bihon.ro Web analytics

Strabag contestă licitația la autostradă!

Trustul de construcții cu sediul la Viena a contestat lotul 2 al autostrăzii bihorene.
Scris de Demian - Trustul de construcții cu sediul la Viena a contestat lotul 2 al autostrăzii bihorene.

Este vorba despre lotul Chiribiș – Biharia, lung de 28,55 de kilometri. Informația ne-a fost confirmată marți de prefectul Ioan Mihaiu.

Reamintim că Selina – Trameco câștigase două din cele trei loturi de autostradă din Bihor: Chiribiș – Biharia 28,6 km și Biharia – Borș 5,35 km. Pentru lotul 1 Suplacu de Barcău – Chiribiș, CNAIR nu a dat încă un câștigător.

„Să sperăm că această contestație va fi respinsă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) și apoi nu se va ajunge în instanță. Chiar dacă merge în instanță, legea îi dă dreptul titularului – CNAIR – să demareze lucrările. Sper ca CNAIR să aibă curajul”, ne-a declarat prefectul, precizând că CNAIR are la dispoziție 30 de zile pentru a soluționa contestația. Aceasta dacă nu cumva CNSC va cere lămuriri suplimentare Companiei Naționale sau contestatarului.

În condițiile în care statul maghiar avansează rapid cu autostrada spre graniță, iar guvernul Orban și-a propus să atingă granița cu România până în 2020, rămâne de văzut ce va fi în stare statul român să realizeze până la finalul anului 2020. În cel mai fericit scenariu, o mini-autostradă între graniță și DN 19, pe relația Borș – Biharia… Aceasta dacă celor de la Selina – Trameco li se va permite să înceapă lucrul măcar pe tronsonul mic, de 5,35 kilometri.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.