bihon.ro Web analytics

Soluție pentru Piața Independenței, factorul instagramabil se lasă așteptat

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Soluție pentru Piața Independenței, factorul instagramabil se lasă așteptat

Reactualizat la:
Propunerea arhitectului bucureștean Dragoș Ștefan Dragnea a fost aleasă câștigătoare în cadrul concursului de amenajare a platoului de deasupra parcării de pe Independenței
Scris de Cristina Ghilea - Propunerea arhitectului bucureștean Dragoș Ștefan Dragnea a fost aleasă câștigătoare în cadrul concursului de amenajare a platoului de deasupra parcării de pe Independenței

Propunerea arhitectului bucureștean Dragoș Ștefan Dragnea a fost aleasă câștigătoare în cadrul concursului de amenajare a platoului de deasupra parcării de pe Independenței. Anunțul l-au făcut viceprimarul Mircea Mălan și arhitectul șef Radu Fortiș, în conferință de presă, asistați online și de alți membri ai juriului – Popo Danes, Marian Moiceanu – rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, Paola Rizzi – președinta juriului și Lorenzo Cotti. Juriul a decis ca, în afara celor trei premii, să acorde și trei mențiuni.

Ce conține soluția

Viceprimarul Mălan spune că proiectul a fost ales câștigător pentru eleganța și simplitatea sa dar și pentru că permite utilizări multiple ale spațiului.

La o primă privire pe planșele proiectului câștigător sar în ochi vaste suprafețe pietruite, plane, din care se ridică „țepe” metalice – stâlpi de înălțimi ajungând mai sus de geamurile sinagogii, care ar urma să susțină, de fapt, viitoarele funcțiuni ale spațiului.

Mălan spune că amenajarea conține un pavilion central care înglobează accesul în parcare, un pavilion al comunității care poate servi pentru expoziții, cursuri, spectacole sau întâlniri oficiale etc.
Spre Piața Unirii este propus un pavilion verde, cu arbori, în care tronează statuia lui Mihai Eminescu.

Spre Criș e propusă o amenajare în trepte care, de asemenea, ar putea servi ca tarabe, bănci etc.
„Proiectul nu este deloc agresiv, lasă spatiu de expresie pentru vecinătăți”, consideră vicele că a fost un atuu al soluției câștigătoare. – asta a contat foarte mult.

Cum s-a jurizat

28 de arhitecți au cerut lămuriri în faza inițială dar în concurs au fost înscrise 15 lucrări.
Independent, fiecare membru al juriului a dat opt note pentru fiecare lucrare. S-au cumulat punctajele și a rezultat un clasament. Primele trei locuri rezultate după această procedură de departajare au intrat în etapa finală de jurizare care a aribuit locul I soluției propuse de Dragoș Ștefan Dragnea prin biroul său individual de arhitectură. Costul estimat al amenajării este de peste 6 milioane lei plus TVA, „o valoare rezonabilă, lucrarea se va putea face fără probleme”, consideră viceprimarul.

Locul II a revenit Sinestezia Conceptual Studios SRL din Timișoara iar locul III, Atelier Schmidt – coordonator Mihai Schmidt din Cluj.
Arhitectul șef Radu Fortiș spune că proiectul câștigător a fost ales „pentru versatilitate” și „pentru că este o schemă matrice care se poate adapta spațiului”.

„Desfășurarea concursului toate turbulențele și contestațiile, a fost, după opinia mea, fără cusur. Am secretizat și am avut o transparență totală față de concurenți și juriu. Notele finale au fost cunoscute ieri la ora 9. Dna Rizzi a coordonat toată activitatea juriului cu mare profesionalism”, consideră șeful Instituției Arhitectului Șef.

El a mai insistat că și în afara lucrărilor câștigătoare „au fost idei interesante, chiar dacă unele au iesit din sfera temei”, „e bine să ținem cont de ele în viitoarele concursuri pe care le vom mai face, sper”.

