bihon.ro Web analytics

Start la lucrarile de apa si canalizare la Santandrei

Reactualizat la:
Reactualizat la:
În doi-trei ani, Sântandreiul va avea rezolvată problema infrastructurii în comună. Este promisiunea primarului Ioan Mărcuş care începe în forţă al cincilea mandat la Primăria Sântandrei.
Scris de Veronica Bursaşiu - În doi-trei ani, Sântandreiul va avea rezolvată problema infrastructurii în comună. Este promisiunea primarului Ioan Mărcuş care începe în forţă al cincilea mandat la Primăria Sântandrei.

Joi, la sediul Primăriei Sântandrei, directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra şi reprezentanţii asociaţiei de firme care şi-au adjudecat lucrarea: SC Carter Bau, Gerpe Contrast Y Construcciones SL, Sc Simba SA Oradea şi SC Ciac SA Oradea au semnat contractul pentru lucrările de „Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în Bihor”, pentru pachetul de lucrări destinat localităţilor: Sântandrei, Palota, Girişu de Criş şi Tărian. Lucrările de la Sântandrei se realizează în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”, proiect care se derulează în perioada 2011-2014 şi este în valoare de 83.274.549 euro plus TVA. Sursele de finanţare ale proiectului sunt: Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune -76,30 %, bugetul de stat: 11,67%, Compania de Apă: 10,23% şi administraţiile judeţului Bihor şi localităţilor: Oradea, Nojorid, Biharia, Sântandrei, Girişul de Criş, Oşorhei, Tinca şi Beiuş.

Sprijinit de intelectuali

La eveniment au participat managerii firmelor constructoare, reprezentanţii firmei de consultanţă, directori din cadrul Companiei de Apă Oradea, dar şi persoanele cele mai influente din comună: Simion Luncan, preotul ortodox, Tudor Iosif Dragomir, preotul catolic, doctoriţa Moş, directorul Şcolii Sorin Ban. Oamenii cu greutate ai comunei, adevăraţi vectori de imagine, au decis să-l ajute pe primarul Mărcuş în demersul său de a comunica localnicilor importanţa lucrării pentru comunicate, beneficiile pe care proiectul le aduce, după o perioadă de disconfort provocată de execuţia proiectului. Constructorii s-au angajat să termine lucrările înainte să expire cele 24 de luni de graţie. În cuvântul său de deschidere, directorul general al CAO, Ovidiu Gavra a explicat că s-a ajuns în această fază a semnării contractului „după nenumărate refuzuri şi contestări”. Şeful CAO a spus însă că din experienţa altor lucrări este convins că firmele constructoare vor finaliza mai repede lucrarea decât prevede termenul din contract, fie doar şi fiindcă „orice lărgire de lucrări duce la creşterea costurilor”. Avem experienţă, am mai făcut astfel de lucrări şi sperăm să nu vă dezamăgim”, a spus reprezentantul Carter Bau.

„Aşteptăm de multă vreme semnarea acestui contract. Urmează multă muncă în continuare, ne grăbim să realizăm studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru străzile care nu sunt prinse în această etapă. Aceasta fiindcă între timp la Sântandrei au apărut străzi noi. Dacă reuşim să realizăm această lucrare, la Sântandrei, noi am cam finalizat lucrările de infrastructură în doi-tre ani. Va urma refacerea străzile, acolo unde va fi necesar după aceste lucrări”, a asigurat primarul Mărcuş. 

FACT BOX:

Lucrări în Sântandrei:

-staţie de pompare amplasată în Oradea

-conducte de aducţiune: 3.506 ml

-reabilitare reţea de apă: 236 ml

-extindere reţea de apă: 6.275 ml

-branşamente: 587 bucaţi

-extindere reţea de canalizare: 19.230 ml.

-staţii de pompare ape uzate menajere: 5 bucăţi

-conducte de refulare: 7.511 ml

-racorduri: 1.229 bucăţi

 

Lucrări în Palota:

 

-extindere reţea de apă potabilă: 2.755 ml

 branşamente: 204 bucaţi

 extindere reţea de canalizare menajeră: 2759 ml

 racorduri: 204 bucăţi

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 334 de șpăgi
  Anchetatorii o acuză că ar fi luat mită de la 334 de pacienți și au pus sechestru pe 2,4 milioane de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”
  Campania de informare „COVID-19 și vaccinarea. Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă vineri cu o nouă dezbatere.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 10.12.2021 - PL Sacueni + Alesd + Rural - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, estimat la aproximativ 15 milioane euro
  Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru realizarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiect de 21 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare
  Primăria Oradea a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa a III-a, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vitezoman din Arad, prins cu 161 km/h în Bihor
  În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii bihoreni au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 236.573 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.