bihon.ro Web analytics

Secţie ATI într-un proiect de 4 milioane de euro. Primarul către Bradacs Aliz: „Aţi dovedit că sunteţi mai bărbată”

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Secţie ATI într-un proiect de 4 milioane de euro. Primarul către Bradacs Aliz: „Aţi dovedit că sunteţi mai bărbată”

Reactualizat la:
Secţia ATI de la Marghita se va realiza printr-un proiect de 4 milioane de euro, depus prin POIM - Programul Operaţional Infrastructura Mare, de către managerul Bradacs Aliz.
Scris de Veronica Bursasiu - Secţia ATI de la Marghita se va realiza printr-un proiect de 4 milioane de euro, depus prin POIM - Programul Operaţional Infrastructura Mare, de către managerul Bradacs Aliz.

La Spitalul „Dr. Mircea Pop” din Marghita va fi înfiinţată o secţie de Terapie Intensivă, printr-un proiect care va fi realizat cu fonduri de rezilienţă, aşa cum a spus consilierul local Dionisie Pop,

Totul se va întâmpla în cadrul unui proiect de 4 milioane de euro. „Secţia va fi utilată complet, cu tot ceea ce e necesar, nu numai cu paturi. Prin proiect va fi achiziţionat un aparat de radiologie mobil, opt aparate de ecografie mobile, aparat de radiologie COVID, aparat de testare rapidă, dezinfectant, echipamente, o staţie de producere oxigen şi o ambulanţă, un aparat de testare la Infecţioase”, a pledat consilierul local Dionisie Pop, pentru ca aleşii să voteze cheltuielile pe care unitatea spitalicească trebuie să le facă pentru a lupta eficient în pandemie. După ce proiectul a fost votat, managerul Spitalului Marghita, Bradacs Aliz, prezentă la şedinţă, a ţinut să mulţumească aleşilor pentru susţinere. Totodată, managerul Bradacs Aliz şi-a asumat faptul că nu a depus un proiect pe o linie de finanţare care s-a închis chiar miercuri, un proiect care prevedea prelungirea Secţiei de Urgenţe cu o clădire modulară. În spatele uşilor închise, între primar şi manager a avut loc un schimb de replici, în care primarul a subliniat că toată lumea cu care lucrează trebuie să o facă în ritmul său, pentru a investi toţi banii europeni pe care Marghita îi poate accesa. „Doamnă director Bradacs Aliz, vreau să vă spun că, pentru ceea ce aţi făcut acum, vă apreciez foarte tare. Demonstraţi tărie de caracter şi verticalitate. Nu am vrut să fac publică chestiunea aceasta. Dacă nu spuneaţi dumneavoastră, eu nu aş fi venit în spaţiul public cu această discuţie. Faptul că aţi făcut-o dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru mine. Spitalul e prioritatea numărul unu pentru mine ca primar. Vreau să ţinem conexiunea mult mai aprope. Dar încă o dată, vă apreciez foarte tare pentru gestul pe care l-aţi făcut. Aţi dovedit că sunteţi mai bărbată decât mulţi bărbaţi. Şi vă felicit. Mulţumesc pentru asta”, a spus primarul elegant. De menţionat că pentru realizările sale la Marghita, managerul e privit ca exemplu de către primarii din celelalte oraşe din Bihor.

„Acest POIM are mai multe axe. O să depunem în continuare proiecte. Urmează să depunem un proiect pentru senzori de detectare a incendiilor, fiindcă nu toate clădirile au autorizaţie de funcţionare de la ISU Crişana şi multe dintre reţelele electrice sunt foarte vechi. Deci şi în implementrea proiectului pe Ambulator, punerea în funcţiune a acestor aparate presupune modificarea reţelelor și multe cheltuieli. De exemplu, pentru punerea în funcţiune a computerului tomograf, e necesar curent trifazic și modificarea reţelelor. Vă cer să avem o gândire comună, pentru că avem încă o posibilitate de depunere a unui proiect pe Ambulator. Aici ne-am gândit la dotarea cu un ascensor şi la renovarea întregii clădiri. Singurul obstacol de care ne lovim e cel legat de cartea funciară, este o copropietate cu medicii de familie. Sper să avem o gândire comună sub formă de parteneriat, pentru a putea reabilita clădirea Ambulatoriului. Domnul doctor Mircea Pop a spus că ne sprijină”, a punctat managerul Spitalului Marghita.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Spagaru says:

  pentru a investi toţi banii europeni pe care Marghita îi poate accesa = spaga UE.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.