Identitatea spațiului

Conform organizatorilor, concursul a avut ca scop principal „găsirea unei identităț a spațiului”, „criteriul principal a fost creativitatea și apoi sustenabilitatea”.

Președinta juriului, Paola Rizzi a transmis că „a fost un concurs interesant, privitor la acest punct strategic al orașului” dar că, după dezbateri, „a fost până la urmă o unanimitate în privința faptului că proiectul (câștigător) va servi în totalitate scopurilor orașului”.

„Juriul a apreciat soluția ca elegantă, modernă și flexibilă. Important este, în opinia noastră, că dă identitate și oferă flexibilitate în utilizare acestei parți de oraș”, este concluzia sa.
Despre celelalte două proiecte câștigătoare ale locurilor II și III, specialistul italian a spus că „au fost ambele interesante, aduc idei inovative”.
Inovativul arhitect indonezian Popo Danesh a observat cu satisfacție „că majoritatea câștigătorilor din acest concurs vin din tânăra generație”.

Nu rivalizează cu mediul

Invitată să argumenteze alegerea juriului, specialista italiancă a precizat că propunerea câștigătoare „rezolvă toate problemele puse de amplasament”. „Transparența amenajării permite vizibilitatea” spre clădirile monument din jur – Palatul Vulturul Negru și Sinagoga Sion. În opinia sa, „intrarea în parcare se pierde prin acest proiect”. Arhitecții au avut de integrat în lucrările lor inesteticele structuri de beton supraterane, apărute, totuși, pe amplasament foarte recent – un neajuns estetic flagrant pentru centrul istoric al urbei, pe care municipalitatea încă nu și l-a asumat ca responsabilitate.

În plus, soluția bucureșteanului permite utilizarea practică a malului Crișului, cu frontul de verdeață paralel cu apa. Conectarea spre Piața Unirii se face printr-un front cu arbori, în care se păstrează statuia lui Mihai Eminescu.

53 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. oare says:

  oare cum se vor vedea cladirile de sub acea prelata?!

  Mi se pare mie sau primaria asta decide la fiecare proiect alte conditii si ne spune cate un adevat pt fiecare cladire, care clar se contrazice cu adevarul ce lau sustinut la alt proiect, in cazul asta vecin?

 2. Musti says:

  Pai e chiar coerent proiectul. Langa cavoul pe post de statie de tranvai, peste drum de spanzuratorile cu rol de stalpi de iluminat, merge de minune o padure de tepe…

  • Musti says:

   Erata: tramvai. Eroare de tastare…

  • kitchusmaximus says:

   hahaha eram sigur ca o sa aleaga o slutenie, gasca asta are u talent special pentru asta. Macar cei care vor veni dupa (tot se va intampla la un moment dat) vor avea motiv sa refaca totul din temelii (inclusiv piata Unirii) si nu va ramane in timp nici o urma din “marile realizari/ctitorii”.
   Super!

 3. seb78 says:

  sper ca este o gluma… chiar speram la ceva iesit din comun atunci cind s-a anuntat ca va fi un concurs de solutii ( parca international ). solutia tepelor intr-adevar este una iesita din comun dar in nici un caz intr-un sens bun! dupa parerea mea este o teapa adusa arhitecturii frumoase a orasului nostru

