bihon.ro Web analytics

Sfecla de zahăr şi orezul, alocare substanţială în cadrul sprijinului cuplat

Au fost stabilite plafoanele alocate masurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal.
Scris de Demian - Au fost stabilite plafoanele alocate masurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În urma cererilor depuse s-a decis ca forduri de la soia, tomate pentru industrializare cultivate în câmp, castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp şi cartof timpuriu pentru industrializare să fie reduse. În schimb, au fost suplimentate fondurile pentru lucernă, orez, sămânţă de cartof, sfeclă de zahăr şi legume cultivate în sere şi solarii: tomate pentru consum în stare proaspata, castraveţi pentru consum în stare proaspată şi/sau pentru industrializare, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspată.

Transferurile de fonduri între măsurile de sprijin cuplat s-au făcut astfel încât, în cazul culturilor care nu au atins limita de suprafaţă notificată pentru anul 2018, cuantumul pe hectar să asigure profitabilitatea şi totodată să nu fie sub cel calculat ca raport dintre plafonul fixat pentru finanţarea măsurii şi limita cantitativă de suprafaţă, spun reprezentanţii ministerului de resort.

Plafoane

164.490 euro au fost alocaţi pentru soia, 910.280 euro pentru lucernă, 420.000 euro pentru leguminoase boabe pentru industrializare/procesare: mazare boabe şi fasole boabe, 188.160 euro pentru cânepa pentru ulei şi/sau fibră, 5.117.765 euro pentru orez, 100 euro pentru sămânţa de cartof, 320 euro pentru hamei şi 19.208.700 euro pentru sfecla de zahăr.

O alocare de 1.251.950 euro au tomatele pentru industrializare cultivate în câmp, 235 euro castraveţii pentru industrializare cultivaţi în câmp, 8.807.600 euro legume cultivate în sere şi solarii: tomate pentru consum în stare proaspată, castraveţi pentru consum în stare proaspată şi/sau pentru industrializare, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspată.
495.000 euro au fost alocaţi pentru fructe destinate industrializării: prune, mere, cireşe, vişine, caise şi zarzăre şi 2.679.650 euro pentru cartof timpuriu pentru industrializare.

Cuantumul pe unitatea de măsura pentru fiecare măsură de sprijin cuplat în sectorul vegetal, se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor aferente măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal, rezultate în urma transferurilor de fonduri, la suprafeţele eligibile.

Plăţile pentru măsurile de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro. J

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor mari la carburanţi
  De la începutul anului 2022, carburanţii s-au scumpit cu aproximativ 22%. 1

  Mapamond

  VIDEO. Atac armat la o paradă de Ziua Independenței, în SUA. Cinci oameni au murit, iar 16 sunt răniți, la spital
  Un atac armat a fost raportat la o paradă de 4 iulie, de Ziua Independenței, într-o suburbie din Chicago, Statele Unite, relatează Reuters. În urma incidentului, cel puțin cinci oameni au murit, iar 16 au fost răniți și transportați la spital.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.