bihon.ro Web analytics

Șapte autobuze noi ajung în luna mai la Oradea. Alte 15 până la finalul anului

De Costel Demian

Șapte autobuze noi ajung în luna mai la Oradea. Alte 15 până la finalul anului

Reactualizat la:
Ilie Bolojan a anunțat că până la finalul anului 2020, flota de autobuze OTL va conține 22 de autobuze noi, dintre care 16 hibrid.
Scris de Costel Demian - Ilie Bolojan a anunțat că până la finalul anului 2020, flota de autobuze OTL va conține 22 de autobuze noi, dintre care 16 hibrid.

S.C. Oradea Transport Local S.A. a semnat luni contractul de finanțare pentru proiectul ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” (acronim TRANSBORDER). În cadrul acestui proiect se vor achiziționa 7 autobuze Mercedes noi, dintre care unul hibrid.

„Prinicipalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui Studiu de Flux de călători, a unei anchete Origine-Destinație, a unui Plan de Dezvoltare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziția a 11 autobuze noi (7 la Oradea și 4 la Debrecen), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule și informare călători, achiziția a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public, dezvoltarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen, organizarea campaniei «Săptămâna Europeană a Mobilității» atât în Oradea, cât și în Debrecen”, transmite OTL.

Cele 7 autobuze noi (6 autobuze Euro 6 și 1 autobuz hibrid), care vor fi revin OTL, urmează a fi livrate de compania Mercedes și puse în circulație în cursul lunii Mai 2020.

Încă 15 autobuze hibrid

Anunțul a fost făcut și de Ilie Bolojan, care a precizat că primăria intenționează să achiziționeze încă 15 autobuze hibrid. care să fie puse în circulație până la finalul anului 2020.

„Şapte autobuze noi urmează să fie livrate de compania Mercedes și puse în circulație în Oradea în cursul lunii mai 2020, în cadrul unui proiect transfrontalier HU-RO. Contractul de finanțare în valoare de 1,8 milioane de euro a fost semnat uni de compania de transport local. Dintre cele şapte autobuze, şase vor fi Euro 6 și unul hibrid.
Urmează să mai achiziționăm încă 15 autobuze hibrid, tot prin proiecte europene, astfel ca până la sfârşitul acestui an și aceste autobuze noi să circule în Oradea. În felul acesta, practic jumătate din autobuzele care sunt în circulație în oraș vor fi noi, asigurând condiții mult mai bune celor folosesc aceste mijloace de transport în comun”, transmite primarul Ilie Bolojan.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O femeie de 78 de ani este dată dispărută! Ați văzut-o?
  Polițiștii bihoreni cer ajutorul cetățenilor care pot să ofere informații despre Malița Maria, o femeie în vârstă de 78 de ani din localitatea bihoreană Urșad, comuna Șoimi. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  INTERVIU cu Maxi Morar, orădeanul care a absolvit matematica First Class Honours, la Universitatea Warwick
  Universitățile britanice s-au aflat întotdeauna printre universitățile de top ale lumii, iar Warwick nu face excepție. 1

  Mapamond

  Trump a semnat un ordin prin care numeşte TikTok o ”ameninţare” la adresa securităţii naţionale
  Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv de interzicere a tranzacţiilor cu compania-mamă TikTok, ByteDance.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  48 de cazuri noi de coronavirus în Bihor, 1350 în România
  Bilanțul cazurilor noi din județul Bihor, dar și din România, se menține la cote alarmante. 28

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Germania impune restricții pentru Bihor și încă șase județe din România
  Germania a anunțat noi restricții pentru cetățenii care se vor să intre în țară din 7 județe din România. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  14 irakieni și sirieni prinși în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria
  Polițiștii de frontieră bihoreni au prins vineri, 07 august, 14 cetățeni din Irak și Siria în timp ce încercau să treacă frontiera spre Ungaria. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.