 4. Robert says:

  Nah ni s-a spus prea mult, de prea multe ori ca suntem cel mai frumos oraș. Vom fi nu cel mai urat dar sigur cel mai straniu. E chiar horror frate! Ăștia sunt cu capul? Un pic de ceata și te vezi într-un film de Hitchcock! La cata lumina e prin centru noaptea după noul iluminat pe bune ca e ceva incredibil.Cu siguranță acest proiect a avut un singur punct forte, prețul, condiție vitala pt Bolojan. Piața Rogerius e cu ledurile picate de 2 ani, iluminatul arhitectural din centru niciodată încă nu l-am văzut funcționând în integralitate mereu doar pe câte o clădire. Va dați seama ce va fi aici peste doi ani când prelatele alea vor fi pline de jeg cu iluminat doar cu linguriță ca nu cumva sa orbeasca orădenii noaptea (apropo aveți și un desen despre cum va arata noaptea ca avem deja o piață în care bine ca nu sunt gropi ca altfel ți-ai rupe picioarele la cât de întuneric e) Ne tot iau cu vrăjelile astea cu să fie neutru sa nu distragă atenția de la clădiri, surpriza mai țipător decât tâmpenia aia cu stâlpii nici nu-ți poți imagina.Ce sa mai zici? Scuze fata de arhitect da asta tare nu-i fain. Eu niciodată nu mi-aș face poza cu asta.

 5. 2centi says:

  sincer tre sa fii retardat ca sa alegi proiectul asta.. just my two cents

 6. seb78 says:

  sper ca este o gluma… chiar speram la ceva iesit din comun atunci cind s-a anuntat ca va fi un concurs de solutii ( parca international ). solutia tepelor intr-adevar este una iesita din comun dar in nici un caz intr-un sens bun! dupa parerea mea este o teapa adusa arhitecturii frumoase a orasului nostru!

  • vasi says:

   Eu am spus la inceput ca va fi un fiasco total. Si toata lumea m-a injurat. Sper sa realizati acum in ceasul al 12-lea ce nebun sta pe scaunul primariei.

 7. Jiji says:

  arata ca dracu, nu are nimic in comun cu arhitectura cladirilor din imediata apropiere al centrului vechi .

 8. scortosul says:

  Trebuie anulat concursul de prosteli urbanistice! Trebuie oprita mizeria! Arata ca si cortul de campanie a unui sultan turcit! Unde o fi Tepes sa-i traga o tapa birtinezului si la fiecare membru din comisia care si-a dat acordul! Institutia “arhitectul sef al municipiului” trebuie desfiintata si recladita ca o organizatie independenta de pmo si primasul turcit, cu oameni competent, de profesie si recunoscuti ca profesionisti, nu suflatori in trompeta bolovanului!

 9. Norbert says:

  Propun denumirea platoului : Piata Vlad Tepes

 10. Vasi says:

  In urma cand am spus ca va fi un proiect de tot rahatul, un fiasco majoritatea au sarit ca sunt postac psdist. Chiar nu realizati sa simtul estetic a lui Bolojan ae rezuma la doi neuroni orbiti de zgarcenie. Omul asta deja a inebunit e ca Hitler la inceput parea ca face ceva bine apoi a distrus totul. Padure de tepe!!!!!@@@

 11. Gabriel says:

  Cretinozaurul asta din Birtin spunea inainte ca asta va fi simbolul orasului. Ce mama dracului e asta, voi sunteti ologofreni cei care au aprobat asta. Pardon nimeni nu aproba nimic fara aprobarea birtinezului. Jur ca omul adta e nebun, nu mai are ce cauta in functie. Doamne fereste ce va face dupa alegeri. Asta distruge complet orasul. Asta trebuie oprit cumva.

  • unu says:

   Bai paizane… ce treaba are primarul aici?! Atat de ars sa fii la creier sa nu intelegi ca a fost un concurs international, cu juriu international si ca primarul n-a avut nici un cuvant de spus in desemnarea castigatorului?!

   • gabriel says:

    NUUU? Dar cei care au jurizat nu sunt slugile primarului, aia de cine asculta, cine le da ordine. Da primarul nu a jurizat direct ci prin interpusi. Paizane, nu suntem prosti, stim cum functioneaza primaria, asa cum functiona PSD-ul pe vremea lui Dragnea, el nu facea nimic nu stia nimic…!!!!

    • Unu says:

     Bai Gabrielnumedeprost, bai creier prajit… din juriu au facut parte doi de la primaria oradeana, restul erau specialisti romani si straini, presedinta a fost o italianca. Si da, esti prost gramada, nu te mai fofila, prost si rauvoitor.

