bihon.ro Web analytics

Stadion cu peste 16.000 de locuri în Oradea

De Costel Demian și Călin Corpaș
Reactualizat la:

Stadion cu peste 16.000 de locuri în Oradea

Reactualizat la:
Amplasat în zona străzilor Blajovici și Făgărașului, peste Peța de noua polivalentă, noul stadion va avea o capacitate de aproximativ 16.100 de locuri. Totodată, va fi amenajată o parcare subterană cu 150 de locuri și un hotel cu o capacitate de 48 de camere. 
Scris de Costel Demian și Călin Corpaș - Amplasat în zona străzilor Blajovici și Făgărașului, peste Peța de noua polivalentă, noul stadion va avea o capacitate de aproximativ 16.100 de locuri. Totodată, va fi amenajată o parcare subterană cu 150 de locuri și un hotel cu o capacitate de 48 de camere. 

Noul stadion va avea un hotel cu centru spa termal. Accesul VIP va fi la subsol, iar accesul principal se va face de pe o platformă pietonală elevată. Grădina Zoo va fi relocată, iar terenul eliberat de sarcini, în condițiile în care azi firma Selina deține amprente pe teren.

Viceprimarul Florin Birta a prezentat planurile noului stadion al orașului. Prevăzută cu 16.100 de locuri, noua arenă va fi ridicată în cadrul complexului sportiv de pe malul Peței, delimitat de strada Făgărașului, strada Armatei Românei, Liceul cu Program Sportiv Bihorul și Grădina Zoologică. Aceasta va trebui relocată, pentru ca stadionul să poată fi construit.

Despre finanțarea stadionului, primarul Ilie Bolojan ne-a declarat, într-un interviu în exclusivitate, că va exista un sprijin de la Compania Națională de Investiții.
Stadionul va fi parte dintr-un Complex sportiv ce va cuprinde mai multe obiective sportive: noua sală polivalentă, baza sportivă din campusul universitar din imediata apropiere, la care se adaugă stadionul, parcul sportiv și de agrement, stadionul de atletism, dezvoltare Liceului cu Program Sportiv, un nou bazin didactic și parcul de agrement urban.

În luna iulie, Consiliul Județean transfera Municipiului Oradea 5,8 hectare de teren necesare edificării stadionului și a amenajării complexului sportiv ce presupune inclusiv modernizarea Stadionului Tineretului. Însă CJ Bihor are încă un proces pe rol cu firma Selina, proprietara amprentelor de pe acel teren, pe care ar fi trebuit construite locuințe. Înalta Curte va tranșa conflictul juridic. În funcție de sentința Curții Supreme, Primăria Oradea va ști ce are de făcut pentru ca stadionul să poată fi construit pe acel teren. Varianta exproprierii este luată în calcul, și de această dată.

Caracteristicile noului stadion

Arena este prevăzută cu o parcare la subsol, parter și două nivele. De asemenea, conectat la stadion va fi un hotel cu centru spa termal, se arată în proiectul gândit de biroul de proiectare Dico & Țigănaș, din Cluj. Acești arhitecți au mai proiectat noile stadioane din Cluj-Napoca, Craiova, Târgu-Jiu, arena Arcul de Triumf din Capitală, aflată în construcție, dar și sala polivalentă din Cluj.

„În săptămânile următoare vom primi și studiul de fezabilitate, studiu ce va fi dat spre aprobare Consiliului Local. Ne dorim ca acest Complex să ofere orădenilor accesul la evenimente sportive de calitate, precum și participarea la evenimente de tip concerte, festivaluri etc. Suntem siguri că acest Complex va juca rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului”, transmite viceprimarul Birta.

Stadionul cel nou va fi accesibil pe toate laturile sale. La subsol, arena are prevăzută o parcare, acces pentru sportivi, presă și spectatorii VIP. La nivelul solului, accesul pentru publicul larg, apoi foaierul perimetral de sub gradene și dotările necesare spectatorilor.
Intrarea principală va fi realizată de pe o platformă pietonală elevată din piața publică nou creată. La etajul 1 vor fi gradenele, dotările anexe tribunei zero, iar la etajul 2 va exista conexiunea cu hotelul, zona VIP și zona dedicată presei și crainicilor sportivi.

