bihon.ro Web analytics

Strategia judeţului, „o carte de poveşti”?

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Consilierul judeţean Avrigeanu critică strategia de dezvoltare a judeţului. Preşedintele Popa admite că aceasta e perfectibilă.
Scris de erdei - Consilierul judeţean Avrigeanu critică strategia de dezvoltare a judeţului. Preşedintele Popa admite că aceasta e perfectibilă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a înaintat o listă de 25 de obiecţiuni şi propuneri către firmele ce au realizat strategia de dezvoltare a judeţului 2014 – 2020. Firmele RomActiv şi GEA Consulting din Bucureşti au întocmit această strategie, în cursul anului trecut, varianta supusă modificărilor fiind postată pe site-ul Consiliului Judeţean, www.cjbihor.ro.

Preşedintele CJ Bihor nu a vrut să dea prea multe detalii, dar a acceptat că lucrarea prezentată de cele două firme este una în mod evident perfectibilă.

Critici

Joi, consilierul judeţean Ionel Avrigeanu (PDL) a criticat strategia de dezvoltare a judeţului, susţinând că, printre altele, aceasta seamănă izbitor, pe alocuri, cu cea a judeţului Ilfov. „Se vede că strategia este făcută de persoane care nu au nicio legătură cu Bihorul. Au vrut doar să câştige 90.000 de euro, dar cu date luate de la Statistică. E ca o carte de poveşti. Sunt foarte multe lucruri suprarealiste prinse în această strategie”, spune Avrigeanu, care indică unul dintre acestea. Faptul că CJ Bihor îşi propune să atragă 1,4 miliarde de euro, după ce în ultimii doi ani nu a atras niciun euro, subliniază opozantul. „Nu se ţine cont nici de strategia ADRNV”, care e nemulţumit şi că strategia se întinde până în 2020, deci pe două mandate, şi nu îşi dă seama ce va realiza actuala administraţie judeţeană din această strategie. „În strategie apar lucruri absurde, cum ar fi electrificarea căilor ferate din Bihor, deşi eu nu am auzit ca CFR să fie în subordinea Consiliului Judeţean”.

Pedelistul e nemulţumit că, în privinţa riscurilor de mediu din Bihor, prinse în strategie, pericolul exploatării gazelor de şist este trecut la capitolul „şi altele”, „între păşunatul intensiv şi alunecările de teren”. Avrigeanu şi-a exprimat speranţa că Executivul CJ Bihor nu va supune votului consilierilor judeţeni varianta actuală a strategiei de dezvoltare.

Meci strategic la licitatia CJ Bihor?

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Încă o victorie pentru „leii roșii”
  CSM CSU Oradea a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 77-67.

  România

  Vaccinare fără programare: De vineri, oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca
  Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 o poate face începând de vineri, fără programare. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victor Micula, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni
  Omul de afaceri este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 12

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prințul Philip va fi înmormântat într-un sicriu din lână
  Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. 2

  BIHON Sport local

  Liga 4 Bihor nu se reia! „Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc și-a dorit”
  2

  România

  PSD îi cere președintelui Iohannis să intervină în criza politică: „Să iasă din letargie și să intervină public"
  Președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din ”Guvernul Său”, transmit, joi, social-democrații. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.