bihon.ro Web analytics

Serviciul Rutier își suspendă activitatea de relații cu publicul

De Otilia Șandor

Serviciul Rutier își suspendă activitatea de relații cu publicul

Reactualizat la:
Poliția Bihor a transmis că începând din 26 martie, din cauza măsurilor luate prin Decretul președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și a Ordonanței Militare a Ministerului Afacerilor Interne nr. 3 din 24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, relația cu publicul se suspendă temporar până la o dată ulterioară.
Scris de Otilia Șandor - Poliția Bihor a transmis că începând din 26 martie, din cauza măsurilor luate prin Decretul președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și a Ordonanței Militare a Ministerului Afacerilor Interne nr. 3 din 24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, relația cu publicul se suspendă temporar până la o dată ulterioară.

Cât timp e suspendată activitatea cu publicul, petițiile pot fi depuse prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.

Cererile privind istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice se depun, la fel, prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmând ca în termen de 15 zile, de la data înregistrării documentul să fie comunicat la domiciliul sau reședința titularului permisului de conducere;

Prelungire adeverințe de circulație

Sunt două situații ce îi vizează pe cei ce trebuie să își prelungească dreptul de circulație conform art. 111 alin. (6) din OUG 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, dacă au dosare penale la instanțele de judecată, pe durata stării de urgență, cererile de prelungire a dreptului de circulație nu se soluționează, fiind aplicabile dispozițiile art. 14 din Decretul Președintelui României nr.195/2020. În a doua situație, pentru dosarele care se află în supravegherea unităților de parchet, se va solicita în prealabil parchetului prelungirea dreptului de circulație, iar apoi, în măsura soluționării favorabile, titularul permisului de conducere trebuie să ceară efectuarea mențiunilor corespunzătoare în bazele de date prin poștă, servicii de curierat rapid, fax sau e-mail.

Telefoane de contact

Stadiul procesării poate fi verificat telefonic la numărul: 0259/412.433 interior 21609, în intervalul orar 08.00-16.00. În cazul permiselor de conducere pentru care perioada de suspendare a expirat, pentru validarea acestora, puteți apela numărul de telefon 0259/412.433 interior 21609, în intervalul orar 08.00 – 16.00. De reținut că această opțiune este valabilă doar dacă suspendarea exercitării dreptului de a conduce expiră începând de azi, 26 martie 2020.

Pentru contravenții

Cei ce vor să facă plângere contravențională, trebuie să transmită dovada înregistrării acesteia tot prin poștă, curierat rapid, fax sau email, iar stadiul procesării poate fi verificat telefonic la numărul 0259/412.433 interior 21609, în intervalul orar 8:00-16:00. Adresa de email a Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor este: oug41.2016.sr@bh.politiaromana.ro

De reținut și că toate cererile transmise trebuie însoțite neapărat de o copie a documentului de identitate. Tot de azi, 26 martie, activitatea de verificare a cunoașterii regulilor de circulație este suspendată.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ogice says:

  Dacă armata ar sta şi pe sosele cu radarele, poliția rutierã ar putea epidemiologice.

 2. România

  Alertă la Ministerul Sănătăţii. Director, depistat cu coronavirus/ Nelu Tătaru, testat de urgenţă pentru COVID-19
  Ministerul Sănătăţii anunţă că şeful Corpului de control - directorul Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) - a fost depistat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România: locul 23 la nivel mondial, lider între vecini
  Cazurile de persoane infectate cu coronavirs se înmulțesc de la o oră la alta.

  România

  Primul român arestat pentru că a fugit de un filtru de control
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis sâmbătă că un român a fost arestat pentru că a fugit de un filtru de poliție.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ordonanța militară nr. 7: Se suspendă zborurile spre 9 țări. Încă un oraș intră în carantină
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat sâmbătă Ordonanța Militară nr. 7. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Și-a donat primul salariu de medic rezident pentru a face măști de protecție
  În urmă cu mai bine de cinci ani, David Banda salva, împreună cu un prieten, viața unui om.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Internaționalii bihoreni sunt „nerăbdători să reînceapă antrenamentele"
  Internaționalii bihoreni Claudiu Micovschi și Ricardo Farcaș sunt în Italia și așteaptă depășirea crizei de coronavirus. Singurul care s-a repatriat fiind atacantul Patrick Gânțe.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.