bihon.ro Web analytics

Singura medie de 10 la BAC-ul de toamnă s-a luat în Bihor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Singura medie de 10 la BAC-ul de toamnă s-a luat în Bihor

FOTO: Facebook
Reactualizat la:
O singură elevă din Oradea a încheiat examenul de bacalaureat din sesiunea de toamnă cu media generală 10, ceea ce reprezintă o premieră a ultimilor 18 ani pentru această sesiune.
Scris de Crina Dobocan - O singură elevă din Oradea a încheiat examenul de bacalaureat din sesiunea de toamnă cu media generală 10, ceea ce reprezintă o premieră a ultimilor 18 ani pentru această sesiune.

O singură elevă din țară a reușit performanța de a obține media maximă la examenul de Bacalaureat. Ea este din Oradea. Din cauza unor probleme de natură medicală, Sonia Goilean nu a reușit să se prezinte la sesiunea de vară a examenului de maturitate. Ea a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea (secția Filologie Bilingv Engleză) și va urma cursurile Facultății de Psihologie.

„Este o elevă foarte serioasă, discretă, cu foarte mult bun simț. A fost colegă de clasă cu Melissa Mezei, eleva care a luat 10 în prima sesiune a examenului de Bacalaureat”, a declarat prof. Livia Muntean, directoarea Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea.

Sonia este o tânără hotărâtă, ambițioasă, inteligentă, care dorește să-și construiască o carieră în Psihologie. Pentru examenul de Bacalaureat, Sonia s-a pregătit constant. Și-a dozat bine timpul pentru a parcurge materiile de examen, dar a avut timp și pentru relaxare.

„Sunt foarte fericită pentru reușită. Mă bucur mult că efortul depus în acest an școlar și nu numai, se poate oglindi în rezultatele pe care am reușit să le obțin. Sunt mândră că sunt absolventă a Colegiului Național «Mihai Eminescu» și țin să le mulțumesc tuturor profesorilor care au contribuit la pregătirea mea. Voi urma Facultatea de Psihologie. Sunt atrasă de complexitatea unui om și de personalitatea acestuia. Am și o latură creativă foarte bine dezvoltată și deși sunt emotivă din fire, îmi place să interacționez cu oamenii”, a spus Sonia Goilean

Premieră a ultimilor 18 ani

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că media generală 10, obținută de Sonia Goilean în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, este o premieră a ultimilor 18 ani pentru această sesiune.

„Este important de menționat faptul că un candidat din județul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Această realizare, în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, este o premieră a ultimilor 18 ani. Candidatul este din promoția curentă”, a transmis Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Miercuri au fost afișate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020, înainte de contestații.

Promovare de 33,14%

Rata de promovare în județul Bihor (înainte de contestații) este de 33,14%, în creștere față de anul trecut.

„Din sesiunea curentă, rata de promovare este de 36,96%, iar din sesiunile anterioare este de 27,4%”, a anunțat Florin Negruțiu, inspectorul responsabil cu comunicarea în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

În sesiunea august-septembrie 2020, au promovat 345 de candidați, dintr-un total de 1.041 candidați prezenți. Dintre aceștia, 231 candidați sunt din promoția curentă, iar 114 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

„Precizăm că 232 candidați au absentat, iar 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat”, a mai adăugat Negruțiu.

Potrivit acestuia, procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este, la nivel național, de 34%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 27,8 la nivelul întregii țări.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate sâmbătă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -C. 10 si 15.12.2021 - PL Rural + Beius + Alesd - anuntate cu 2 zile, respectiv cu 5 zile

  România

  Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Purtatul măștii de protecție în locuri deschise ar putea fi eliminat
  Guvernul pregăteşte o relaxare a restricţiilor, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment de excepție în Oradea: ,,Colind de Crăciun”
  Invitați speciali: Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se închide Ștrandul Ioșia
  Ștrandul Ioșia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună și jumătate, urmând să se redeschidă marți, 1 februarie 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Percheziții la Vama Borș pentru corupție
  Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1 marți dimineață. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicul orădean Carmen Pantiș, invitată la Florin Călinescu Show: „Doamna Pantiș este un erou"
  Șefa Colegiului Medicilor Bihor, orădeanca dr. Carmen Pantiș a fost invitată joi, 02 decembrie, la emisiunea lui Florin Călinescu, de pe PrimaTV. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.