bihon.ro Web analytics

Tarom zboară la Oradea abia din noiembrie

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Deşi în luna mai anunţase că îşi va relua cursele aeriene spre Oradea din luna septembrie, Tarom îşi prelungeşte inactivitatea pe aerogara orădeană, până în luna noiembrie.
Scris de erdei - Deşi în luna mai anunţase că îşi va relua cursele aeriene spre Oradea din luna septembrie, Tarom îşi prelungeşte inactivitatea pe aerogara orădeană, până în luna noiembrie.

Noua pistă a Aeroportului Oradea este funcţională, însă Tarom evită să zboare de la Oradea până când constructorul Porr nu va preda investiţia la cheie către beneficiar – Aeroportul Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor. Adică având finalizate şi autorizate de către Autoritatea Aeronautică Civilă toate facilităţile prevăzute în proiect: pistă nouă pe o lungime de 2.100 m şi o lăţime de 45 m, un sistem modern de balizaj şi de îndrumare a avioanelor, centrală electrică nouă, proprie Aeroportului. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Bihor, Horia Carţiş, până la finalizarea proiectului, 31 octombrie a.c., pe Aeroportul Oradea va fi implementată şi Directiva 139/2015 a EASA – Agenţia Europeană pentru Securitatea Zborurilor, ce presupune lucrări suplimentare la pistă: turnarea unor treceri de beton late de trei metri, între pistă şi terenul viran, pe toată lungimea pistei, cu rolul de a ridica gradul de securitate, în cazul pierderii controlului asupra aeronavei sau a unei aterizări forţate. Directiva respectivă a venit abia în acest an şi va trebui implementată de toate aeroporturile. Cum Oradea este deja în şantier, lucrările acestea suplimentare se fac în cadrul şantierului condus de către constructorul austriac Porr.

Între timp, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, asigură că face eforturi pentru a convinge Tarom să revină mai repede la Oradea, dar şi pentru a găsi curse aeriene internaţionale de la Oradea. Chiar şi unele charter, prin intermediul tour-operatorilor. Rămâne să apară şi anunţurile oficiale.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.