bihon.ro Web analytics

Tătă şi fiu în concertul Filarmonicii de joi

De Camelia Buşu
Reactualizat la:

Tătă şi fiu în concertul Filarmonicii de joi

Reactualizat la:
Maestrul Romeo Rîmbu se va afla la pupitrul dirijoral, invitat fiind violonistul Remus Rîmbu.
Scris de Camelia Buşu - Maestrul Romeo Rîmbu se va afla la pupitrul dirijoral, invitat fiind violonistul Remus Rîmbu.

Filarmonica de Stat Oradea organizează un nou concert în aer liber, joi 25 iunie, de la ora 19:30, în curtea Episcopiei Romano – Catolice. Evenimentul va fi organizat, cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La acest concert, sunt aşteptaţi în primul rând abonații Filarmonicii, care sunt rugaţi să își ocupe locurile până la ora 19:20, după care la fața locului, în limita locurilor rămase disponibile, se vor vinde bilete la un preț de 20 de lei.

Spectatori vor trebui să respecte mai multe condiții de participare. La intrare se va lua temperatura prin termoscanare.Se vor purta obligatoriu măştile pe durata concertului, care va dura maximum 60 de minute, fără pauză. Scaunele vor fi situate la o distanță de 2 metri unul de celălalt, spațiul în care se va desfășura evenimentul fiind delimitat. În cazul nerespectării condițiilor de participare enunțate, organizatorul își rezervă dreptul de a interzice intrarea în spațiul dedicat evenimentului.

Programul concertului va cuprinde: M. Haydn, Simfonia nr. 34 în Mi bemol major; C. D. von Dittersdorf – Simfonia în la minor; J. Sibelius – Valse triste, op. 44; Ch. C. Saint-Saëns – Introducere și rondo capriccioso şi V. Monti – Csárdás.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Romeo Rîmbu, căruia îi aparţine şi orchestrația. Solist este fiul său, violonistul Remus Rîmbu. Acesta este student masterand la Conservatorul de Muzică din Amsterdam, la clasa profesorului Liviu Prunaru, precum și absolvent al Conservatorului de Muzică din Viena, unde a studiat vioara cu profesorul Nicolas Köeckert. În trecut a studiat și cu prof.univ.dr. Silaghi Nicușor de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

În decursul timpului, Remus Rîmbu a participat la diverse cursuri de măiestrie susținute de Florin Paul, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru, Nicolas Köeckert. În 2015 a câștigat Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare pentru tineri violoniști „Arthur Grumiaux” în Namur, Belgia, precum și Premiul II la Concursul Internațional de Interpretare „Gianluca Campochiaro” din Sicilia.

Filarmonica mulţumeşte, ca de fiecare dată, Episcopiei Romano – Catolice pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment. În caz de vreme nefavorabilă concertul se amână pe vineri, 26 iunie ora 19:30.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Berea slab alcoolizată ar putea fi vândută pe stadioanele din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă campanie de e-mail-uri frauduloase, trimise în numele a șase bănci din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o demisie: Anca Grama a plecat din CJ Bihor. Vezi cine o va înlocui
  2

  BIHON Sport local

  CAO a aruncat tinerii în luptă cu CS Ineu. La orădeni a mai debutat un internațional de juniori

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANL dublează chiriile. „Copiii și șobolanii împart același ANL”
  4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării
  2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.