Acoperișul stadionului va fi opac și etanș în partea superioară, iar anvelopa arenei, translucidă în zona de contact cu publicul. Instalația de nocturnă este amplasată sub copertina arenei, pentru a evita poluarea luminoasă a zonei.
Tribuna zero va putea fi mobilată flexibil, în funcție de importanța evenimentelor găzduite în arenă. Capacitatea totală de spectatori va fi de circa 16.100 de locuri, iar hotelul va avea 48 de camere. Hotelul are prevăzute patru săli de conferințe și un parcaj dedicat, pentru 74 de autovehicule și trei autocare.

Hotel legat de stadion

În zona de Nord fi integrat un hotel cu centru de conferințe, care este conectat cu clădirea principală a stadionului.
Hotelul va avea amenajat la parter și un centru SPA cu apă termală.

Amprentele firmei Selina

În ceea ce privește terenul pe care va fi edificat noul stadion, dar și întregul complex sportiv, Consiliul Județean a cedat deja în favoarea Municipiului 5,8 hectare de teren, identificate prin patru numere cadastrale. Însă fără amprentele pentru blocurile neconstruite, cumpărate de Selina SRL de la CJ în 2006, când președinte era Alexandru Kiss. Există un proces pe rol între Consiliul Județean și Selina, privind proprietatea celor 26 de amprente destinate inițial construirii de blocuri de locuințe. Până acum, Selina a câștigat la Tribunal și la Curtea de Apel Oradea, iar astăzi este, în continuare, proprietară a amprentelor fără de care complexul sportiv și stadionul nu pot fi construite. Însă CJ a făcut recurs la Înalta Curte și urmează să primească termen de judecată. În plan local, instanțele de judecată au dat dreptate firmei Selina, considerându-se că acțiunea de denunțare a contractului de vânzare-cumpărare a terenurilor-amprentă a fost introdusă tardiv de Consiliul Județean, în 2015, după prescrierea termenelor legale.

Zona cu terenurile/numerele cadastrale transferate de la Județ la Municipiu
Foto: ANCPI

Selina SRL a introdus și o plângere prealabilă față de hotărârile luate de Consiliul Local și Consiliul Județean în luna iulie (HCL 538, HCJ 108 și 109), privind transferul parcelelor către Oradea, considerându-se lezată în planurile sale de a construi blocurile. De altfel, nici până azi, Primăria Oradea nu a dorit să introducă utilitățile la blocurile asumate de Selina, pe str. Universității și în Calea Aradului. Consilierii județeni au respins solicitarea Selina, iar procesul are termen în data de 17 septembrie, la Tribunalul Bihor.

„Am transferat terenurile fără acele amprente. După avizul juridic aferent Hotărârii, suntem ieșiți din termen cu problematica amprentelor. Va urma ca Primăria Oradea să rezolve problema amprentelor. Primăria va expropria amprentele de acolo sau va face o tranzacție, prin care îi oferă alte suprafețe de teren (dacă Județul pierde și la Înalta Curte – n.red.). Primarul (Bolojan – n.red.) a zis că e problema lor și o vor rezolva”, ne-a declarat președintele CJ, Pásztor Sándor.

Complex Sportiv Oradea

Avem caracteristicele viitorului Complex sportiv şi de agrement pe care îl vom realiza în perimetrul delimitat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program sportiv „Bihorul" și Grădina Zoologică, cu o capacitate de 16.000 de locuri.În săptămânile următoare vom primi și studiul de fezabilitate, studiu ce va fi dat spre aprobare Consiliului Local.Ne dorim ca acest Complex să ofere orădenilor accesul la evenimente sportive de calitate, precum și participarea la evenimente de tip concerte, festivaluri etc. Suntem siguri că acest Complex va juca rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

Közzétette: Florin Birta – 2020. szeptember 1., kedd

Super-complex sportiv în Oradea, cu stadioane, bazin și săli noi

60 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. dAn says:

  Oradea are peste 1 milion de locuitori! Aici tre stadion cu cel puțin 85000 de locuri! Bolojan e rău și eu sunt supi

  • Nemo says:

   Sper ca, comentariul tau este un pamflet…

  • Dacã-i templu chinezesc pe spaţiul fotbalicesc? says:

   Din cauzã de carnaval nu se mai joacã meci fotbal.Urmând exemplu chinezesc se joacã ping-pong buza zeu cu faşã întinsã la fileu. Gândiţi-vã, turiştii vin şi vor food China în delir.

 2. Stelian Chivari says:

  Adevarul e ca vorbim (scriem) degeaba…hotararea a fost luata. Vom avea in viitor un stadion de marimea celui de la Targu Jiu ,atat doar ca Tg Jiu are 85000 locuitori. Pt ce a mai fost pusa in dezbatere problema?

