bihon.ro Web analytics

Șapte autobuze noi ajung în luna mai la Oradea. Alte 15 până la finalul anului

De Costel Demian

Șapte autobuze noi ajung în luna mai la Oradea. Alte 15 până la finalul anului

Reactualizat la:
Ilie Bolojan a anunțat că până la finalul anului 2020, flota de autobuze OTL va conține 22 de autobuze noi, dintre care 16 hibrid.
Scris de Costel Demian - Ilie Bolojan a anunțat că până la finalul anului 2020, flota de autobuze OTL va conține 22 de autobuze noi, dintre care 16 hibrid.

S.C. Oradea Transport Local S.A. a semnat luni contractul de finanțare pentru proiectul ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” (acronim TRANSBORDER). În cadrul acestui proiect se vor achiziționa 7 autobuze Mercedes noi, dintre care unul hibrid.

„Prinicipalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui Studiu de Flux de călători, a unei anchete Origine-Destinație, a unui Plan de Dezvoltare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziția a 11 autobuze noi (7 la Oradea și 4 la Debrecen), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule și informare călători, achiziția a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public, dezvoltarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen, organizarea campaniei «Săptămâna Europeană a Mobilității» atât în Oradea, cât și în Debrecen”, transmite OTL.

Cele 7 autobuze noi (6 autobuze Euro 6 și 1 autobuz hibrid), care vor fi revin OTL, urmează a fi livrate de compania Mercedes și puse în circulație în cursul lunii Mai 2020.

Încă 15 autobuze hibrid

Anunțul a fost făcut și de Ilie Bolojan, care a precizat că primăria intenționează să achiziționeze încă 15 autobuze hibrid. care să fie puse în circulație până la finalul anului 2020.

„Şapte autobuze noi urmează să fie livrate de compania Mercedes și puse în circulație în Oradea în cursul lunii mai 2020, în cadrul unui proiect transfrontalier HU-RO. Contractul de finanțare în valoare de 1,8 milioane de euro a fost semnat uni de compania de transport local. Dintre cele şapte autobuze, şase vor fi Euro 6 și unul hibrid.
Urmează să mai achiziționăm încă 15 autobuze hibrid, tot prin proiecte europene, astfel ca până la sfârşitul acestui an și aceste autobuze noi să circule în Oradea. În felul acesta, practic jumătate din autobuzele care sunt în circulație în oraș vor fi noi, asigurând condiții mult mai bune celor folosesc aceste mijloace de transport în comun”, transmite primarul Ilie Bolojan.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Alertă la Ministerul Sănătăţii. Director, depistat cu coronavirus/ Nelu Tătaru, testat de urgenţă pentru COVID-19
  Ministerul Sănătăţii anunţă că şeful Corpului de control - directorul Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) - a fost depistat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România: locul 23 la nivel mondial, lider între vecini
  Cazurile de persoane infectate cu coronavirs se înmulțesc de la o oră la alta.

  România

  Primul român arestat pentru că a fugit de un filtru de control
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis sâmbătă că un român a fost arestat pentru că a fugit de un filtru de poliție.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ordonanța militară nr. 7: Se suspendă zborurile spre 9 țări. Încă un oraș intră în carantină
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat sâmbătă Ordonanța Militară nr. 7. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Și-a donat primul salariu de medic rezident pentru a face măști de protecție
  În urmă cu mai bine de cinci ani, David Banda salva, împreună cu un prieten, viața unui om.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Internaționalii bihoreni sunt „nerăbdători să reînceapă antrenamentele"
  Internaționalii bihoreni Claudiu Micovschi și Ricardo Farcaș sunt în Italia și așteaptă depășirea crizei de coronavirus. Singurul care s-a repatriat fiind atacantul Patrick Gânțe.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.