bihon.ro Web analytics

Sărbătoarea recoltei la Grădinița Allegria

De Crina Dobocan

Sărbătoarea recoltei la Grădinița Allegria

În fiecare zi, educatoarele au organizat activități cu impact asupra copiilor și părinților.
Scris de Crina Dobocan - În fiecare zi, educatoarele au organizat activități cu impact asupra copiilor și părinților.

Natura își trăiește ritmul său prin permanentă mișcare și schimbare a anotimpurilor. Unul dintre anotimpurile sărbătorite de Grădinița Allegria din Oradea este Toamna. La sfârșitul săptămânii trecute, ei au marcat Sărbătoarea Recoltei. Aceasta a fost un prilej de laudă și mulțumire aduse soarelui, ploii și pământului pentru roadele bogate strânse toamna cu mâinile harnice ale oamenilor.

Evenimentul a fost marcat de Grădinița Allegria în perioada 18 – 21 octombrie, de grupele de copii care studiază limba germană, coordonate de educatoarele Adina Flore, Szitko Klara, Nicoleta Cîrț-Ursuț, Andreea Marincaș, Andreea Klein, Dalia Vedinaș și a directoarei Rodica Ștef.

Practic, în fiecare zi, au fost organizate și susținute diferite activități cu impact asupra copiilor și părinților, prin care copiii au avut prilejul de a-i mulțumi toamnei pentru bogățiile ei.

„Prin acest proiect am avut în vedere mai multe aspecte. Între acestea: evaluarea cunoștințelor predate despre anotimpul toamna și prețuirea frumuseților naturii. Totodată, ne-am dorit să-i învățăm pe copii să protejeze natura. Proiectul a avut și un scop recreativ”, au transmis reprezentanții grădiniței.

Astfel, copiii au învățat cântece și poezii atât în limba română, cât și în limba germană; au învățat un dans specific german; au realizat lucrări artistico- plastice și practice specifice anotimpului, au pus murături, au făcut must și au decorat sticle „Sporul casei”.

„Am încercat să-i implicăm și pe părinți. Acasă, împreună cu copiii, aceștia au realizat diferite lucrări inspirate din natură. A doua zi, micuții le-au adus la grădiniță și au înfrumusețat terasa grădiniței”, au mai menționat cei de la Allegria.

Cele trei grupe germane de la grădiniță i-au avut ca parteneri educaționali pe elevii claselor primare de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea. Ei au fost coordonați de învățătoarele Gelina Farcaș și Flavia Filimon, respectiv directoarea Ellenes- Jakabffy Emese. La activități au fost chemați să ia parte și Heilmann Norbert, președintele Forumului Democrat German (FDG) Bihor, și Theisz Arnold, președintele FDG Oradea.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor au fost invitate inspectoarele Georgeta Bara și Tanko Veronika- Zita, responsabile cu educația timpurie.

În ziua evaluării proiectului, pe 21 octombrie, a fost organizată o expoziție cu lucrările realizate pe parcursul săptămânii și un program artistic, susținut de toate cele trei grupe germane.

La final, când părinții au sosit după copii la grădiniță, aceștia au avut ocazia să „guste” din bunătățile pregătite de copiii lor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  ANCOM: Ce trebuie să știe utilizatorii care doresc încetarea unui contract de telefonie
  ANCOM precizează condițiile în care utilizatorii pot cere încetarea unui contract de telefonie și ce anume să verifice când doresc încetarea contractului.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 09.12.2021- 10.12.2021 - PL Oradea - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de șoferi amendați în weekend: 38 au rămas fără permis de conducere
  Polițiștii bihoreni au acordat 439 de sancțiuni în perioada 3-5 decembrie.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reabilitarea Școlii Gimnaziale Dacia, finalizată
  Primăria a recepționat lucrările derulate în ultima perioadă la unitatea de învățământ, în contul unui proiect cu finanțare europeană.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Târgul de Crăciun de la Sibiu, Cluj-Napoca sau Oradea? Care este cel mai frumos?
  După un an de pauză provocată de restricțiile Covid-19, Târgurile de Crăciun au revenit în marile orașe ale României. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Arestați după ce au spart o casă din Oradea și au furat picturi și bani
  Doi bărbați, de 42 și 44 de ani, ambii din comuna Sărmășag, județul Sălaj, au fost arestați pentru infracțiunea de furt calificat.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.