 3. maria says:

  DE UNDE SI PANA UNDE DISPERAREA ASTA DE A FACE ALT STADION, PE CE ARUNCAM BANII? DACA ERA MAI MARE INTELEGEAM SA POTI TINE EVENIMENTE, DAR ASTA E CHIAR FARA ROST, CUM AM SPUS BANI ARUNCATI, FOLOSIM BANII ORASULUI PT A DA TEREN PT DEZVOLTATORII IMOBILIARI.

  • YeppX says:

   Pe cel existent il numesti stadion? :))

  • deal says:

   Pai dezvoltatorii imobiliari bat la usa. Hoaverii trebuie sa faca o zona rezidentiala in locul stadionului vechi.Terenul trece la gasca ,orasul isi face un alt stadion pe banii tai si ai mei.Toata lumea va fi multumita,Oradea se dezvolta.PS: La fel se poate proceda si cu vechea polivalenta si zona.

 4. Robert says:

  Pai domnule Birta, adio, votul meu 100% nu-l mai ai. Mai rămâne sa cereți degradarea oradiei la rang de comuna.Asta arata un mod de gândire.Pe lângă faptul ca e mic și complet inutil. Pe acest stadion niciodată nu veți vedea vreo competiție sportiva mai importanta, aici în veci nu veți vedea un meci amical al naționalei și nici vreun eveniment cultural de răsunet. Este și foarte urat (o sapuniera găurit, fără nicio vlaga, pt asta ați plătit bani? sau ați plătit bonus domnului Tiganas să-și trimită în vacanta imaginația și talentul de a ieșit ce a ieșit?) Deci încă 4 mii de locuri au fost imposibile da hotel cu spa da.ce urmează? Primăria se apuca și de deschis cafenele? Penibil! Asta e marea dezvoltare. Stadion nou mai mic ca cel vechi. Ne paste depopularea deci.E supărător mai ales ca reflecta viziunea de zero barat pe care administrația din Oradea o are. Deci pt asta urmează sa plătim milioane de euro cofinanțare și alte multe milioane de euro sa mutam gradina zoo după cum se aude pe teritoriul altor administrații. Oameni buni aveți minte și nu validați asa ceva. Acest stadion chiar va costa orașul degeaba da bani și cni iar mutarea grădinii zoo și ea va fi costisitoare (si Oradea nu va mai avea nici gradina zoo) totul pt un stadion de importanta nici măcar regionala, doar locala, Cluj 30 mii, Debrecen 20 mii.Noi și polivalenta o vom avea de 5mii ca să înțelegeți cu cine am ajuns sa ne comparam Turda va avea polivalenta de peste 3mii.Debrecen și acolo 8,5 mii, Cluj 10mii. Mulți mulți bani aruncați pe nimica.

  • vasi says:

   noi gandim ca sa devenim mici, frumoasa dezvolatre are orasul, noi regresam in loc sa avansam

  • Norbert says:

   Ce importanta regionala sa aibe un stadion al unui oras? Cam invalid punct, cu tot respectul!

   • Robert says:

