bihon.ro Web analytics

Serac și-ar fi dat demisia din CA-ul Aeroportului!

Reactualizat la:

Serac și-ar fi dat demisia din CA-ul Aeroportului!

Reactualizat la:
Aeroportul Oradea devine un soi de minge de ping-pong între combatanții politici din Consiliul Județean Bihor. Între timp, cursele întârzie.
Scris de Călin Corpaş - Aeroportul Oradea devine un soi de minge de ping-pong între combatanții politici din Consiliul Județean Bihor. Între timp, cursele întârzie.

Directorul general al SC Turism Felix SA, Florian Serac, nu a stat mult în Consiliul de Administrație al Aeroportului Oradea. Chiar dacă Serac nu a putut fi contactat, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang, a confirmat faptul că Florian Serac a demisionat din CA-ul Aeroportului. Locul său va fi luat de directoarea juridică a SC Turism Felix SA.

Mang: Sunt trist
„Sunt trist că de 3 luni nu s-a întâmplat nimic. Noul Consiliul de Administrație s-a întrunit o singură dată, când nu au semnat scrisoarea de așteptări și de atunci nimic!”, transmite Mang (PSD), indicând că responsabili sunt colegul său din Executivul județean, vicele Traian Bodea (ALDE) și grupul aleșilor județeni PNL. Noul CA, prezidat de Gheorghe Răcaru (fost director Tarom și Blue Air) a fost asumat politic de către PNL și de vicele județean, Traian Bodea. Fostul CA a fost demis în 28 septembrie, cu voturile PNL + ALDE, iar în 25 octombrie a fost numit noul CA, propus de PNL, dar votat de toate partidele din plenul județean.

Bodea: Alții au avut timp
Paradoxal, vicele Bodea nu a aflat de demisia lui Serac: „Nu știu, nu am această informație. Până în acest moment nu m-a informat nimeni. S-au întâlnit o dată, nu știu dacă ulterior a avut loc și o altă întâlnire. Având în vedere că vechiul Consiliu a avut la dispoziție mai bine de trei ani, ar fi prematur să avem așteptări după doar două luni. Ar trebui să vorbim despre performanța Consiliului de Administrare abia după 4 sau 6 luni. Oricum, au fost numiți pe o perioadă de patru luni. Acum depinde de interpretare. Înțeleg că ceilalți doi colegi ai mei, dl Pasztor și Mang, au așteptări și au trecut deja pe partea opusă, dar nu cred că ar fi cazul. Nu cred că subiectul Aeroport ar trebui să fie transformat într-o tribună politică, mutat de la unii la ceilalți, ceea ce văd că se încearcă a fi.
Am avut un CA timp de trei ani și jumătate au avut posibilitatea să demonstreze. Noul CA este instalat abia de două luni. Bineînțeles că vom organiza un nou Consiliu, care să fie pe patru ani. Totodată va trebui să organizăm concursul pentru postul de director general”.

Bodea denunță jocurile politice ale partidelor mari, pe tema Aeroportului: „Dorința de a muta disputa politică de pe dreapta pe stânga o simt. Pe mine nu mă interesează să fructific politic subiectul. Mai bine ar pune toți umărul, dacă sunt soluții. Dacă nu sunt, atunci să se recunoască deschis acest lucru”.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. MIHAI says:

  Cum e posibil ca la starea execrabilă a rețelei noastre rutiere să nu avem cel puțin câte un aeroport în fiecare județ?

 2. ion says:

  paguba-n ciuperci.

 3. BIHON Opinii

  Competența Direcției Naționale Anticorupție
  Conform articolului 13 din OUG 43/2002, sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea rămâne fără festivaluri: evenimente anulate, unul după altul
  Festivalurile și evenimentele care urmau să se desfășoare în perioada următoare în Oradea au fost anulate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tornadă fotografiată în județul Bihor! Fenomenul este tot mai des întâlnit în România
  În ultimii ani s-au înmulțit raportările privind desfășurarea de tornade în România.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Echipamente ATI donate la Spitalul Gavril Curteanu
  La Oradea au sosit echipamente pentru cazurile grave de Covid, în urma unei donații Digi România. 2

  România

  Szijjarto l-a invitat pe Bogdan Aurescu să efectueze o vizită oficială în Ungaria
  Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi că l-a invitat pe omologul român, Bogdan Aurescu, să efectueze o vizită oficială la Budapesta, pentru a continua dialogul constructiv iniţiat la Bucureşti. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele demolări la fosta bază sportivă Voința
  Parcarea etajată va ocupa cam un sfert din terenul eliberat, spre Academiei a fost promisă amenajarea unei baze sportive moderne. 12

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.