bihon.ro Web analytics

Simfonie pentru Palatul Episcopal

Reactualizat la:
Clubul Rotary Oradea colectează donații pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Greco-catolic din Oradea.
Scris de demeter1 - Clubul Rotary Oradea colectează donații pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Greco-catolic din Oradea.

Clubul Rotary Oradea organizează joi, 30 august, de la ora 19:00, în Piața Unirii, o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Oradea.

Concertul vocal-simfonic „Simfonia Marii Uniri” vizează celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, precum și sprijinirea (prin achiziția de instrumente muzicale) artiștilor din Republica Moldova, tărâm ce în urmă cu un secol făcea parte din teritoriul întregit al României.

Astfel, cei ce vor participa la concertul din 30 august, sunt invitaţi să doneze ce sumă doresc. Banii vor fi strânşi într-o urnă specială amplasată la intrarea în zona concertului.

„Pe lângă urna dedicată colectării de fonduri pentru achiziționarea de instrumente muzicale destinate artiștilor din Republica Moldova, va mai fi montată o urnă specială pentru colectarea de fonduri destinate sprijinirii lucrărilor de reabilitare ale Palatului Episcopal Greco-catolic, mistuit de flăcări, sâmbătă. Spectatorii care doresc să beneficieze de un loc în zona dedicată donatorilor, pot alege pentru care dintre cele două cauze umanitare doresc să contribuie”, a arătat profesorul Marcel Roșca, președintele Rotary Club Oradea.

Partituri celebre

Evenimentul este organizat de Rotary Club Oradea și are ca invitați Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Oradea, soprana Tatiana Costiuc (R. Moldova) și violonistul Remus Rîmbu.

Pentru marcarea acestui eveniment istoric, dirijorul Romeo Rîmbu a pregătit un program deosebit, cu partituri celebre din creația românească și din cea universală: Porumbescu, Dimitrescu, Brediceanu, Beethoven, Mozart, Verdi, Dvořák, Brahms etc.

Invitațiile de participare pentru toți donatorii pot fi ridicare de la casieria Teatrului Regina Maria, de luni – joi între orele 12-18.

Evenimentul este susținut de Primăria Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Holcim, Consiliul Județean Bihor, Benvenuti, Teatrul de Stat Regina Maria, fiind organizat de Clubul Rotary Oradea, Clubul Rotary 1113, Clubul Rotary Băile Felix, Rotaract Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții
  Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Școli în șantier: bani europeni pentru eficiență energetică
  O parte dintre lucrările de la Școala „Dacia” și de la LT „Onisifor Ghibu” ar putea fi gata până la începerea anului școlar. Termenul final: 2021. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se finanțează împădurirea terenurilor. Prefectul le cere și primarilor să aplice
  Se acordă două tipuri de prime pentru împădurirea terenurilor. Banii se acordă pentru proiect, pentru acoperirea cheltuielilor aferente împăduririi, dar și pentru compensarea pierderilor de venit agricol, până la 12 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Reverse The Moment” lansează E.P-ul „Empty Words”
  E.P.-ul conţine cinci piese şi poate fi ascultat peYoutube, Spotify, Deezer, Itunes si Apple music.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 450 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore
  După ce sâmbătă a fost înregistrat un număr record de cazuri, duminică, 12 iulie, au fost anunțate 456 de noi infectări cu covid-19. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ARDT Oradea invită tinerii la un webinar unde să discute despre start-ul în carieră
  ARDT Oradea- Asociaţia de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului lansează un nou proiect educaţional: Evolve Intership.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.