    Pai importanta regionala pt ca se organizează în el evenimente de interes mare. Exemplu. În timp ce la Cluj se ținea fedcup cu Halep și alte jucătoare de talie mondiala în fata a mii de spectatori veniți din toate colturile tarii și nu numai, la Oradea se organiza ceva competiție de baschet U16 care nu i-a atras nici pe locuitorii blocurilor din jur.cam asta e nivelul oradiei și nici cu noile investiții nu țintim mai sus.Cluj Arena e de imp regionala pt ca e un stadion cu calificare înaltă în care se pot tine diverse evenimente de prestigiu. Cel di Oradea nu va fi de imp regionala ca va avea o calificare mult inferioara arenei fi Cluj drept urmare și cu noul stadion evenimentele sportive importante se vor tine cel mai aproape la Cluj.Oradea va găzdui doar evenimente mici locale gen echipa locala de fotbal(dc va fi) sau poate un concert de talia Irina Rimes sa zicem da ea canta și la Salonta pe câmp dc e nevoie deci pt atât de ce sa faci stadion nou. Dp ce mulți ani Bolojan ne explica ca nu avem nevoie de stadion acuma e graba mare sa se facă unul chiar și nimuric, musai fix acolo chiar de nu e loc și musai și îngrămădite acolo de toate ca nu știu de ce. (spre exemplu de ce faci acolo bazin de înot didactic? Cei de la liceul sportiv care aleg înotul bănuiesc ca deja știu înota deci ei oricum merg la bazinul olimpic, de ce trebuie acolo îngrămădite terenuri de tenis? Iar pista de atletism e utila din nou celor din liceu ca competiții pe aia nu vei organiza. Craiova acum și-a inaugurat una certificata și pt competiții internaționale și nici nu seamănă cu ce se vrea la noi, e o alta dimensiune. Pur și simplu nu mai înțelegi ce vor oamenii ăștia cu orașul asta și de unde aceasta dorința oarba pt investiții mediocre. Las-o balta nu o fa și poate vine unul peste 4 ani și va face ceva de valoare. Spui de curse aeriene de turism și te autosabotezi continuu. Pai daca cei din Cluj își fac un Aquapark ai terminat și cu aquaparkul de la noi ca jumate din clienți sunt din Cluj.Si în rest ce sa facă aici când tu toate le faci mici și nimurici.Vom merge noi la ei(ca acum pt multe) ca la Cluj într-un weekend îl poți vedea pe Brian Adams cântând și următoarea zi națională României jucând nu știu cu Spania pt simplul fapt ca au unde. Noi nu vom avea.Da ma rog dc era dp Bolojan nu aveam nici muzeu ca zicea ca e scumpa căldură și a vrut sa o îngrămădesc și aia în ceva colt al cetății ca asa e mai rentabil (în capul dansului) Degeaba! nu au ăștia o gândire de oraș mare care țintește sus.20 de mii atât trebuia ca să fie ceva acolo cât de cât da ei nu frate deci nu! Ca și cu piața cu țepi (independentei) cât pe ce a fost sa ne trezim cu un monstru în mijlocul orașului după ce hai sa fim sinceri, nu în multe orașe puteai admira asa o groapa ce a fost acolo în plin centru vreo 5 ani la rand fără ca cineva sa fie mustrat în mod real.Mai sunt și multe alte chestiuni anormale și oamenii nu ar trebui sa accepte automat tot ce spune primarul ca s-a dovedit nu de puține ori ca da și greș.Unde mai pui ca și de data asta n-a contat nimic părerea oamenilor. Domn primar a propus și asa se va face punct.

   • Robert says:

    În trecut s-a lansat chiar ideea unei baze naționale de atletism spre exemplu având aici și stațiunea Băile Felix un loc excelent pt asa ceva. Bătrânul Mudura purta discuții cu ceva investitori privați arabi pt construirea unei baze sportive de talie mare, vreo 60 mil euro investiție pe amplasamentul actualului parc Salca. Bolojan nu a vrut sa cedeze teren pe motiv ca acolo a primit finanțare de la București pt parc. Asta era prin 2008.A venit criza poate nu se materializa da Bolojan s-a opus din start.Cu Felix aici lângă noi,avem o infrastructura hoteliera cum puține orașe au zona e foarte ofertanta pt a face ceva mai de valoare.De Boc cu metroul lui toată lumea a ras și eu dar la cum s-au schimbat lucrurile a reușit s-o bage în strategia națională de investiții și nu e o garanție nici asta ca să fie făcut dar are șanse la cum stau treburile.Noi nu avem nevoie de asa ceva desigur(de metrou) a fost doar un exemplu ca uneori dc țintești spre luna ai sanse sa ajungi măcar între stele. Noi nu țintim nicăieri cu nimic.

    • Dan says:

     Robert,Cluj e capitala neoficiala a Transilvaniei. Dacă incluzi studenții, ai un oraș cu aproape jumate de milion de locuitori. Oradea e un Pitești sau Bacău mai frumos. Atât. Aici sunt 170k de oameni. Sunt de acord cu anumite argumente pe care le-ai menționat dar nu-și are rost comparația asta acerbă cu Cluj

     • Robert says:

