bihon.ro Web analytics

Sprijin financiar pentru tinerii din medii defavorizate

De Crina Dobocan

Sprijin financiar pentru tinerii din medii defavorizate

„Permis pentru viitor” este programul lansat de MOL România și Fundația pentru Comunitate prin care tinerii din medii defavorizate pot obține finanțarea școlii de șoferi.
Scris de Crina Dobocan - „Permis pentru viitor” este programul lansat de MOL România și Fundația pentru Comunitate prin care tinerii din medii defavorizate pot obține finanțarea școlii de șoferi.

MOL România și Fundația pentru Comunitate a lansat a VII-a ediție a programului „Permis pentru viitor”. Prin intermediul acestuia, tinerii din medii defavorizate primesc sprijin financiar pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Astfel, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, pot să-și depună cereri de finanțare până în 21 ianuarie 2021.

„Pentru mulți dintre tinerii din medii defavorizate permisul este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. De pildă, unii dintre beneficiarii ediției trecute a programului nostru lucrează acum la firme de curierat, alții pe TIR. Avem un tânăr care ziua lucrează la un atelier de proiectare, iar noaptea transportă marfă cu un TIR”, a exemplificat Imre Andras, directorul Fundației pentru Comunitate.

Finanțarea școlii de șoferi se oferă prin programul „Permis pentru viitor”, organizat pe bază de concurs de proiecte de către Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România.

„Accesul pe piața muncii poate fi un proces anevoios pentru tinerii lipsiți de posibilități materiale, însă prin intermediul programului «Permis pentru viitor» aceștia pot obține banii necesari pentru a-și asigura o calificare de bază, care să îi ajute să facă primii pași într-o viitoare carieră. Așa cum am spus în repetate ocazii, MOL România este un partener dedicat al comunității și vom rămâne prezenți acolo unde este nevoie de noi”, a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL România.

Experiențe proprii

Lansarea programului s-a realizat online, iar printre invitați s-au numărat șapte dintre beneficiarii programului, tineri care au obținut sprijin financiar la edițiile anterioare. Aceștia și-au împărtășit experiența și au răspuns întrebărilor referitoare la condițiile de acces în program, impactul acestui sprijin și criteriile de eligibilitate.

„Am reușit să trec cu succes proba practică abia la a doua încercare. După o primă încercare nereușită, m-am mobilizat și am învățat mai bine având sprijinul instructorului. Recomand cu încredere acest program tuturor tinerilor care au resurse financiare limitate, asemenea mie”, a declarat Alexandra Nyiri, unul dintre beneficiarii ediției din 2020.

De la începutul acestui program, 116 tineri au finalizat cu succes cursurile: 96 au obținut permis de categoria B, 17 categoria C și un atestat, o tânără are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a luat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), și un tânăr are permis pentru tractoare agricole. Alți 33 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

„Experiența celor șase ediții anterioare ale programului Permis pentru viitor ne arată importanța mentorilor care ajută tinerii pe parcursul studiilor la școala de șoferi. De asemenea, am constatat că cei care depun proiecte cu susținerea unor ONG-uri, în mare parte reușesc să finalizeze cu succes studiile și examenele. În jurizarea proiectelor, o adeverință din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deține permis de conducere, constituie un real avantaj. Pe parcursul celor două luni de înscriere care se desfășoară atât online, cât și prin poștă, în funcție de opțiunea solicitanților, oferim consiliere permanentă pentru toți cei interesați”, a precizat András Imre.

Formularul de înscriere și alte detalii legate de program se găsesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Descoperă gama Toyota! Te așteptăm la noul dealer TOYOTA ORADEA

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Capra cu trei iezi” vine în weekend, la ERA Park Oradea
  ERA Park Oradea continuă și în acest an tradiția pieselor de teatru pentru copii. Duminică, 23 ianuarie, de la ora 11, cei mici sunt invitați la spectacolul „Capra cu trei iezi”, jucat de actorii Trupei Arcadia in regia lui Daniel Vulcu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  1.000 de localnici din Suplacu de Barcău cer înființarea unui post de jandarmi
  Lista cu cele 1.000 de semnături ale localnicilor a fost înmânată ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de către parlamentarul Adrian Merka, din Grupul Minorităților Naționale. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe firme, mai mulți angajați în Bihor
  ITM Bihor a efectuat în 2021 3.597 de controale, aplicând 5.022 de sancţiuni contravenţionale, din care 467 amenzi şi 4.555 de avertismente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CJ Bihor alocă 65% din buget - 115 milioane de euro - pentru investiții în 2022
  Consiliul Județean Bihor a anunțat joi proiectul pentru buget pe anul 2022. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să cumpărați corpurile de iluminat perfecte

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.