bihon.ro Web analytics

Stâna de Vale, împădurită

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Stâna de Vale, împădurită

Reactualizat la:
Ţinând cont de situaţia creată de pandemia de coronavirus lucrările de împădurire vor fi efectuate fără voluntari.
Scris de Simona Drimbău - Ţinând cont de situaţia creată de pandemia de coronavirus lucrările de împădurire vor fi efectuate fără voluntari.

Deschiderea lucrărilor de împădurire la Ocolul Silvic Sfânta Maria a avut loc zilele acestea în şantierul de împădurire din UP Boboştea, Sâniob. Peste două hectare vor fi împădurite în această zonă cu peste 10.000 de puieţi de cer şi gorun.

„Ocolul Silvic Sfânta Maria va regenera în acest an o suprafaţă de peste 40 de hectare. Din acestea 18 hectare reprezintă regenerări naturale şi 22 de hectare vor fi împădurite”, ne-a spus Ferko Jeno, reprezentantul Ocolului Silvic Sfânta Maria.

De asemenea, în plantaţiile din anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de şase hectare. În plantările prevăzute primăvara acesta se vor folosi peste 100.000 de puieţi din speciile cer, gorun, cireş, paltin de munte, molid şi brad. O parte din puieţi sunt furnizaţi de vechi colaboratori ai OS Sfânta Maria: Fundaţia Mihai Eminescu Trust Sighişoara şi Aqua Crisius Oradea.

Conform reprezentantului Ocolului Silvic Sfânta Maria, o mare provocare este refacerea arboretelor de molid distruse de furtuna din 2017. Conform normelor în vigoare zonele afectate de doborâturile cauzate de vijelia din 2017 trebuiau împădurite în doi ani. Astfel, vor trebui refăcute anul acesta şi anii următori circa 150 de hectare de păduri din zona Stâna de Vale.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea, nod rutier între „expresul” Oradea-Arad resuscitat și Autostrada Transilvania
  Intersecția dintre cele două drumuri, inițial plasată în câmp în zona Sîntion, a fost mutată în zona Ioșia, mai aproape de oraș.

  România

  Raed Arafat, amenințat cu moartea. Poliția a deschis o anchetă
  Poliţia Română s-a autosesizat şi a deschis o anchetă după ce secretarul de stat Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de către un bărbat din Alba Iulia,

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Legea Mirosurilor a intrat în vigoare
  Aceasta prevede o amendă maximă de 30.000 de lei pentru persoane fizice și 80.000 de lei pentru persoane juridice.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sportul frumuseții și al libertății absolute, la Săcădat
  Mai mulți copii și părinți din Oradea au petrecut clipe minunate la Centrul de echitație ,,Povești scrise de cai”.

  România

  Folosirea telefonului mobil poate deforma coloana
  Folosirea telefonului mobil poate deforma coloana, în cazul în care aparatul este ținut într-o poziție incorectă. Un kinetoterapeut explică exercițiul care corectează cocoşarea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesionalism şi empatie - La Capela - servicii funerare Non Stop!
  Până şi cei mai puternici dintre noi putem fi afectaţi profund de trecerea în nefiinţă a unei persoane apropiate.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.