bihon.ro Web analytics

Studenţii cer să fie scutiţi de plata căminelor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Studenţii cer să fie scutiţi de plata căminelor

Reactualizat la:
Studenţii cer scutirea de la plata căminului pe toată durata pandemiei.
Scris de Crina Dobocan - Studenţii cer scutirea de la plata căminului pe toată durata pandemiei.

Studenţii cer universităţilor să fie scutiţi de plata regiei de cămin studenţesc pe perioada pandemiei. Decizia a fost comunicată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi îi vizează pe studenţii care au evacuat spațiile de cazare ale universităților pe durata pandemiei.

După ce au fost suspendate cursurile în universităţi, mulţi dintre studenţi au optat pentru întoarcerea în localităţile de domiciliu, de unde participă la activităţile didactice din mediul online, până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților.

Totuşi, universităţile primesc în continuare subvenţia de la bugetul de stat pentru cămine şi cantine, conform ANOSR. Subvenţia este acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

Tarifele practicate de universităţi pentru studenţii care beneficiază de cămin şi cantine sunt cel mult egale cu diferenţa dintre costurile de funcţionare şi subvenţiile de la bugetul de stat.

În acest moment în care costurile de funcţionare ale căminelor sunt reduse sau inexistente, studenții susțin că nu există niciun fundament pentru menţinerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal.

,,Considerăm că scutirea de taxa de cazare a studenților căminizați pentru perioada în care aceștia nu beneficiază de serviciile de cazare, este o măsură nu numai spre beneficiul studenților, ci și absolut necesară și perfect justificată în contextul actual. Facem apel către toate universitățile de stat să aplice de urgență aceste măsuri”, au spus reprezentanţii ANOSR.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. CAL BERC says:

  Eu aș da cămin studenților care muncesc în parcurile industriale și probabil cal berc aş greşi.

 2. Anonimul says:

  Ar fi un gest cat se poate de normal ca studentii sa fie scutiti pe perioada cat nu se afla in incinta caminelor pe caz COVID, in rest … la munca.

 3. XG says:

  Pai sa fie scutiti.
  Nu de alta, dar studentii-s scutiti si de prezenta la cursuri/laboratoare/seminarii.
  Sa fie scutire totala.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Restricții în Oradea și alte 17 localități. Purtarea măștii, obligatorie în spațiile deschise în Sântandrei și alte două localități
  Restaurantele și barurile din Oradea, Beiuș și alte 16 localități vor funcționa la 30% din capacitate, iar cele din Sântandrei, Husasău de Tinca și Bratca vor fi închise. Totodată, în cele trei localități amintite începând de marți, va fi obligatorie purtarea măștii, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de coronavirus: Centrul de bătrâni de la Șuncuiuș, izolat! 81 din 83 de persoane, infectate
  Testările gratuite, care se fac în colectivități închise, din ordin de la Ministerul Sănătății dau roade.

  România

  Iohannis, atac dur la prefectul Capitalei, după ce evaluarea COVID l-a prins la cumpărături: Lucrurile nu pot rămâne așa
  Președintele Klaus Iohannis a susținut luni după-masă o conferință de presă la Palatul Cotroceni, după ce a participat de la ora 12:45, printr-o videoconferință la Summitul Virtual și Forumul Web al Inițiativei celor Trei Mări.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Activităţi in aer liber la International School of Oradea!
  Toamna este un anotimp minunat, iar vremea ploioasă şi răcoroasă nu ii opreşte pe preşcolarii de la International School of Oradea (ISO) să înveţe în aer liber. Pe lângă cele trei pause petrecute de elevi şi preşcolari afară, au loc activităţi zilnice în curtea şi grădina şcolii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  COVID Bihor: Un deces, mai mulți pacienți spitalizați și număr constant la ATI Curteanu
  Un bărbat de 61 de ani s-a stins din viață, confirmat fiind și cu Covid, la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Curteanu Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noutăți în 2021 - taxă pe airbnb sau parcare mai scumpă-n centru
  Așezarea taxelor și impozitelor pe anul viitor se face sub imperiul identificării de noi surse de venit la buget. Anul acesta, încasările din surse proprii au ieșit pe minus față de 2019, ca efect al pandemiei care a lovit atât afacerile cât și veniturile persoanelor fizice. 9

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.