp o dă mai departe.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.