bihon.ro Web analytics

Simfonie pentru Palatul Episcopal

Reactualizat la:
Clubul Rotary Oradea colectează donații pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Greco-catolic din Oradea.
Scris de demeter1 - Clubul Rotary Oradea colectează donații pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Greco-catolic din Oradea.

Clubul Rotary Oradea organizează joi, 30 august, de la ora 19:00, în Piața Unirii, o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini reconstruirea Palatului Episcopal Oradea.

Concertul vocal-simfonic „Simfonia Marii Uniri” vizează celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, precum și sprijinirea (prin achiziția de instrumente muzicale) artiștilor din Republica Moldova, tărâm ce în urmă cu un secol făcea parte din teritoriul întregit al României.

Astfel, cei ce vor participa la concertul din 30 august, sunt invitaţi să doneze ce sumă doresc. Banii vor fi strânşi într-o urnă specială amplasată la intrarea în zona concertului.

„Pe lângă urna dedicată colectării de fonduri pentru achiziționarea de instrumente muzicale destinate artiștilor din Republica Moldova, va mai fi montată o urnă specială pentru colectarea de fonduri destinate sprijinirii lucrărilor de reabilitare ale Palatului Episcopal Greco-catolic, mistuit de flăcări, sâmbătă. Spectatorii care doresc să beneficieze de un loc în zona dedicată donatorilor, pot alege pentru care dintre cele două cauze umanitare doresc să contribuie”, a arătat profesorul Marcel Roșca, președintele Rotary Club Oradea.

Partituri celebre

Evenimentul este organizat de Rotary Club Oradea și are ca invitați Corul și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Oradea, soprana Tatiana Costiuc (R. Moldova) și violonistul Remus Rîmbu.

Pentru marcarea acestui eveniment istoric, dirijorul Romeo Rîmbu a pregătit un program deosebit, cu partituri celebre din creația românească și din cea universală: Porumbescu, Dimitrescu, Brediceanu, Beethoven, Mozart, Verdi, Dvořák, Brahms etc.

Invitațiile de participare pentru toți donatorii pot fi ridicare de la casieria Teatrului Regina Maria, de luni – joi între orele 12-18.

Evenimentul este susținut de Primăria Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Holcim, Consiliul Județean Bihor, Benvenuti, Teatrul de Stat Regina Maria, fiind organizat de Clubul Rotary Oradea, Clubul Rotary 1113, Clubul Rotary Băile Felix, Rotaract Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.