bihon.ro Web analytics

Studenţii cer să fie scutiţi de plata căminelor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Studenţii cer să fie scutiţi de plata căminelor

Reactualizat la:
Studenţii cer scutirea de la plata căminului pe toată durata pandemiei.
Scris de Crina Dobocan - Studenţii cer scutirea de la plata căminului pe toată durata pandemiei.

Studenţii cer universităţilor să fie scutiţi de plata regiei de cămin studenţesc pe perioada pandemiei. Decizia a fost comunicată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi îi vizează pe studenţii care au evacuat spațiile de cazare ale universităților pe durata pandemiei.

După ce au fost suspendate cursurile în universităţi, mulţi dintre studenţi au optat pentru întoarcerea în localităţile de domiciliu, de unde participă la activităţile didactice din mediul online, până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților.

Totuşi, universităţile primesc în continuare subvenţia de la bugetul de stat pentru cămine şi cantine, conform ANOSR. Subvenţia este acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

Tarifele practicate de universităţi pentru studenţii care beneficiază de cămin şi cantine sunt cel mult egale cu diferenţa dintre costurile de funcţionare şi subvenţiile de la bugetul de stat.

În acest moment în care costurile de funcţionare ale căminelor sunt reduse sau inexistente, studenții susțin că nu există niciun fundament pentru menţinerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal.

,,Considerăm că scutirea de taxa de cazare a studenților căminizați pentru perioada în care aceștia nu beneficiază de serviciile de cazare, este o măsură nu numai spre beneficiul studenților, ci și absolut necesară și perfect justificată în contextul actual. Facem apel către toate universitățile de stat să aplice de urgență aceste măsuri”, au spus reprezentanţii ANOSR.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. CAL BERC says:

  Eu aș da cămin studenților care muncesc în parcurile industriale și probabil cal berc aş greşi.

 2. Anonimul says:

  Ar fi un gest cat se poate de normal ca studentii sa fie scutiti pe perioada cat nu se afla in incinta caminelor pe caz COVID, in rest … la munca.

 3. XG says:

  Pai sa fie scutiti.
  Nu de alta, dar studentii-s scutiti si de prezenta la cursuri/laboratoare/seminarii.
  Sa fie scutire totala.

 4. România

  Alertă la Ministerul Sănătăţii. Director, depistat cu coronavirus/ Nelu Tătaru, testat de urgenţă pentru COVID-19
  Ministerul Sănătăţii anunţă că şeful Corpului de control - directorul Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) - a fost depistat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România: locul 23 la nivel mondial, lider între vecini
  Cazurile de persoane infectate cu coronavirs se înmulțesc de la o oră la alta.

  România

  Primul român arestat pentru că a fugit de un filtru de control
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis sâmbătă că un român a fost arestat pentru că a fugit de un filtru de poliție.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ordonanța militară nr. 7: Se suspendă zborurile spre 9 țări. Încă un oraș intră în carantină
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat sâmbătă Ordonanța Militară nr. 7. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Și-a donat primul salariu de medic rezident pentru a face măști de protecție
  În urmă cu mai bine de cinci ani, David Banda salva, împreună cu un prieten, viața unui om.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Internaționalii bihoreni sunt „nerăbdători să reînceapă antrenamentele"
  Internaționalii bihoreni Claudiu Micovschi și Ricardo Farcaș sunt în Italia și așteaptă depășirea crizei de coronavirus. Singurul care s-a repatriat fiind atacantul Patrick Gânțe.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.