bihon.ro Web analytics

Simulare ONU, în premiera, la Oradea

Reactualizat la:
Reactualizat la:
<p>Studenţii vor participa la dezbateri, vor scrie şi vor vota rezoluţii, pe care le vor trimite apoi la ONU.</p>
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - <p>Studenţii vor participa la dezbateri, vor scrie şi vor vota rezoluţii, pe care le vor trimite apoi la ONU.</p>

Oradea găzduieşte, în perioada 12 – 16 mai, cea mai mare conferinţă de tip Model United Nations din România, Oradea International Model United Nations 2011 – OradMUN 2011. Peste 60 de participanţi din toată lumea vor participa la conferinţă. În jur de 20 de studenţi din Universitatea din Oradea vor participa activ la această simulare.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc astăti, 12 mai, de la ora 17:00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea.

Timp de 5 zile, tinerii prezenţi vor dezbate teme de politică internaţională, într-o simulare a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Studenţii participanţi vor avea parte şi de activităţi socio-culturale.

Carieră în diplomaţie

„Fenomenul Model United Nations, relativ nou pentru ţara noastră, este recunoscut pe plan internaţional ca fiind unul dintre cele mai populare şi complexe tipuri de simulări academice. Participând la aceste activităţi, tinerii devin conştienţi de problemele existente în societate, promovează valorile ONU şi se pregătesc pentru o posibilă carieră în diplomaţie”, a explicat Cătălina Ficuţ, organizatoarea acestui eveniment şi preşedinta comitetului executiv al conferinţei.

Organizatorii promit delegaţilor un program încărcat, creativ şi foarte bine stabilit.

„Oradmun urmăreşte excelenţă şi doreşte să transforme tinerii în viitori lideri mondiali, îndemnându-i să studieze şi să se perfecţioneze în domenii precum afaceri internaţionale, politică, economie”, a mai precizat Cătălina Ficuţ.

Potrivit acesteia, simularea ONU este structurată în patru consilii, cu câte două persoane invitate care conduc dezbaterea. Cele patru consilii sunt: Consiliul de Securitate, Drepturile Omului, Consiliul Economic şi Social, Uniunea Africană. În cadrul conferinţei va fi simulată şi presa internaţională, iar delegaţii jurnalişti vor avea ocazia să îşi dezvolte pasiunea de a scrie şi de a simula pentru jurnale de talie internaţională. Dezbaterile se vor desfăşura la Hotel Ramada.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii Oradea.

Crina Dobocan

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Competența Direcției Naționale Anticorupție
  Conform articolului 13 din OUG 43/2002, sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea rămâne fără festivaluri: evenimente anulate, unul după altul
  Festivalurile și evenimentele care urmau să se desfășoare în perioada următoare în Oradea au fost anulate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tornadă fotografiată în județul Bihor! Fenomenul este tot mai des întâlnit în România
  În ultimii ani s-au înmulțit raportările privind desfășurarea de tornade în România.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Echipamente ATI donate la Spitalul Gavril Curteanu
  La Oradea au sosit echipamente pentru cazurile grave de Covid, în urma unei donații Digi România. 2

  România

  Szijjarto l-a invitat pe Bogdan Aurescu să efectueze o vizită oficială în Ungaria
  Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi că l-a invitat pe omologul român, Bogdan Aurescu, să efectueze o vizită oficială la Budapesta, pentru a continua dialogul constructiv iniţiat la Bucureşti. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele demolări la fosta bază sportivă Voința
  Parcarea etajată va ocupa cam un sfert din terenul eliberat, spre Academiei a fost promisă amenajarea unei baze sportive moderne. 12

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.