      Sincer nu sunt un mare admirator al lui Boc și nici al orașului Cluj Napoca (este mai mare, mai dezvoltat etc) însă inevitabil te compari cu vecinii și au fost lucruri pe care le-au făcut înaintea noastră și le-au făcut bine și ar putea fi făcute și la noi mai la dimensiunea oradiei. Din păcate nici la o comparație cu Debrecen nu ieșim mult mai bine. Sigur ne putem compara cu Satu Mare și atunci putem fi fericiți dar totuși Oradea are 220 de mii de locuitori în stagnare și o ușoară creștere pe zona metropolitana deci cu totul împreună tot spre plus ne ducem ca nr de populație și dc vrei sa atragi tineret în oraș sau măcar să-i ții pe cei al locului ai nevoie și de o haina frumoasa mai cool, la fel și pt turism.Aquaparkul a fost o investiție majora și uite ca a meritat. Mai bine sa faci ceva poate la prima vedere mai scumput dar bine decât ceva ieftin da mai nașpa. Și asta nici măcar nu-i ieftin. Ca va fi scump. Gândește-te numa cât vom da sa mutam zoo dc ăștia în urma cu doi ani au cheltuit 2 mil de euro pt piața de vechituri care e doar o platforma betonata cu câteva bodegi de secol 19 ca și condiții. Cat va costa mutațul zoo atunci? 8mil,10 mil euro? Și cât vom da noi în stadion? Probabil spre jumate adică vreo 15 mil euro și uite ești deja la 23 de mil și atunci nu e păcat sa nu faci o treaba buna care sa mulțumească oamenii ca cam toți s-au exprimat pt 20 de mii. Nu a spus nimeni 30,40,50 de mii sau alte cifre halucinante. 20 cât e cea din Debrecen cu populație egala cu Oradea atât.

     • vasi says:

      clujul nu are jum de milion oricum o iei, studenti sunt aprox 70mii, iar nu toti studentii sunt din afara , sunt si clujeni intre ei cam jumate . Clujul are 320 doar orasul, fara zona metropolitana

     • Cleo says:

      @Dani&Vasi, S-a intalnit prostu cu tutu’!

    • Cleo says:

     Da, sunt de acord cu ce spui. Consider ca zona parcului Salca ar fi fost zona optima de amplasament al unui nou stadion, de la bun inceput. Chiar imi era dor sa reconfirme cineva acest lucru, parca e un argument ce a cam trecut neobservat. Erau voci ce sustineau aceasta idee la momentul respectiv, dar dl. Bolojan a ales sa le ignore complet, la fel cum a ignorat si sportul cam in toata cariera sa de edil. Si, de observat, cum au abut grija ca parcul sa fie trasat longitudinal, ca nu cumva sa ramana in zona vreo suprafata compacta viabila pentru un complex sportiv.

 5. Jony says:

  Sub 20000 de locuri nici nu ar trebui gandit. Daca Oradea va avea odata o echipa buna ín liga 1 , atunci sí 20000 ar fi putin !!!

  • Norbert says:

   Daca si cu parca, da +20,000 de locuri,,, la ce?!? Poi pe considerentul asta, Santiago Bernabeu (ca tot il remodeleaza acuma) ar trebui facut de vreo 500,000 locuri avand in vedere ca Madridul are vreo 6.5 milioane de locuitori. Si ei sunt inapti inseamna, nu numa a nostrii…

   • vasi says:

    Noi ce suntem oras sau comuna? Astea sunt la sate , e chestie de evenimente internationale sa tii concerte, sau sa vina echipa nationala, pt asta conteaza marimea. Ce dracu noi regresam, o sa devenim comuna in curand?

   • Cleo says:

    Pai nu e chiar dupa regula de 3 simpla, duci ratiunea in derizoriu. Dar spun cat se poate de sincer ca un stadion de peste 20.000 de locuri sau aproximativ 10% din populatia orasului,nu mi se pare exagerat sau inutil pentru Oradea, si consider ca e finantabil, monetizabil si gestionabil.

 6. Traseist politic says:

  lasa ca au facut sala mai mare decât stadionul de fotbal !!! rușine celor care nu au dat cu piciorul in copilărie in fata blocului in bașica adica in minge de fotbal !!!
  Asai cand orașul e condus de piftii care habar nu au de sport !!!
  Stadionul ar trebui sa aibă 25000 de locuri cu un etaj gen fcsb etc

 7. cetatean says:

  ?? , poi cand a facut bolo un strand de 2000 de persoane pt un oras de 240 mii nu v-ati vaitat atata si la strand merge mai multa lume si mai des .

 8. ? says:

  la ce naiba mai trebuie hotel, nu sunt destule in oras?

