bihon.ro Web analytics

Ştei şi Borş, staţiuni turistice de interes local

De Veronica Bursașiu

Ştei şi Borş, staţiuni turistice de interes local

Şteiul şi Borşul sunt pe lista celor 13 localităţi propuse să capete acest statut printr-un proiect al Ministerului Economiei din urmă cu câteva zile.
Scris de Veronica Bursașiu - Şteiul şi Borşul sunt pe lista celor 13 localităţi propuse să capete acest statut printr-un proiect al Ministerului Economiei din urmă cu câteva zile.

Prin realizarea acestor proiecte, localităţile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă.

Demersurile pentru recunoașterea Șteiului ca stațiune turistică de interes local au început în urmă cu un an, atunci când, Consiliul Local al orașului Ștei a depus la Ministerul Turismului o cerere în acest sens. 240 de puncte a obţinut Şteiul din partea comisiei de evaluare a cererii. Minimul era 100 de puncte. in care să reiasă faptul că orașul îndeplinește condițiile pentru o stațiune turistică: Printre criteriile care trebuiau îndeplinite pentru obţinerea acestui statut, primarul Şteiului Iulian Balaj spune că se aflaU: factorul de cură-apa geotermala cu proprietăți curative, drumuri de acces, parcuri, terenuri de sport, utilități, zone de agrement, capacitate de cazare, potențial turistic. Şeful Primăriei Ştei a ţinut să-i mulţumească senatorului Cornel Popa pentru susţinerea demersului. „După emiterea unei Hotărâri de Guvern, Şteiul va deveni staţiune”, explica primarul Balaj. Un urmă ciu câteva zile, a fost emis un proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Economiei, prin care se propune să se ateste 3 localităţi ca staţiuni turistice de interes local, dintre care două din Bihor, Ştei şi Borş. Ocna Şugatag din judeţul Maramureş ar putea fi atestată ca staţiune turistică de interes naţional.
România va avea în total 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de staţiuni turistice de interes local.

„Pe termen mediu şi lung, proiectul de act normativ va crea un impact pozitiv ȋn sensul că localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, după caz, şi vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, ȋn condiţiile ȋn care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, se arată în nota de fundamentare.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. X says:

  😂😂😂😂😂 stei oraș turistic ?? Primarul vb de apa termala când blocurile se încălzesc cu lemne ?😂😂😂

  • adi says:

   Pai sunt multi care nu au vazut blocuri incalzite cu lemne, si uite ca vor veni multi sa vada asa ceva, milioane de turisti din lume

 2. zsizsi says:

  Cu ce se poate mândri Borș că va fi declarată stațiune??? Are ștrand renumit? Are creatori de artă renumiți? Are întreprinzători renumiți în agroturism? Chiar nu am auzit de nici unul de acest gen. Are o pizzerie, un teren de fotbal, o sală de sport o balastieră cu posibilitate de pescuit și la Santău ferma de lavandă. Acestea constituie condițiile pentru o stațiune? Se înghesuie turiștii să se cazeze în Borș? Unde? La Hotel Iris? Doar pentru că sunt în tranzit, nu ca să petreacă timp în comună. Mai întâi se declară ca stațiune, după care se vor putea atrage fonduri pentru investiții? Mai demult se dădeau aceste titluri pe merite deja existente.

 3. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.