bihon.ro Web analytics

Situație gravă! Peste 35.000 de cazuri de violență domestică în România

Reactualizat la:

Situație gravă! Peste 35.000 de cazuri de violență domestică în România

Reactualizat la:
Tema din ziua a patra a Săptămânii Prevenirii Criminalității, organizată de poliţiştii bihoreni şi colaboratorii lor, a fost legată de prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi mai ales a celor din familie.
Scris de farcas - Tema din ziua a patra a Săptămânii Prevenirii Criminalității, organizată de poliţiştii bihoreni şi colaboratorii lor, a fost legată de prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi mai ales a celor din familie.

Joi, de la ora 13:00, la R & R Bookstores & Coffee houses din Cetatea Oradea, poliţiştii şi colegii lor de la Fundaţia Lampas au organizat evenimentul cu titlul „Violenţa în familie, adevărata realitate!”.

În loc mai destins

În cadrul mai puțin formal oferit de librăria – cafenea în care a fost organizat evenimentul, a avut loc vernisajul unei expoziţii de desene realizate de 30 de elevi ai Liceului de Arte Oradea, coordonați de profesorii Nada Panait, Maria David, Iulian Iancu și Cornelia Tuduc.

Prin creațiile lor, copiii au reușit să transpună în mod artistic viziunea proprie cu privire la fața întunecată a violenței domestice, în urma întâlnirilor interactive pe care le-au avut cu polițiștii de prevenire bihoreni. Copiii, deosebit de talentați, au surprins și au creat, cu ajutorul culorilor, imagini cu impact emoțional, conținând mesaje pătrunzătoare, care promovează nonviolența, încurajează luarea de atitudine împotriva violenței în familie, încercând astfel să conștientizeze opinia publică cu privire la acest fenomen.

Violenţa, combătută cu desene

Violenţa, combătută cu desene

Organizatorii evenimentului și-au propus creșterea gradului de informare a membrilor comunității referitor la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie, cu privire la instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen, precum și legat de drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.

În acest scop, a fost vizionat filmul documentar „Aripi frânte”, care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin câteva cazuri ale unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor. Documentarul este construit în jurul poveştilor unor femei care au trăit o viaţă în abuzuri şi frică, punând în evidență ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferinţe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui, ajungând la un moment dat să clacheze şi să devină din victimă agresor, făcându-şi singure dreptate.

100 de copii

La activitate au participat peste 100 de elevi, profesori, consilieri școlari, psihologi, reprezentanți ai unor O.N.G.-uri, reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Bihor, iar lectori ai evenimentului au fost reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Bihor, ai Serviciului de Medicină Legală Bihor, ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, de la Baroul de Avocați Bihor, ai Fundației Lampas și ai Fundației Smiles, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Tot joi, 5 octombrie, polițiștii de prevenire și poliţiştii aparținând Biroului de Proximitate de la Poliția Oradea s-au întâlnit cu reprezentantele sexului frumos de la două firme orădene care au un număr mare de angajate femei. Împreună au discutat aspecte legate de dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie, dar şi despre modalităţile de prevenire a acestui gen de infracţiune.

FOTO: IJP Bihor

FOTO: IJP Bihor

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Încă o victorie pentru „leii roșii”
  CSM CSU Oradea a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 77-67.

  România

  Vaccinare fără programare: De vineri, oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca
  Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 o poate face începând de vineri, fără programare. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victor Micula, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni
  Omul de afaceri este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 12

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prințul Philip va fi înmormântat într-un sicriu din lână
  Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. 2

  BIHON Sport local

  Liga 4 Bihor nu se reia! „Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc și-a dorit”
  2

  România

  PSD îi cere președintelui Iohannis să intervină în criza politică: „Să iasă din letargie și să intervină public"
  Președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din ”Guvernul Său”, transmit, joi, social-democrații. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.