bihon.ro Web analytics

Serviciul Rutier își suspendă activitatea de relații cu publicul

De Otilia Șandor

Serviciul Rutier își suspendă activitatea de relații cu publicul

Reactualizat la:
Poliția Bihor a transmis că începând din 26 martie, din cauza măsurilor luate prin Decretul președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și a Ordonanței Militare a Ministerului Afacerilor Interne nr. 3 din 24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, relația cu publicul se suspendă temporar până la o dată ulterioară.
Scris de Otilia Șandor - Poliția Bihor a transmis că începând din 26 martie, din cauza măsurilor luate prin Decretul președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și a Ordonanței Militare a Ministerului Afacerilor Interne nr. 3 din 24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, relația cu publicul se suspendă temporar până la o dată ulterioară.

Cât timp e suspendată activitatea cu publicul, petițiile pot fi depuse prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.

Cererile privind istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice se depun, la fel, prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmând ca în termen de 15 zile, de la data înregistrării documentul să fie comunicat la domiciliul sau reședința titularului permisului de conducere;

Prelungire adeverințe de circulație

Sunt două situații ce îi vizează pe cei ce trebuie să își prelungească dreptul de circulație conform art. 111 alin. (6) din OUG 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, dacă au dosare penale la instanțele de judecată, pe durata stării de urgență, cererile de prelungire a dreptului de circulație nu se soluționează, fiind aplicabile dispozițiile art. 14 din Decretul Președintelui României nr.195/2020. În a doua situație, pentru dosarele care se află în supravegherea unităților de parchet, se va solicita în prealabil parchetului prelungirea dreptului de circulație, iar apoi, în măsura soluționării favorabile, titularul permisului de conducere trebuie să ceară efectuarea mențiunilor corespunzătoare în bazele de date prin poștă, servicii de curierat rapid, fax sau e-mail.

Telefoane de contact

Stadiul procesării poate fi verificat telefonic la numărul: 0259/412.433 interior 21609, în intervalul orar 08.00-16.00. În cazul permiselor de conducere pentru care perioada de suspendare a expirat, pentru validarea acestora, puteți apela numărul de telefon 0259/412.433 interior 21609, în intervalul orar 08.00 – 16.00. De reținut că această opțiune este valabilă doar dacă suspendarea exercitării dreptului de a conduce expiră începând de azi, 26 martie 2020.

Pentru contravenții

Cei ce vor să facă plângere contravențională, trebuie să transmită dovada înregistrării acesteia tot prin poștă, curierat rapid, fax sau email, iar stadiul procesării poate fi verificat telefonic la numărul 0259/412.433 interior 21609, în intervalul orar 8:00-16:00. Adresa de email a Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor este: oug41.2016.sr@bh.politiaromana.ro

De reținut și că toate cererile transmise trebuie însoțite neapărat de o copie a documentului de identitate. Tot de azi, 26 martie, activitatea de verificare a cunoașterii regulilor de circulație este suspendată.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ogice says:

  Dacă armata ar sta şi pe sosele cu radarele, poliția rutierã ar putea epidemiologice.

 2. Mapamond

  Putin a anunţat că a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului
  Vladimir Putin a anunţat că a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Băiat tâlhărit în plină stradă
  Bănuit că ar fi tâlhărit un minor, pe stradă, un tânăr salontan a fost depistat repede și a fost reţinut de poliţişti, iar apoi arestat de magistraţi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Legătura centură - DN79, la 40%
  Contractat de aceeași firmă Porr Construct, drumul de legătură între șoseaua de centură, girația de la cimitir, și DN 79, cu ieșire în spatele ERA Shopping ar urma să fie gata în toamnă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pasajul de pe centură - în faza piloților forați
  Cu pereții pasajului aproape gata, executantul a adus pe amplasament foreza pentru „fundația” pilelor și a culeelor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Covid și la Penitenciarul Oradea. 12 colegi contacți, izolați
  Coronavirusul a atins nu doar angajații din spitalele bihorene, ci și din sistemul de siguranță.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț coronavirus Bihor: 53 de cazuri noi, 68 de pacienți vindecați. În România, 1.215 infectări
  În cadrul bilanțului cazurilor noi de coronavirus, raportat la 24 de ore, au fost anunțate 53 de cazuri noi de coronavirus în județul Bihor. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.