bihon.ro Web analytics

Stăvilarul de la Tulca, inaugurat în prezenţa ministrului Mediului

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Stăvilarul de la Tulca, inaugurat în prezenţa ministrului Mediului

Reactualizat la:
Lucrarea este prima care a fost echipată cu un mecanism special pentru a elimina rapid plutitorii de pe cursul de apă.
Scris de Simona Drimbău - Lucrarea este prima care a fost echipată cu un mecanism special pentru a elimina rapid plutitorii de pe cursul de apă.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Barna Tánczos a participat vineri după amiază la inaugurarea nodului hidrotehnic Tulca, primul din cele zece lucrări hidrotehnice care vor fi prevăzute cu un mecanism special de colectare a plutitorilor de pe cursurile de apă transfrontaliere.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna vrea pedepse mai aspre pentru gestionarea deșeurilor: „România nu poate fi groapa de gunoi a Europei”

Pentru partea română, lucrările de reabilitare au prevăzut modernizarea nodului hidrotehnic Tulca, amplasat pe Canalul Colector, județul Bihor. Pentru partea maghiară, lucrările au vizat reabilitarea centrului de apărare Szanazug.

„Felicit atât echipa Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri cât și echipa omologilor noștri din cadrul Direcției de Apă Gyula din Ungaria pentru reușita proiectului transfrontalier. Prin modernizarea nodul hidrotehnic de la Tulca se asigură în primul rând protecția în caz de inundații a locuitorilor din bazinele hidrografice transfrontaliere Crișul Repede și Crișul Negru. Această lucrare a fost echipată cu un mecanism special pentru elimina rapid plutitorii de pe cursul de apă. Această soluție o vom extinde anul viitor atât în bazinul hidrografic Crișuri cât și în bazinul hidrografic Someș-Tisa”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Rol

Nodul hidrotehnic Tulca a beneficiat de amenajarea albiei Canalului Colector în zona stăvilarului și a construcțiilor anexe, reabilitarea structurii de beton existentă, înlocuirea echipamentelor hidromecanice vechi, construirea unei structuri de beton armat nouă pentru montarea grătarului autocurățător, asigurarea racordului electric pentru automatizarea acestuia şi a echipamentelor hidromecanice de la stăvilar precum şi decolmatarea în aval şi amonte a albiei.

Proiectul transfrontalier a fost finsmțatnprin programul Interreg Europe România-Ungaria cu o valoare totală a investițiilor de peste 1,9 milioane euro, din care pentru partea română s-a alocat valoarea de 1,3 milioane euro.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. jiji says:

  Iar a venit asta la Pastoru’?
  Se lasa cu niste tunuri grozave. Pastor e cel mai mare hot din Romania.

 2. Vasile says:

  Tot canaul colector este o buda si groapa de gunoi pentru satele aflate pe crusul acestuia! malurile sunt jungla cursul este colmatat si plin de mizerii!

 3. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.