 9. Norbert says:

  Este un pas catre ceva…ce nu stim exact, pentru ca nu avem o echipa fanion…(nimic impotrica CAO) si de aia nu inteleg aceste lamentari si critici privind capacitatea stadionului avand in vedere ca nu am avut o echipa in divizia A din 2004. Inteleg raportul oras/capacitate stadion, insa s-au dus vremurile cand lumea dadea buzna navala la stadion. Si cu o echipa in divizia A, meciurile sunt toate televizate, nivelul actual este slabut, iar daca te uiti si la alte cazuri in divizia A, in afara de Craiova unde exista o emulatie precum nicaieri si o populatei simtitor mai mare decat Oradea, cam toate stadioanele sunt maxim 3/4 ocupate; ex U Cluj, stadion 30,000 dar nicicand sold out la un meci de fotbal exceptand Untold., CFR campioni deja de te saturi de ei 21,000 dar nu il mai umplu demult, deci nu inteleg pe ce temei se tot lamenteaza lumea ca la Oradea trebuie un stadion de +20,25000.
  Concluzia mea, pas bun ca vom avea stadion, speram si la o echipa, si atunci, haideti sa demonstram ca Oradea are nevoie de un stadion mai mare prin achizitionarea de abonamente si prezenta la meci et etc!!!

 10. logos says:

  numai acum cativa ani ai cheltuit pentru gradina zoologica ,iar acum o faci praf
  inteleg daca era gresia din baia ta, si voiai sa o schimbi ,dar ceva strategie pentru cheltuirea banului public nu ai ?

  • maria says:

   Pai si cu turbogiratia a cheltuit 3 mil euro, ca apoi sa spuna ca nu e buna si trebuie tunel, acum a pus porfir langa crisul la fosta poli 2 si la anul sparge ca face tunel, si mai sunt asemenea exemple, aici se vede adevarul sifonarea banilor pe lucrari inutile ce merg in buzunarele firmelor. Vreo 3 piete au fost renovate si apoi desfiintate sau mutate. Acum bagam banii in ceva si peste 5 ani nu mai e bun, deci aici se vede ce gandire a cretinul sprancenat de viitor, zero, un tip fara viziune, la el doar ce e azi, dar tampenia de turbina pe gaz, acum mai trebuie inca una ca nu face fata, si pretul la termoficare tot creste, alta lucrare facuta cu cap. Da bolo e un tip fara vizune, nu zambeste, nu suporta oamenii orasului, exproprieri salbatice, un om rudimentar gen stalin sau hitler

   • Ion says:

    Maria draga, tu cand renovezi ceva la tine in casa, o faci pentru totdeauna? Cand ai pus gresia si faianta (ca si vecinu o pus) nu te-ai saturat de ea peste 5 ani? Iar peste alti 5 cand au aparut alea faine patratoase mai mari, nu ti-ai spart tot din nou?

   • Ionel says:

    Problema este foarte simplu nu votați PNL.si nici PSD nici UDMR daca vreti schimbare tre sa convingeti si neamurile voastre ca Bolo si Birta nu merita sa fie la putere pentru ca vor distruge Oradea in viitor!!!

 11. Megalaclica says:

  Opriţi guma pe verde. Opriţi megalaclica. Paşinici, la vot.

 12. ? says:

  Și cu ce o să umplem stadionul ăsta?

 13. Nero says:

  Si ce echipa aduna 16.000 de spectatori??era destul cu 200😄😄😄

 14. zoo simpanzei says:

  La partid nimic nu se stricã totul se relocã.

 15. Ionel says:

  Problema este foarte simplu nu votați PNL.si nici PSD nici UDMR daca vreti schimbare tre sa convingeti si neamurile voastre ca Bolo si Birta nu merita sa fie la putere pentru ca vor distruge Oradea in viitor!!!

 16. muepenele says:

  La pulivar se va face.deci selina e in proces cu primaria. Smenul asta ca vrem sa facem dar nu ne lasa altii e model patentat penele. Scarba mi e de voi si betoanele voastre!muepenele!

 17. George says:

  Stirea cea mai importanta din acest articol este relocarea Gradinii Zoologice. Se pare ca numeni nu baga de seama! Se distruge ceva bun pt………completati fiecare pe linia punctata!

 18. deal says:

  Deci incercati din nou relocarea gradinii zoologice .La prima incercare nu a iesit,incercati cu schema asta.Doi iepuri dintrodata: teren super in locul gradinii,teren valoros in locul stadionului vechi.Oradea se dezvolta.

 19. altuss says:

  E chiar mai mic decât actualul stadion ! Îmi amintesc că iniţial, în 2002, şoseaua de centură se făcuse cu 2 benzi (una pe fiecare parte). Apoi imediat au mai adăugat două. La fel, Nympaea, acum se spune că prea se aglomerează lumea. 🙂 Cei care iau decizii de construcţie pentru Oradea, au o dereglare de evaluare în ceea ce priveşte capacitatea viitoarelor construcţii.

