bihon.ro Web analytics

TAROM revine la Oradea începând cu 12 noiembrie

Reactualizat la:

TAROM revine la Oradea începând cu 12 noiembrie

Reactualizat la:
După o pauză de opt luni şi jumătate, TAROM îşi va relua zborurile de pe Aeroportul Oradea începând cu 12 noiembrie, anunţă Consiliul Judeţean Bihor.
Scris de Demian - După o pauză de opt luni şi jumătate, TAROM îşi va relua zborurile de pe Aeroportul Oradea începând cu 12 noiembrie, anunţă Consiliul Judeţean Bihor.

În luna martie 2015, TAROM a suspendat cursele Oradea – Bucureşti Otopeni, ca urmare a lucrărilor de modernizare a pistei aeroportuare din Oradea. “În data de 30 octombrie operatorul aerian S.C. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A. a transmis o informare cu privire la reluarea zborurilor dinspre şi înspre Oradea cu începere din data de 12 noiembrie, cu titlul de program de zbor provizoriu, acesta putând fi modificat până la data efectivă de reluare a zborurilor”, transmite CJ Bihor, prin purtătorul său de cuvânt.

Orarul provizoriu al zborurilor poate fi consultat pe www.aeroportoradea.ro. Joi, 12 noiembrie, este aşteptată aterizarea aeronavei din direcţia Bucureşti, la ora 18:25, pentru ca primul zbor spre Bucureşti din martie încoace să decoleze joi, 12 noiembrie, la ora 18:50.

În săptămâna 12 – 15.11., ruta Oradea – Bucureşti are prevăzute trei zbouri, iar Bucureşti – Oradea patru zboruri. În săptămâna 16 – 22.11 pe ruta Oradea – Bucureşti şi Bucureşti – Oradea vor fi câte zece zboruri.

Lucrările de modernizare a pistei au fost finalizate în 30 octombrie, informează CJ Bihor. Totuşi, la această oră încă se lucrează pentru implementarea unei reglementări recente a Uniunii Europene privind normele de siguranţă, la care vor trebui să adere toate aeroporturile din Europa. Este vorba despre lucrări adiţionale la marginile laterale ale pistei, pentru creşterea siguranţei pe calea de rulare. Iar Oradea va avea primul aeroport din Europa ce se conformează! “Reglementarea 139,  apărută după semnarea  contractului de finanţare, este obligatorie pentru toate aeroporturile din spaţiul Uniunii Europene.

O componentă a acestei reglementări presupune extinderea zonelor de siguranţă pentru toate suprafeţele rutiere. Toate aceste lucrări vor fi finalizate săptămâna viitoare şi nu fac parte din contractul de bază execuţie lucrări, acestea fiind executate în baza unei extensii şi finanţate din capitolul diverse şi neprevăzute aferente contractului de finanţare şi sunt în valoare de 2.460.000 lei.  Costul   acestor   lucrări   fiind   suportat   din   economiile   contractului  definanţare. Implementarea Reglementării 139, componenta siguranţă pentru căile de rulare va face ca de săptămâna viitoare Aeroportul din Oradea să fie primul aeroport din Europa cu standarde de siguranţă actualizate în această direcţie”, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.