bihon.ro Web analytics

Și-n Oradea Civică, și-n POL

Membrii Asociației „Oradea Civică” și-au anunțat adeziunea la Partidul Oamenilor Liberi (POL).
Scris de Demian - Membrii Asociației „Oradea Civică” și-au anunțat adeziunea la Partidul Oamenilor Liberi (POL).

Partidul Oamenilor Liberi are filială și în Bihor. Deși încă nu și-au stabilit conducerea și nu au un sediu în care să funcționeze, membrii POL au obiective mari. La proximele alegeri, ei speră să aibă reprezentativitate în Consiliul Local și în cel Județean.

Acest partid este unul recent, înființat la Târgu Mureș în 2015, și care în scurta sa existență a reușit să propulseze consilieri locali în municipiul Târgu Mureș.

Partidul Oamenilor Liberi are obiective pe mai multe paliere ale vieții politice și sociale din România.
Dacă e vorba de planul politicii externe, POL dorește ca aderarea la spațiul Schengen să se finalizeze în 2021, iar moneda unică europeană să fie adoptată până în 2024.

Atunci când vine vorba de politica internă, un obiectiv foarte important al partidului este declararea imunității parlamentare strict pentru declarații cu caracter politic, iar acest lucru să fie la fel la nivelul tuturor țărilor UE.

Potrivit lui Sebastian Duma, liderul Oradiei Civice, membrii bihoreni ai POL își doresc interzicerea cu desăvârșire a ocupării unor funcții publice de către persoane care au condamnări pentru infracțiuni comise cu intenție.

Vor desființarea CCR

O idee interesantă este desființarea CCR și transferarea atributelor ei către o secție de contencios constituțional din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Modelul este preluat după legislația americană unde judecătorii acestei secții nu sunt numiți politic așa cum se întâmplă azi cu CCR în România. O altă propunere este aceea ca ocuparea postului de Procuror General al României să se facă prin concurs după modelul alegerii procurorului european.

POL propune eliminarea pensiilor speciale a tuturor categoriilor socio-profesionale, cu excepția veteranilor de război și aparținătorilor acestora și urmașilor, vârsta minimă de pensionare fiind de 65 de ani la bărbați și 63 de ani la femei.
Partidul este unul nou format și cu puțini membri, așa încât va avea nevoie de un număr de 200.000 de semnături pentru a participa la alegeri.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Testele rapide, livrate școlilor cu o întârziere de 4 săptămâni
  Ministerul Educației a distribuit în școli peste 10,5 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid 19. Acestea au fost distribuite deja școlilor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sărbătoare cu defilare, dar fără Hora Unirii
  Câteva sute de orădeni au participat ieri la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Omagiu adus eroilor din Apuseni, la 8 ani de la tragedia aviatică
  Membrii West Alpine Off Road au depus flori, au aprins lumânări și s-au rugat în locul în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Descoperire șocantă în Bihor: Bărbat dispărut în primăvara anului trecut, găsit spânzurat într-o pădure
  Cadavrul bărbatului a fost descoperit luni după-masă, într-o pădure de pe raza localității bihorene Butani, comuna Măgești. Doi săteni care treceau prin zonă l-au observat și au anunțat autoritățile. 1

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”
  Cu prilejul Zilei Unirii, în centrul Iașului s-au strâns sute de oameni - unii susținători AUR, alți contestatari ai Alianței pentru Unirea Românilor. Liderul formațiunii politice, George Simion, prezent la Iași, a fost stropit pe față și haine cu cerneală. 18

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  13 din 17 bănci comerciale vând euro cu peste 5 lei
  Lovitură pentru români chiar în zi de sărbătoare. Treisprezece din cele șaptesprezece bănci comerciale vând euro cu peste 5 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.