 12. teparulBolo says:

  inca o mizerie marca Bolovan, niste tepe acoperite de o prelata jegoasa, nenorocitul asta ne face praf orasul cu bani de la UE…

 13. drop says:

  mai faine-s locurile 4, 5, 3, 2

  • vasi says:

   Pai parca nu stii care proiect a castigat, cel mai versatil, adica cel mai ieftin. Bolovanul s-a uitat doar la pret, singurul lui criteriu, normal ca celelelte sunt mai mai reusite, el a ales cel mai de cacat proiect

 14. Robert says:

  E bine totuși ca a publicat acest desen înainte de alegeri. Acum chiar are șanse sa piardă majoritatea confortabila din consiliul local. Aseară am arătat acest proiect câtorva persoane care nu prea sta ei pe net dar votează, toți au fost oripilați de tâmpenia asta. Opoziția nici nu trebuie sa facă nimic doar sa umple panourile publicitare cu acest proiect, va garantez ca omul se va duce fix în cap la intenție de vot. De câștigat alegeri va câștiga dar nu e tot una cu cât iar aceasta prostie îl va afecta din plin și vor urma 4 ani de negocieri în consiliul local dar poate e și bine ca vad ca chiar deci chiar o ia razna.Nu știu cum s-ar putea bloca acest proiect ca omul vad ca nu tine cont de nimeni consultările populare fiind doar de forma dar ar trebui făcut ceva ca asta e deja chiar strigător la cer. Pana acum au fost multe proiecte discutabile cu mulți critici alții pro dar de data asta cred ca ne-a lăsat masca pe toți.

  • vasi says:

   singura solutie de sabotare a lui Bolo e sa votam alt partid, sa nu mai aiba majoritate in consiliu, sa poata sa aiba o opozitie, ca altfel asta a luat-o demult pe aratura, deja e in lumea lui paralela, a betoanelor si a uratului desavarsit. Dar palmierii din stradul Iosia ce se vor usca toti dupa prima iarna si va ramane tot stradul fara nici un copac, alt obiectiv distrus.

  • drop says:

   bine Robert. sa piarda alegerile. si apoi ce? inca 100 de ani de stagnare, regres, depopulare, vant pustiu prin oras? nici nu m-as mira sa vrei asta pt oradea. proiectul pare mediocru. dar daca era prezentat mai profesionist poate dadea bine.

   • Robert says:

    Greșit drop. Nu eu vreau sa piardă Bolojan, el se chinuie din răsputeri sa piardă altfel nu-mi explic cum poți ieși cu tâmpenia asta cu nici doua luni înainte de alegeri și crede-mă oamenii din Oradea sunt sensibili dacă vine vorba de centrul istoric nu întâmplător mulți chiar au plâns când s-a aprins palatul episcopal spre exemplu.Cu asta își da cu stângul în dreptul și nu înțeleg cum nu vede asta.

    • drop says:

     nu el alege proiectul. gandeste-te ca nu el proiecteraza si nu el alege proiectul. in primul rand, daca e cum zici tu, proiectantul e vinovat. bolo n-are treaba cu estetica. el ii primar in plm. fiecare cu a lui.

     • Robert says:

