bihon.ro Web analytics

SMURD Bihor va primi şapte noi maşini de intervenţie

Reactualizat la:

SMURD Bihor va primi şapte noi maşini de intervenţie

Reactualizat la:
În cel mai scurt timp, tot parcul de maşini de transport personal şi multiple victime ale SMURD va fi nou la nivelul judeţului Bihor.
Scris de Crina Dobocan - În cel mai scurt timp, tot parcul de maşini de transport personal şi multiple victime ale SMURD va fi nou la nivelul judeţului Bihor.

Oradea. Mâine, 28 noiembrie, dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD, împreună cu Sorin Caba, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana”, vor recepţiona şapte maşini noi.

„La sfârşitul anului trecut am primit trei maşini noi pentru prim-ajutor calificat, deci trei ambulanţe de tip B. Anul acesta am primi cele două TIM-uri (Terapie Intensivă Mobilă – n.r.), iar mâine mergem să recepţionăm cele şapte ambulanţe”, a informat Sorin Caba.

Astfel, în curând parcul ISU-SMURD va fi nou în judeţul nostru. În total, vor exista 10 echipaje de prim-ajutor, plus TIM, cu rezervă.

„Vom dispune de 10 echipaje de prim-ajutor şi Terapie Intensivă Mobilă. O ambulanţă şi o maşină de medic”, a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Maşinile deţinute de ISU-SMURD Bihor vor rămâne în parcul din Oradea. Unele dintre acestea vor fi reparate şi vor constitui o rezervă, iar cele care vor impune cheltuieli mari de mentenanţă şi reparaţii vor fi casate.

Maşinile deţinute până în prezent de SMURD Bihor sunt vechi de cinci, opt sau zece ani.

„Cea mai veche ambulanţă este cea achiziţionată de Consiliul Judeţean Bihor în 2008 – Ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă. Are câteva sute de mii de kilometri parcurşi, dar încă funcţionează”, a precizat dr. Hadrian Borcea.

„Noi ne vom strădui să păstrăm cât mai multe din cele vechi în stare de operativitate, ca să ne asigurăm rezervele. Dar nu vom investi în cele care necesită un consum foarte mare de bani pentru că nu se mai justifică”, a mai adăugat Caba.

Potrivit dr. Borcea, o parte dintre maşinile vechi vor intra într-o rezervă naţională. Concret, se va crea, la nivel naţional, în trei sau patru puncte, o rezervă naţională, atâti pentru serviciile de Ambulanţă, cât şi pentru SMURD, iar ele vor fi direcţionate spre un judeţ sau altul, în funcţie de nevoi.

„În cazul în care pică mai multe maşini într-o anumită zonă, temporar, vor putea fi folosite cele vechi recondiţionate”, a explicat Caba.

Ambulanţele sunt achiziţionate printr-un proiect cu fonduri europene al Departamentului de Situaţii de Urgenţă şi GSU, derulat la nivel naţional. Fiecare judeţ primeşte un număr de Ambulanţe, variabil în funcţie de mărime şi numărul de echipaje.

Se doreşte înlocuirea întregului parc la nivel naţional, iar ISU – SMURD Bihor reuşeşte, cu acest prilej, să-şi reînnoiască întregul parc.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe loturi de înghețată retrase din cauza oxidului de etilenă
  Supermarketurile din România retrag mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clienţii unor bănci, vizaţi de hackeri
  Mai mulţi clienţi ai unor bănci din România au fost vizaţi de „mostre” de atacuri de tip phishing, prin care hackerii au utilizat identitatea vizuală a acestor instituţii, atrage atenţia Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un tânăr de 17 ani a condus un moped neînmatriculat și a accidentat un copil de 7 ani
  Accidentul a avut loc luni, 2 august, în localitatea bihoreană Șoimi. 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  România

  Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară. Vezi care sunt sancțiunile
  Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară, a spus, luni, șeful DSU, dr. Raed Arafat, care a dat exemplul a 30 de pasageri ai unui zbor sosit în România din Anglia, care ar fi trecut în același timp prin boală. El speră că valul 4 al pandemiei va fi ultimul. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită la Cordău
  Muncitorii care efectuează lucrări pentru rețeaua de canalizare au alertat pompierii bihoreni în cursul serii de luni, 2 august, după ce au descoperit o bombă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la podul din Bulz, aproape gata
  Lucrările la podul peste Crișul Repede din localitatea Bulz au fost începute în 11 ianuarie 2021 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.