bihon.ro Web analytics

Seri de Crăciun la Muzeul Orașului Oradea

De Camelia Bușu

Seri de Crăciun la Muzeul Orașului Oradea

Expoziţia „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală” FOTO: C.B.
Copiii vor avea parte de vizionări de filme de Crăciun, vor învăţa colinde şi vor vizita expoziţiile dedicate lor.
Scris de Camelia Bușu - Copiii vor avea parte de vizionări de filme de Crăciun, vor învăţa colinde şi vor vizita expoziţiile dedicate lor.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal propune pentru copii câteva seri de „Crăciun în avanpremieră”, în care li se oferă: vizionări de filme având ca temă Crăciunul, învățare de colinde tradiționale, precum și o vizită în muzeu la expozițiile care le sunt dedicate: Matia Corvin – Viața la Curtea Regală și Leonardo da Vinci.

Expoziţia „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală”, care găzduieşte 28 de figuri umane, reprezintă o incursiune în 30 de ani de domnie a lui Matia Corvin în cinci scene ce surprind: umanismul – religia – științe; artele; arhitectura – sculptura – pictura; războaiele purtate și Armata Neagră; curtea regală și diplomația în evul mediu, precum și muzica și iubirea. Expoziţia cuprinde şi o sală de jocuri dedicată copiilor.

Expoziţia dedicată lui Leonardo da Vinci este o expoziţie interactivă. Copiii vor avea ocazia de a cunoaşte diferite mecanisme ale inventatorului, respectiv a celor puse în mișcare de energia apei, vântului și focului, folosite la măcinatul cerealelor, spargerea minereurilor, la armele de foc etc.. Exponatele pot fi privite în mișcare, cu zece dintre acestea se poate interacţiona, mecanismele oferind privitorilor o experiență inedită.

Expoziţia dedicată lui Leonardo Da Vinci FOTO: C.B.

Primele activități vor fi organizate în 14 și 21 decembrie 2021, între 16.00-18.00 – vizită ghidată și vizionare filme, taxa de participare fiind de 5 lei (pentru vizita ghidată). Următoarele activităţi se vor desfăşura în 16 și 23 decembrie 2021, între 16.00 și 18.00 – vizită ghidată și seri de colinde, taxa de participare fiind tot de 5 lei (pentru vizita ghidată).

Gazda serilor va fi Muzeul Orașului Oradea, secție a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal. La fiecare activitate vor putea participa maxim 10 copii, care pot veni însoțiți de un adult. Pentru aceștia și pentru copiii de peste 12 ani este nevoie de dovada certificatului verde (vaccinare, trecere prin boală sau test). Organizatorii promit multă voie bună și câteva surprize plăcute.

Înscrierea se face la tel: 0259/706101, persoană de contact: Dalida Moga, consilier, Relații Publice și Expoziții.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.