 20. irinel says:

  numai cum vor ei bolojan in special stadion ca la Targu-Jiu, daca tot se face stadion nou trebuie facut cu mult mai mare decat cel existent care avea 19 000 de locuri, ia acum vor sa faca unul mai mic de 16000 del locuri este regretabil, din cauza ca bolojan este capos nu tine cont deloc de parerile oradenilor numai cum vrea el micul dictator , de aceea nu mai votez cu el si nici cu partidul lui.

 21. gabriel says:

  fain stadion, modelul anilor 60-70, asae mai ieftin , normal, ce stadion e in Craiova, Cluj de exemplu, mai mare placerea sa-l privesti, iar o lucrare stalinista marca bolovan, patrat simplist, asta ar merge cu arhitectura din Stei, si e destul de mare sa se tina festivalul recoltei si a fanului, petrecerile campenesti, concertele mari cu artisti de renume mondial mergem la Cluj, nationala de fotbal tot la Cluj mergem, aici ramanem cu Alex Velea in concert. Si apopo cand va vrea bunica sa mearga cu nepotul de mana la zoo, cum dracu va ajunge in padurea de pe Gh Doja in Saldabagiu? Mai se poate trage inapoi orasul cu asemnea proiecte. Apropo orice oras care e cu pretentii si s-au dezvoltat de cand e lumea din antichitate pana in prezent si-a facut unele cladiri mari, sa arate puterea orasului, chiar de nu era utila, dar iti aratai muschii si era un magnet sa atraga, o garantie a puterii, uite de ex in cluj deja au blocuri de locuit cu 26 de etaje, urmeaza altele. Au sala polivalenta mare,buna pt evenimente internationale, nu judetene si de cartier ca in Oradea. Da acest primar trage rasul in jos, si banii pt firmele de constructii de partid. Nimeni din familia mea nu te mai voteaza Bolo adica sluga lui Bolo cine e urmasul lui

  • Fritz says:

   Bolojan este cel mai bun primar din România ! Stadionul este unul modern , nu se compara cu ce este la Cluj sau Tg Jiu ! Mai pune mâna si mai studiază !

   • gabriel says:

    Cacatul asta de stadion spui ca e peste Cluj sau Craiova, tu ai tras ceva pe nas, sau inca respiri mirosul fundului lui Bolojan??? Si pun pariul ca nu va arata ca in poza, va fi complet diferit , mai oribil decat in poza. Bai desteptule stadioane ca asta e in liga 4 si 5 in Anglia incepand cu anii 50-60, atat e de modern stadionul asta asa cum e Volga cu care mergeau KGB-ul

    • Fritz says:

     Eu nu „ fumez „ in scars bloculului ca Tine ! Ai învațăt pana la urma o meserie ? Sau ești încă toată noaptea in fata jocurilor online ! Mai incet cu invinovatirile ! Între tine și bolojan sunt universe cu multe găuri negre !

 22. Fritz says:

  In occident , orașe de mărimea Oradiei au doua sau chiar trei stadioane de aceasta mărime ! Părerea mea ca locuitorii din Oradea , unii desigur , nu merita progres su bunăstare ! Ei sunt psd isti ipocriți cărora le-a plăcut mandatul Filip cu 20 de ani de dezvoltare catastrofala ! 0 străzi , 0 locuințe , zero investiții , zero fonduri europene ! PSD

  • gabriel says:

   Bai fritz, pe vremea lui Filip s-au asfaltat cam 50 de strazi, inclusiv strada pe care stau eu, s-a facut bazinul olimpic, centura orasului pe 2 benzi. Cum plm spui ca nu s-a facut nimic, astea s-au facut cu banii orasului taran prost ce esti, nu eram in UE atunci. Cu banii UE orice prost face, sa vezi cand nu mai avem bani europeni nu mai facem nimic, gunoi imputit ce esti, poate inca sugeai tatza cand era filip primar

  • vasi says:

   Da mai desteptule de fritz , si noi vom avea tot unul, mai mic, ca cel vechi va fi demolat, halal progres, de ma unul mare la unul mic

 23. Tautu says:

  Hotelul este tichia de margaritar pt chel

 24. Preda says:

  Ce urat si mic va fi noul stadion mai bine il moderniza pe cel vechi care avea 19000de locuri si putea fi marit pana la 30000, ce idei nastrujnice la bolojan sa copieze stadionul din Targu jiu de parca nu sunt alte orase mai apropiate cum ar fi Cluj de exemplu spre care ar trebui sa tindem ca model nicidecum Targu Jiu.