      Țin să-ți amintesc ca tot concursul asta de proiecte a fost organizat într-un mod original de către Primăria Oradea fără Ordinul Arhitecților din România asa cum era normal Ordinul Arhitecților a și dat un comunicat în acest sens ca ei nu-și asuma sub nicio forma acest concurs și implicit rezultatul.Ok înțeleg ca ei Ordinul Arhitecților din Ro cereau o căruță de bani pt organizare vreo 25 de mii de euro dar totuși dc asta e mersul lucrurilor atunci asta e. Bolojan a ales sa facă el cum vrea el cu nu știu ce juriu și asa mai departe. Dc ieșea ceva bun era erou asa sa își asume și eșecul ca el l-a gestionat și sincer eu nu am nicio încredere in jurizarea asta.S-a dorit ceva ieftin și culmea proiectul cel mai ieftin a și castigat, ce interesant! Asta a fost o mascarada. Eu oricum eram un pic nemulțumit de Bolo pt discuțiile legate de stadion și viitoarea baza sportiva unde Oradea se pregătește sa investească în total cu noua polivalenta vreo 80 de mil euro fără sa rămână cu ceva.Va avea o polivalenta mica, un stadion mic, o pista de atletism de tot rasul și niște mărunțișuri de alte lucruri deci practic nu va fi un salt pt oraș, vor fi utile pt orădeni dar doar atât. Ca și comparație polivalenta din Cluj și Cluj Arena împreună au costat vreo 60 de mil și pot fi organizate pe ele orice tip de competiție națională și internațională ceea ce s-a și făcut. Cu 60 de mil Cluj a ajuns un pol al distracției și sportului în Ro noi cu 80 practic tot nimic nu vom avea ca în ciuda a ce spune primarul sunt mici. Ți-am dat acest exemplu ca nu e tot una cum Investești iar ceea ce se vrea în centru nu doar ca nu aduce un plus ce chiar strica și costa vreo 2 mil de euro.Deci da primarul nu da cu târnăcopul și nici nu proiectează dar asa cum se mândrește cu lucrurile reușite are o vina și când ceva iese prost altfel am putea pune o maimuță de primar dc tot nu are nicio treaba cu nimica.

   • ovi says:

    Drop, un oras nu trebuie sa se dezvolte fortat ca sa fie “valabil”. Poate sa ramana la 150-200 de mii de locuitori si totusi sa fie foarte confortabil pentru….locuitori! Nu stiu ce naiba vrea bolojan sa demonstreze dar cu siguranta confortul celor care l-au ales nu e prioritar pentru el. Ori tocmai aici e chestie sensibila: Primarul lucreaza in slujba cetatenilor ( votanti ), nu in slujba palmaresului personale in metri cubi de beton turnat. Bolo a luat-o ireversibil pe aratura. Mai bine sa vina altul care macar sa mentina un climat sanatos in acest oras. Sa fie trafic normal, sa dezvolte antreprenoriatul (deci implicit noi slujbe)…etc. Ne-am cam saturat de ritmul ceausist in care Bolojan vrea sa dezvolte orasul. Pur si simplu e destul. Cine vrea asa ceva sa mearga in Cluj, Bucuresti…etc. Noi vrem Oradea noastra, cea in care iti era drag sa locuiesti. Nu-s impotriva progresului, sa nu fiu inteles gresit, doar ca trebuie facut cu bun simt.
    p.s: l-am votat de fiecare data pana acum dar pur si simplu nici pe mine nici pe altii nu ne mai reprezinta ca primar. Cam asta-i ideea.

    • vasi says:

     pai bolo vrea sa traga in jos orasul, stadion mic, strazi ingustate, el gandeste totul la scara mica, cum spunea cineva mai sus clujul cu bani mai putini a facut niste baze sportive ce devin un pol de atractie,bolo se saboteaza singur, sa fie cat mai mici sa nu cheltuie bani cu curentul, excat cum a inchis budele din oras, ca cheltuie bani. Deci primarul asta a devenit un idiot de nerecunoscut. Oradea nu trebuie sa scada in populatie trebuie sa creasca, sa creasca sanatos cum creste clujul, altfel ne trezim peste 30 de ani ca devenim un fel de Stei parasit. Asta nu e dezvoltare ce face idiotul asta, demolari de case pt biciclete, dezvoltare se face in exterior prin cartiere noi, bulevarde noi, nu exproprieri fara rost si proiecte de genul asta, idiotul asta stie sa vina saptamanal cu plansa sa stea aplecat de zici ca el e cel mai inteligent om de pe planeta. Citeste asta bolovane sa vezi ce ai ajuns, doamne da sa pierzi primaria cretinule.

