bihon.ro Web analytics

Solicită urgentarea lucrărilor de cadastrare

De Călin Corpaș

Solicită urgentarea lucrărilor de cadastrare

Dumitru Țiplea
Reactualizat la:
Printr-o circulară, prefectul Dumitru Țiplea solicită celor 32 de primari implicați să urgenteze finalizarea lucrărilor de cadastrare, oferind firmelor care le realizează toate datele și informațiile necesare, precum și să verifice graficul de realizare a activităților, astfel încât să se asigure că firmele prestatoare se încadrează în termen.
Scris de Călin Corpaș - Printr-o circulară, prefectul Dumitru Țiplea solicită celor 32 de primari implicați să urgenteze finalizarea lucrărilor de cadastrare, oferind firmelor care le realizează toate datele și informațiile necesare, precum și să verifice graficul de realizare a activităților, astfel încât să se asigure că firmele prestatoare se încadrează în termen.

În informarea semnată de prefect și de șeful OCPI, Călin Ivan-Leț, se precizează că primarul este responsabil de realizarea mai multor etape și operațiuni în cadrul procesului de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de sector cadastral.

„Din experiența avută de către OCPI Bihor, diferența dintre UAT-urile în care s-a reușit finalizarea lucrărilor și UAT-urile unde încă nici nu s-au semnat contracte de finanțare sau nu s-au finalizat lucrările nici măcar pentru un sector cadastral, constă în gradul de implicare al primarilor, prin compartimentele de resort. Este imperios necesar ca, pentru închiderea situațiilor cadastrale la nivelul întregului județ, aleșii locali să se implice cu responsabilitate în acest proces”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Care sunt primăriile

Lucrările de înregistrare sistematică a clădirilor și terenurilor la nivel de sector cadastral sunt finanțate sau cofinanțate de către ANCPI (Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară) sau din sursele proprii ale unității administrativ-teritoriale. Iată primăriile implicate în județul Bihor: Cărpinet, Ciumeghiu, Derna, Spinuș, Avram Iancu, Criștioru de Jos, Girișu de Criș, Olcea, Popești, Sâmbăta, Tarcea, Căbești, Câmpani, Cefa, Copăcel, Curățele, Holod, Ineu, Lazuri de Beiuș, Nojorid, Pietroasa, Remetea, Roșiori, Sălacea, Salonta, Sânnicolau Român, Cociuba Mare, Țețchea, Boianu Mare, Chișlaz, Tăuteu și Balc. JB – C.C.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Chelneru says:

  Trebe taxe chelneru washboy?

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.