bihon.ro Web analytics

Studenţii cer să fie scutiţi de plata căminelor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Studenţii cer să fie scutiţi de plata căminelor

Reactualizat la:
Studenţii cer scutirea de la plata căminului pe toată durata pandemiei.
Scris de Crina Dobocan - Studenţii cer scutirea de la plata căminului pe toată durata pandemiei.

Studenţii cer universităţilor să fie scutiţi de plata regiei de cămin studenţesc pe perioada pandemiei. Decizia a fost comunicată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi îi vizează pe studenţii care au evacuat spațiile de cazare ale universităților pe durata pandemiei.

După ce au fost suspendate cursurile în universităţi, mulţi dintre studenţi au optat pentru întoarcerea în localităţile de domiciliu, de unde participă la activităţile didactice din mediul online, până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților.

Totuşi, universităţile primesc în continuare subvenţia de la bugetul de stat pentru cămine şi cantine, conform ANOSR. Subvenţia este acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

Tarifele practicate de universităţi pentru studenţii care beneficiază de cămin şi cantine sunt cel mult egale cu diferenţa dintre costurile de funcţionare şi subvenţiile de la bugetul de stat.

În acest moment în care costurile de funcţionare ale căminelor sunt reduse sau inexistente, studenții susțin că nu există niciun fundament pentru menţinerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal.

,,Considerăm că scutirea de taxa de cazare a studenților căminizați pentru perioada în care aceștia nu beneficiază de serviciile de cazare, este o măsură nu numai spre beneficiul studenților, ci și absolut necesară și perfect justificată în contextul actual. Facem apel către toate universitățile de stat să aplice de urgență aceste măsuri”, au spus reprezentanţii ANOSR.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. CAL BERC says:

  Eu aș da cămin studenților care muncesc în parcurile industriale și probabil cal berc aş greşi.

 2. Anonimul says:

  Ar fi un gest cat se poate de normal ca studentii sa fie scutiti pe perioada cat nu se afla in incinta caminelor pe caz COVID, in rest … la munca.

 3. XG says:

  Pai sa fie scutiti.
  Nu de alta, dar studentii-s scutiti si de prezenta la cursuri/laboratoare/seminarii.
  Sa fie scutire totala.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O femeie de 78 de ani este dată dispărută! Ați văzut-o?
  Polițiștii bihoreni cer ajutorul cetățenilor care pot să ofere informații despre Malița Maria, o femeie în vârstă de 78 de ani din localitatea bihoreană Urșad, comuna Șoimi. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  INTERVIU cu Maxi Morar, orădeanul care a absolvit matematica First Class Honours, la Universitatea Warwick
  Universitățile britanice s-au aflat întotdeauna printre universitățile de top ale lumii, iar Warwick nu face excepție. 1

  Mapamond

  Trump a semnat un ordin prin care numeşte TikTok o ”ameninţare” la adresa securităţii naţionale
  Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv de interzicere a tranzacţiilor cu compania-mamă TikTok, ByteDance.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  48 de cazuri noi de coronavirus în Bihor, 1350 în România
  Bilanțul cazurilor noi din județul Bihor, dar și din România, se menține la cote alarmante. 28

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Germania impune restricții pentru Bihor și încă șase județe din România
  Germania a anunțat noi restricții pentru cetățenii care se vor să intre în țară din 7 județe din România. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  14 irakieni și sirieni prinși în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria
  Polițiștii de frontieră bihoreni au prins vineri, 07 august, 14 cetățeni din Irak și Siria în timp ce încercau să treacă frontiera spre Ungaria. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.