  • hmm says:

   nu mai e copia celui din tg jiu, e diferit. cel vechi e depasit de mult, daca vrei altul in loc ok, dar nou. 24k era mai potrivit.

 25. Pentru cã este nevoie absolutã? says:

  Statul va ajuta, a spus domnul prim ministru interimar Ludovic Orban.
  Dar de ce?
  Este aerian necesarã. Se vede frumos din avion.
  De la sol se vede urât. O inghesuialã de om bogat care nu a avut ce face. De ce?

 26. DF2 says:

  De ce NU ar trebui construit stadionul:
  – va fi un stadion-muzeu: cine il va folosi? Nu avem echipa, la marimea planificata nu va atrage alte evenimente (meciuri) de anvergura. Doar bani pt intretinerea lui
  – stadionul trebuie construit la marginea orasului, sa ai spatiu destul pt acces, parcari, etc
  – de ce sa cheltui o gramada de bani relocand gradina zoologica pe care nu de mult ai renovat-o?!
  – o mare parte din oradeni pare sa nu fie de acord cu noul stadion in formula propusa

 27. Ionut says:

  In Oradea nu avem suporteri de fotbal am avut atunci cand era Fc Bihor Oradea in liga 1 in rest mai bine ati face Sala polivalenta cu 16000 de locuri.. Stadionu il puteti face la 1000 si asa nu vine lumea la meciuri..pe cand era Fc Bihor in liga a doua daca veneau 500 la un stadion de 18.000

  • Giani says:

   Iar esti un prost care nu pricepi ca capacitatea stadionului nu trebuie facuta dupa media de prezenta, ci sa satisfaca si ocaziile cand e necesara o capacitate crescuta. Si in liga 2-a pot sa vina mai multi suporteri daca ar fi premisele mai motivante, ceva ce nu a fost prilej prin ultimii 10-15 ani. Nu crezi ca daca Oradea ar avea o echipa bine sustinuta in liga 1, la nivel de U Craiova, daca nu mai de Doamne-ajuta, si cu stadion nou, ar fi sigur o prezenta mai mare de suporteri, decat in cazul unei echipe falimentare ce se taraste prin divizia 3 si liga 4-a pe un stadion ce sta sa se darame ?!

 28. Eu voteZ says:

  Trebuie sã plãtesc la stadion nou?

  • Gian-HOTARÂT says:

   Vad ca toti postacii, papagalii si parerologii pupincuristi galbeni nu mai pot de grija costurilor unui stadion de minim 20.000 de locuri. Parca sunteti toti contabili in primaria Birtinezului, sau prostia e de-a dreptul tare contagioasa atunci cand sunteti lingai disperati! Propun ca constructia viitorului stadion sa fie finantata din surse de la bugetul central, ceea ce e realizabil, si vad ca nu avem polemici majore aici. Pentru a scapa de asa-zisele costuri de intretinere (trebuie sa-i dai zilnic de mancare etc.), care ar atenta grav la sarcina primariei sau a contribuabililor locali, propun sa nu-l mai intretinem si asfel scapam si de costuri, numa sa fie acolo, chiar si asa neintretinut, e bine asa?! Daca locatia aleasa nu permite un spatiu suficient de generos pentru un proiect decent, atunci propun sa se gaseasca alta locatie mai potrivita sau sa asteptam pana ce se gaseste. Daca actuala conducere, clan, familie ,establishment local etc., nu e capabila sa realizeze un proiect decent de stadion de 25.000 de locuri, atunci propun sa-l anuleze, si poate vom prinde candva in viitor, daca o fi cazul, o conducere mai vrednica capabila sa realizeze.

 29. Bihon CSM Oradea

  Încă o victorie pentru „leii roșii”
  CSM CSU Oradea a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 77-67.

  România

  Vaccinare fără programare: De vineri, oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca
  Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 o poate face începând de vineri, fără programare. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victor Micula, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni
  Omul de afaceri este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 12

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prințul Philip va fi înmormântat într-un sicriu din lână
  Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. 2

  BIHON Sport local

  Liga 4 Bihor nu se reia! „Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc și-a dorit”
  2

  România

  PSD îi cere președintelui Iohannis să intervină în criza politică: „Să iasă din letargie și să intervină public"
  Președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din ”Guvernul Său”, transmit, joi, social-democrații. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.