bihon.ro Web analytics

Subvenţia pentru Programul Tomate nu va scădea

De Simona Drimbău

Subvenţia pentru Programul Tomate nu va scădea

Reactualizat la:
Promisiuni pentru completarea sumei până la 3.000 de euro/1.000 mp, la rectificarea bugetară.
Scris de Simona Drimbău - Promisiuni pentru completarea sumei până la 3.000 de euro/1.000 mp, la rectificarea bugetară.

Nu mai puţin de 18.000 de fermieri au accesat anul acesta Programul Tomate. Numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Astfel, fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate, în loc de 3.000 de euro.

Bugetul alocat pentru acest an pentru plata subvenției la tomate este de maximum 39.477.000 de euro, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 187.500.000 de lei, asigurat din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit normelor în vigoare, dacă totalul sumelor depășește suma maximă, Direcția generală buget-finanțe și fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale calculează coeficientul de reducere a sumelor, cu încadrarea în bugetul maxim alocat schemei și îl comunică direcțiilor pentru agricultură județene, în vederea refacerii corespunzătoare a situațiilor centralizatoare.

Reprezentanţii fermierilor au discutat cu cei ai Ministerului Agriculturii și promit să obțină completarea sumei până la 3.000 de euro/1.000 mp, la rectificarea bugetară. Conform acestora, se va face o rectificare bugetară, iar atât Tomata, cât și Programul Usturoiul, vor primi sume suplimentare.

Beneficiari

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis, fermierii trebuie să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 3 kg tomate/mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate, la data depunerii cererii. O altă cerinţă este să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat începând cu data înființării culturii, respectiv să facă dovada producției realizate, prin documente justificative privind comercializarea producției.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Trei bihoreni la națională, pentru trei meciuri importante
  Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat jucătorii pe care va miza în cele trei partide pe care naționala României le dispută în luna octombrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Microbuz de transport persoane implicat într-un accident în Hidișelu de Sus
  Un microbuz și un autoturism au fost implicate într-un accident produs pe DN 76, în localitatea bihoreană Hidișelu de Sus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de infecție coronavirus la un cămin de bătrâni din Marghita: 18 vârstnici și 4 angajați
  Căminul de bătrâni "Sfântul Anton" al Caritas Catolica din Marghita e confirmat aproape în totalitate cu coronavirus.

  Angajari BIHON

  INGEL FENSTER angajează personal
  Firma noastră produce in Germania ferestre și uși din lemn, PVC și aluminium.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Defileul Crișului Repede, „vedeta” unui film documentar
  Pădurea Craiului, singura destinaţie de ecoturism din Bihor, este vedeta unui nou film marca Mihai Moiceanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gata gratuitatea! De joi, cu taxă în parcarea de pe Independenței
  La miezul nopții de miercuri spre joi intră în funcțiune sistemul de tichetare a parcării subterane de pe strada Independenței.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.