bihon.ro Web analytics

Secţie ATI într-un proiect de 4 milioane de euro. Primarul către Bradacs Aliz: „Aţi dovedit că sunteţi mai bărbată”

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Secţie ATI într-un proiect de 4 milioane de euro. Primarul către Bradacs Aliz: „Aţi dovedit că sunteţi mai bărbată”

Reactualizat la:
Secţia ATI de la Marghita se va realiza printr-un proiect de 4 milioane de euro, depus prin POIM - Programul Operaţional Infrastructura Mare, de către managerul Bradacs Aliz.
Scris de Veronica Bursasiu - Secţia ATI de la Marghita se va realiza printr-un proiect de 4 milioane de euro, depus prin POIM - Programul Operaţional Infrastructura Mare, de către managerul Bradacs Aliz.

La Spitalul „Dr. Mircea Pop” din Marghita va fi înfiinţată o secţie de Terapie Intensivă, printr-un proiect care va fi realizat cu fonduri de rezilienţă, aşa cum a spus consilierul local Dionisie Pop,

Totul se va întâmpla în cadrul unui proiect de 4 milioane de euro. „Secţia va fi utilată complet, cu tot ceea ce e necesar, nu numai cu paturi. Prin proiect va fi achiziţionat un aparat de radiologie mobil, opt aparate de ecografie mobile, aparat de radiologie COVID, aparat de testare rapidă, dezinfectant, echipamente, o staţie de producere oxigen şi o ambulanţă, un aparat de testare la Infecţioase”, a pledat consilierul local Dionisie Pop, pentru ca aleşii să voteze cheltuielile pe care unitatea spitalicească trebuie să le facă pentru a lupta eficient în pandemie. După ce proiectul a fost votat, managerul Spitalului Marghita, Bradacs Aliz, prezentă la şedinţă, a ţinut să mulţumească aleşilor pentru susţinere. Totodată, managerul Bradacs Aliz şi-a asumat faptul că nu a depus un proiect pe o linie de finanţare care s-a închis chiar miercuri, un proiect care prevedea prelungirea Secţiei de Urgenţe cu o clădire modulară. În spatele uşilor închise, între primar şi manager a avut loc un schimb de replici, în care primarul a subliniat că toată lumea cu care lucrează trebuie să o facă în ritmul său, pentru a investi toţi banii europeni pe care Marghita îi poate accesa. „Doamnă director Bradacs Aliz, vreau să vă spun că, pentru ceea ce aţi făcut acum, vă apreciez foarte tare. Demonstraţi tărie de caracter şi verticalitate. Nu am vrut să fac publică chestiunea aceasta. Dacă nu spuneaţi dumneavoastră, eu nu aş fi venit în spaţiul public cu această discuţie. Faptul că aţi făcut-o dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru mine. Spitalul e prioritatea numărul unu pentru mine ca primar. Vreau să ţinem conexiunea mult mai aprope. Dar încă o dată, vă apreciez foarte tare pentru gestul pe care l-aţi făcut. Aţi dovedit că sunteţi mai bărbată decât mulţi bărbaţi. Şi vă felicit. Mulţumesc pentru asta”, a spus primarul elegant. De menţionat că pentru realizările sale la Marghita, managerul e privit ca exemplu de către primarii din celelalte oraşe din Bihor.

„Acest POIM are mai multe axe. O să depunem în continuare proiecte. Urmează să depunem un proiect pentru senzori de detectare a incendiilor, fiindcă nu toate clădirile au autorizaţie de funcţionare de la ISU Crişana şi multe dintre reţelele electrice sunt foarte vechi. Deci şi în implementrea proiectului pe Ambulator, punerea în funcţiune a acestor aparate presupune modificarea reţelelor și multe cheltuieli. De exemplu, pentru punerea în funcţiune a computerului tomograf, e necesar curent trifazic și modificarea reţelelor. Vă cer să avem o gândire comună, pentru că avem încă o posibilitate de depunere a unui proiect pe Ambulator. Aici ne-am gândit la dotarea cu un ascensor şi la renovarea întregii clădiri. Singurul obstacol de care ne lovim e cel legat de cartea funciară, este o copropietate cu medicii de familie. Sper să avem o gândire comună sub formă de parteneriat, pentru a putea reabilita clădirea Ambulatoriului. Domnul doctor Mircea Pop a spus că ne sprijină”, a punctat managerul Spitalului Marghita.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Spagaru says:

  pentru a investi toţi banii europeni pe care Marghita îi poate accesa = spaga UE.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 334 de șpăgi
  Anchetatorii o acuză că ar fi luat mită de la 334 de pacienți și au pus sechestru pe 2,4 milioane de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”
  Campania de informare „COVID-19 și vaccinarea. Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă vineri cu o nouă dezbatere.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 10.12.2021 - PL Sacueni + Alesd + Rural - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, estimat la aproximativ 15 milioane euro
  Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru realizarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiect de 21 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare
  Primăria Oradea a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa a III-a, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vitezoman din Arad, prins cu 161 km/h în Bihor
  În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii bihoreni au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 236.573 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.