bihon.ro Web analytics

Şezătoarea bunicilor la Nucet

Şezătoarea bunicilor la Nucet

Reactualizat la:
Proiectul Casei Nucet este finanţat de Consiliul Judeţean Bihor şi îşi propune creşterea gradului de integrare a beneficiarilor din centrul rezidenţial.
Scris de Demian - Proiectul Casei Nucet este finanţat de Consiliul Judeţean Bihor şi îşi propune creşterea gradului de integrare a beneficiarilor din centrul rezidenţial.

Joi, 10 august 2017 a avut loc la sediul Asociației Casa Nucet,  Conferința de lansare a proiectului ”Șezătoarea bunicilor”, finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția Social Comunitară Bihor.

„Proiectul are ca scop integrarea/reintegrarea persoanelor vârstnice aflate în Casa Nucet – centru rezidențial destinat persoanelor vârstnice al Asociației Casa Nucet.

Obiectivul principal este creșterea gradului de integrare/reintegare socială și socializare a persoanelor  vârstnice aflate în Casa Nucet – Centru rezidențial destinat persoanelor vârstnice.
nucet

De asemenea, ne dorim, identificarea abilităților practice ale beneficiarilor si organizarea de ateliere specifice abilităților practice identificate și organizarea unei expoziții „, spune  Avram Viorel, președinte Asociația Casa Nucet.

Valorifică omul

Odată cu îmbătrânirea se produc schimbări în evoluţia persoanei în contextul în care îmbătrânirea este asociată cu îmbolnăvirea, pierderea partenerului de viaţă sau deteriorarea poziţiei sociale. Dacă pentru un adult tânăr stima de sine este condiţionată de corecta exercitare a rolurilor de părinte, soţ, soţie, angajat, pentru un vârstnic aceste motivaţii îşi pierd intensitatea. Stima de sine este derivată pentru vârstnici din considerarea propriei persoane ca morală şi religioasă. „De aceea prin intermediul proiectului ne dorim să valorificăm fiecare persoană din centrul nostru și să le creștem stima de sine prin implicare în activități utile de care ei să fie mândri. Astfel, creștem gradul de integrare socială și de implicare activă, crescând astfel calitatea vieții acestor persoane prin următoarele activități: identificarea abilităților practice a beneficiarilor din centru rezidențial

Identificarea voluntarilor și colaboratorilor pentru implicarea lor în activități cu beneficiarii,

organizarea de ateliere, organizarea Expoziției „Șezătoarea Bunicilor” Prin acest proiect dorim să implicăm comunitatea locală care să interacționeze direct cu beneficiarii centrului în cadrul atelierelor și de asemenea prin realizarea expoziției „Sezătoarea bunicilor” în comunitatea locală să creștem gradul de integrare a beneficiarilor din centru rezidențial”, a precizat Avram Viorel. JB-V.B.

0 Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Munte de deşeuri în Pacific
  Descoperirea unui înotător în Marea Insulă de Gunoaie din Pacific: cantitate uriașă de microplastic.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţie în premieră în România
  Expoziţia „50 de ani de grafică românească” a fost vernisată la Muzeul Oraşului Oradea – Complex Cultural.

  România

  ANISP cere Consiliului Concurenţei investigarea RDS-RCS
  ANISP (Asociația Națională a Furnizorilor de Servicii de Internet și Comunicații Electronice din România) anunță intenția de a solicita Consiliului Concurenței inițierea unei investigații privind un posibil abuz de poziție dominanta din partea societății RCS-RDS, potrivit unul comunicat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Anunț
  VLAD PETRU SANDU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ prin depunerea proiectului „INFIINTAREA FERMEI MIXTE VLAD PETRU SANDU PERSOANA FIZICA AUTORIZATA DIN LOCALITATEA INAND, COMUNA CEFA, JUDETUL BIHOR” situat in localitatea Inand, comuna Cefa, nr. 233, judetul Bihor, a reusit sa-și dezvolte afacerea prin intermediul SubMasurii 6.1 Instalarea tanarului fermier – PNDR 2014 -2020.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Anunț
  POPA I. IONUT ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ prin depunerea proiectului „INSTALAREA TÂNĂRULUI FERMIER POPA I. IONUT ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ DIN LOCALITATEA BĂLAIA, COMUNA TILEAGD, JUDEŢUL BIHOR” situat in Sat Balaia, Comuna Tileagd, nr. 269, judeţul Bihor, a reusit sa-și dezvolte afacerea prin intermediul SubMasurii 6.1 Instalarea tanarului fermier – PNDR 2014 -2020.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.