bihon.ro Web analytics

Sisteme de comunicație secrete. La mulți ani, Armata Română!

Reactualizat la:
Unitatea militară 01232 Oradea (Centrul 54 de Comunicații) și-a deschis porțile joi, de Ziua Armatei. Transmisioniștii din Armata Bihor și-au expus tehnica.
Scris de demeter1 - Unitatea militară 01232 Oradea (Centrul 54 de Comunicații) și-a deschis porțile joi, de Ziua Armatei. Transmisioniștii din Armata Bihor și-au expus tehnica.

Tehnică admirată

Preț de două ore, copii de la mai multe grădinițe și alți civili au putut admira tehnica folosită de transmisioniștii din această unitate militară.

Pe scurt, fiecare structură de siguranță a statului poate avea nevoie să comunice, secret, cu o altă structură, fără a fi interceptată din exterior.

În curtea UM 01232, a fost expusă o mașină de teren în aparență, în fapt, o autostație radio Panter 2000 H, care e trimisă, acolo unde se solicită, pentru a asigura comunicarea prin unde radio, în mod secretizat.

La standul transmisioniștilor, s-a putut admira și Panter V, o autostație mică ce folosește unde scurte și ultrascurte, fiind varianta portabilă la mână a mașinii autostație radio Panter 2000 H.

Alte două autospeciale radio RL au fost expuse, pentru văzul vizitatorilor, autospeciale care asigură și ele comunicarea între structuri, a explicat mr. Constantin Dudău, ofițer cu informarea și relații publice din UM 01232.

Cei mai mici au avut voie să atingă armele soldaților, inclusiv stațiile de buzunar, intrând „pe frontul de luptă”.
Istoric

În 1 octombrie 1952 s-a înființat Batalionul 377 Transmisiuni, prin transformarea Companiei 377 Transmisiuni din Divizia 95 Infanterie.

În 23 februarie 1959, unitatea se transformă în Batalionul 54 Transmisiuni.

Mai târziu primește drapelul de luptă, reînnoit în 1996, iar în 1 ianuarie 2007, unitatea se transformă în Centru 54 Comunicații RMNC.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi pietoni loviți pe trecerea de pietoni de un TIR
  O femeie şi un bărbat au scăpat cu viață după ce au fost loviți de un autotren în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 115 metri cubi de lemn de esență tare rezultat din tăieri ilegale, confiscat de polițiștii bihoreni
  Polițiștii bihoreni au efectuat un control la o societate comercială din localitatea Munteni care ar fi expediat lemn rezultat din tăieri ilegale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un bărbat de 49 de ani din Bihor și un tânăr din Curtici, grav răniți în accidentul dintre Oradea și Arad
  Accidentul din seara zilei de 21 februarie s-a soldat cu rănirea gravă a doi bărbați. Cum s-a întâmplat totul? Se pare că din cauza unei depășiri riscante, forțate de un tânăr din Curtici.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ateliere Pro Discipulus, proiect în care adolescenții sunt vedete
  La gala”Bursa Talentelor” eveniment caritabil susţinut de Fundația Comunitară Oradea, în urma sponsorizărilor, bugetul proiectului a fost stabilit la 10.710 lei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Finanţarea UE pentru Nufărul, reconfirmată – urmează cea mai mare demolare forţată post-decembristă
  Proprietarii caselor care vor fi demolate pentru a face loc parcărilor: „pe dreapta drumului suntem de demolat, pe stânga se autorizează construirea de noi blocuri”. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezbatere pe tema apelor uzate
  Marţi, 18 februarie 2020, în Sala Mare a Prefecturii, la convocarea prefectului Dumitru Țiplea, au avut loc dezbateri privind reactualizarea planului de implementare a Directivei 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane, care necesită elaborarea unei noi metodologii de delimitare a aglomerărilor umane și de calcul al încărcării acestora.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.