    • drop says:

     ovi, inteleg, ai si tu dreptate

 15. gabriel says:

  Mai bine sa vina Mang la primarie, jur ca e mai bine sa nu se faca nimic decat sa se distruga tot orasul, prefer sa nu se mai faca nimic decat ce se face in oras de vreo 2 ani incoace. La-m apreciat ce a facut pt oras Bolovanu, dar deja asta nu mai are legatura cu dezvoltarea orasului , asta e distrugerea completa a identitatii, distrugerea completa a tot ce a reprezentat ceva pt oras. Deja face proiecte fara rost, fara nici o legatura cu dezvoltarea, doar sa curga banii pt lingaii lui. Plus lucrari execrabile calitativ. Astept sa iasa Bolo in fata sa ne spuna ca toti oradenii suntem niste prosti handicapati, ca nu intelegem nimic din geniul lui.

 16. lili says:

  Tepe simbolice de la Bolojean. Unde ii sunt admiratorii?

 17. Voxx says:

  Ce dracu va fi acolo piata de legume?

 18. paratrăsnet says:

  Paratrăsnet… Vor fii de folos… Data trecută nu a funcționat ori cum la clădirea primăriei și au fost nimeriți de un trăsnet…cu lucrarea asta de de nivel internațional nu vor mai fii trăsniți…

 19. mangusta says:

  Vai și amar! Biata Oradie!

  • drop says:

   hai ca nu-i nici atat de rau. si cand era o biata parcare deasupra era ok. orice proiect iese arata bine, ca doar nu l-a proiectat vreun comentator de pe biohn.

 20. Termovara says:

  Soluţii blânde cã vine termoiarna.

 21. Laura says:

  dupa parerea mea , ar fi frumos ca orasul asta sa aibe ridicat un mol si in mijlocul orasului…. deci sar putea face cumva sa se ridice inca 3 nivele , ca locuri pentru parcare avem , va dati seama ce ar fi acolo atunci , cati bani ar intra la bugetul local , si cred ca si cetateni si cei din primarie ar fi multumiti .

  • byeoradea says:

   un cetatean doi cetateni….
   Cand accentuezi, e cetatenii. Nu fa economie la “i”-uri. Sunt gratis. Iar mol cred ca e la rugby. Si la chimie.
   Sunt excelente tepele, arata ce gusturi si pricepere arhitecturala au cei din pmo, in frunte cu carmaciul.
   Ma bucur enorm ca a iesit proiectul asta. Era pacat sa fie altceva, nu se armoniza cu celelalte minunatii (spanzuratorile, gresia de baie din vulturul negru, dalele sparte, gazonul sec, iluminatul invizibil noaptea etc.)
   La cat mai multe!

 22. vvv says:

  Ce mizerie de proiect.
  Oricare din primele 5 proiecte ar fi fost mai potrivit.

  Cum sa apreciezi o piata cu tarabe in stilul celor desfiintate si modernizate tot de PMO?
  Alea sunt plante in ghiveci langa oamenii ce stau pe banci?? vanzatori ambulanti de patrunjel sau ce e asta ?

  panza de paianjeni intre stalpi ? era decorat pt Halloween?

  Chiar daca Primarul Municipiului Oradea nu a fost cel care a jurizat acest concurs, el este seful excecutivului local si in consecinta va reprezenta si isi va asuma, in mod obligatoriu, orice decizie luata de Institutia condusa de el. Nu se poate ascunde in spatele unui juriu. Ar putea si ar trebui sa faca abstractie de rezultat si sa reorganizeze un concurs.

 23. vvv says:

  Proiectul ales de Bihon ca poza de profil pentru articolul acesta ar fi fost mai potrivit.

 24. nero says:

  Ce parc,dom’le?sa se respecte traditia cheliosului:dale de porfir si piatra cubica😄😄😄

 25. nero says:

  Vor pune si cartofi in tepe,ca in Bucuresti?

 26. Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.